Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekvállást IQ és EQ szinthe...

Gyerekvállást IQ és EQ szinthez kellene kötni? Mentálisan, vagy szellemileg sérült ember ne vállhasson gyereket?

Figyelt kérdés
Szerintem kellene többszörös szülői alkalmassági vizsgálat, teszt, pszichológus, jogász és gyámügyes szakértő bevonásával, közreműködésével. Érzelmileg labilis szülő ne vállalhasson gyereket, és a genetikai betegségeket is szűrni kellene, hogy a rendellenességeit ne adhassa tovább.

jan. 22. 14:10
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
34%
Tökmindegy. Kivitelezhetetlen ezt ellenőrizni.
jan. 22. 17:58
 42/49 anonim ***** válasza:
37%

42!

Szellemileg sérült, értelmi fogyatékos embereket dolgoztatnál a börtönben szinte éheztetve?

Kedves ember lehetsz...

Itt most a konkrét fogyatékosokról van szó. Nem a hiperpigmentált embertársainkról!

jan. 22. 18:57
 43/49 anonim ***** válasza:
31%

#42, oké, értem. Továbbra is az emberi jogi oldalt nem firtatva, hogyan szerveznéd meg az alkalmatlanok kiszűrését?

Én azt gondolom, hogy bárhogyan is csinálnád, nagyon sokba kerülne. Vizsgálóbizottságokat kell működtetni, bírságot nem sokat szednél be, a börtönbe őrök kellenek, akit bezársz az esetleg addig eltartott úgy-ahogy egy-két gyereket, dolgozott és adót fizetett. Egy együttműködni nem akaró valaki nem fog neked túl hasznos munkát végezni a börtönben. Aki belemegy a sterilizációba, megaláztatásba, azon ez nyomot fog hagyni, rontani fogja a munkaképességét, ez is veszteség. A szegények még kevésbé akarnak majd együttműködni a hatóságokkal, orvoshoz is csak akkor mennek majd ha már nagy a baj és késő, kevésbé fog az működni hogy a kritikus problémákat megoldják és maradhatnak a gyerekek.

Abból a pénzből csak felvilágosítással, a fogamzásgátló módszerek támogatásával, elérhetőségük javításával, és a nevelőszülői hálózatba téve még a pénzt, jobb eredményeket lehetne elérni.

De egyik se fog megvalósulni, mert sehonnan nem lesz előteremtve a pénz.

jan. 22. 19:12
 44/49 anonim ***** válasza:
34%
Egy embert a jogaiban és alap ösztöneiben, szükségleteiben korlátozni diktatúra, náci ideológia, de, ha továbbmegyek, akik ezt az elgondolást be akarnák vezetni, Istent játszanak.
jan. 22. 19:41
 45/49 anonim ***** válasza:
39%

44!

Na persze. Könnyebb előhozni a nácikat,mint gondolkodni,úgy látom!

De tudod mit? Nyugodtan magadhoz veheted az értelmi fogyatékos anyát az értelmi fogyatékos lányával!

Ja,hogy azt már nem.akarod, csak szeretsz nácikkal dobálózni!

Tudod, ki a beteg? Aki egy fogyatékos nőnek gyereket csinál. Es aki hagyja azt a gyereket megszületni a szenvedésre! Mert arra ítéli egy nem kompetens anya mellett!!!

jan. 22. 22:10
 46/49 anonim ***** válasza:
92%
Én inkább azt vezetném be, hogy aki nálam feketébb, annak maximum kettő gyereke születhessen, utána el lenne köttetve. 6 gyerek után a magyart is szerilizáltatnám
jan. 22. 22:10
 47/49 anonim ***** válasza:
100%

46!

45 vagyok. Pl. az anyuka és a lány,akikről írtam, ők fehér magyarok! Nem romák. Csak az anyuka értelmi fogyatékossággal született, önálló életre képtelen. Erre születHETett egy lánya, persze örökölte a baját. Mindkettő beteg.

Most ennek mi értelme-célja van? Mi lesz velük?

jan. 22. 22:16
 48/49 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos én is láttam szomorú eseteket, óvodában dolgozok. Kisebbséghez tartozó szülők, mindketten szellemileg sérültek, magukról sem tudnak gondoskodni, a 6. gyermekük volt aki hozzánk került oda az óvodába (a többit már kiemelték a családból), a kislány is szellemileg fogyatékos volt és nagyon ápolatlan ahogyan a szülők is. Az ilyen embereket sterilizálni kéne, ha szellemileg olyan súlyosan sérültek, hogy önmagukról képtelenek gondoskodni, oda nagyon nem kéne a gyerek (aki ráadásul szintén súlyos szellemi fogyatékossággal születik).
jan. 23. 15:09
 49/49 anonim ***** válasza:

Családi barátok, gyerekkorom óta ismerjük őket. Négy gyerek. Az anya nárcisztikus, undorítóan bánik a férjével, a gyerekeit pedig lesz*rja. Szereti őket, meg minden, de olyan esetek voltak, hogy a idén a gimi előtt augusztus 31-én a fia még nem volt beíratva.

Az apjuk pedig Borderline-os. Kezelhetetlen érzelmi oda-vissza ugrások, mentális instabilitás, öngyilkossággal való állandó fenyegetőzés.

Az idősebb gyerekük, velem egyidős lány, viszonylag normális, bár az átlagosnál gyakrabban vannak dührohamai. A második gyerekekük, kb 15 éves fiú asszem, illegális termékeket árul az iskolában, szociálisan teljesen alkalmatlan, önimádó és borzasztóan lekezelő. A második fiuk extrémen elhanyagolt, figyelem és szeretethiányos, ő is mutatja a borderline jeleit (de ugye 13 évesen ezt nem lehet megítélni). A legkisebb fiúk pedig 10 éves létére nem tudja a hét napjait, pedig nem született fogyatékossággal (bár abból az anyából kinézem azt is, hogy nem vizsgáltatta ki, mert cseszett rá).

Ráz a hideg, ha arra a családra gondolok. Szívből sajnálom mind a négy gyereket, mert pici korom óta ismerem őket, a gyerekkorom felét mellettük töltöttem, tök jóindulatúak és aranyosak, de mind a két szülőtől, főleg az anyától, az idegroham kerülget.

tegnapelőtt 17:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!