Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekvállást IQ és EQ szinthe...

Gyerekvállást IQ és EQ szinthez kellene kötni? Mentálisan, vagy szellemileg sérült ember ne vállhasson gyereket?

Figyelt kérdés
Szerintem kellene többszörös szülői alkalmassági vizsgálat, teszt, pszichológus, jogász és gyámügyes szakértő bevonásával, közreműködésével. Érzelmileg labilis szülő ne vállalhasson gyereket, és a genetikai betegségeket is szűrni kellene, hogy a rendellenességeit ne adhassa tovább.

jan. 22. 14:10
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:
Én azt állítom, hogy csak fizikailag és mentálisan egészséges embereknek kellene szaporodniuk. Gyilkosságról itt szó sincs. Fogamzásgátlást feltalálták már, nem kell eljutni az abortuszig. Ti nem életpártiak vagytok, hanem szenvedéspártiak. Miért jó az egy gyereknek, ha súlyos betegen születik meg, mentálisan labilis, bántalmazó szülők közé?
jan. 22. 14:41
 22/49 anonim ***** válasza:
80%

21-es: az egész elméleteddel aza legnagyobb gond, hoyg akik nem alkalmasak (szerinted) a gyerekvállalásra, azoknak nem jut eszébe a fogamzásgátlás, illetve sok olyan eset van, amikor nem elöre tervezett szexröl volt szó.

Szóval még mindig fennáll a kérdés, mit csinálsz, ha nem "engedélyezett" terhesség/gyerek lesz?

jan. 22. 14:49
 23/49 anonim ***** válasza:
75%
Na akkor jó reggelt: megsugom, hogy az emberek 99%anak tuti van valami mentális defektje, max annyira nem sérült, hogy ezzel pszichiátriára is járjon/nárcisztikus, ezért nem is vallana be magának soha, hogy kezelésre szorul. Sokan attól még simán beilleszkednek a társadalomba, és hétköznapi életet élnek, hogy nem százasok, max sokaknak nem szimpi a viselkedésük. De ilyen alapon csak az a max 1% vállaljon szerinted gyereket, akinek az égvilágon semmi, de semmi baja nincs...szerintem nem, ez nagyon nem jó irany. Én is mélységesen sajnálok minden testileg/verbalisan bántalmazott gyereket pl, én is közéjük tartoztam, viszont most már egyáltalán nem bánom, hogy megszülettem. Felnőtt koromra csodálatos életem lett, csodálatos saját családdal, és ezért minden megérte, teljesen őszintén.:) na meg nem minden fekete-feher. Oké, hogy anyám sokáig egy ok nelkul ordibalo idegbeteg volt velem, viszont pl nagyszerű apukám és más rokonaim voltak/vannak, stb. Szerintem igenis ha valaki kap egy életet, ha kemény munka árán is, de legnagyobb részt rajta múlik, mit hoz ki belőle, és mindenki megérdemli ezt a lehetőséget, még ha sajnos nem is egyenlő esélyekkel indulunk.
jan. 22. 14:52
 24/49 anonim ***** válasza:
70%

Az ötletekkel igazából csak az alkalmatlan(nak tartott) anyákat lehetne szívatni, mert az egy külön kérdés, hogy hogy ellenőríznék, hogy ki az apa? Elég húzós ára van manapság egy méhen belüli dns tesztnek, ráadásul nem tudom pontosan, hogy mekkora magzatnál (embriónál) van rá lehetőség, de sanszos, hogy bőven kicsúsznának vele az időből. És még ott van az eltitkolás lehetősége is, mikor már úgyis meg kellene szülni, mire kiderül...

Az meg szintén kivitelezhetetlen, hogy minden ilyen megszületett gyereket állami gondozásba vegyenek.

Szóval ezen szerencsére még pár évig/évtizedig felesleges vekengeni, nem megoldható semmilyen formában. (Főleg hogy az elöregedő országokban kell a gyerek/minél hülyébb, annál jobb robot lesz/, így nem cél meg tovább csökkenteni a születésszámot.)

jan. 22. 15:18
 25/49 anonim ***** válasza:
85%
Az ugye megvan, hogy mindenki hordoz genetikai rendellenességeket, csak hogy ezeknek egy jó része akkor jön csak ki, ha a partnertől is olyan gént kap a gyerek? A másik, hogy te egy sok szakember által alkotott bizottságot írsz, ahol ha mindent tökéletesnek találnak, akkor megengedik az illetőnek, hogy szaporodjon. Na most 1) nem sok olyan ember van, aki minden szempontból megfelelne 2) emberek véleményeznek, akik tévedhetnek 3) milyen jogon döntenek más életéről 4) a megvalósítás is problémás, de a németeknek elég "jól" sikerült. Megjegyzem, a skandináv államok bőven a II. világháború után is aktívak voltak ilyen téren. 5) így egy csomó, később társadalmilag is hasznos gyerek sem születne meg.
jan. 22. 15:29
 26/49 anonim ***** válasza:
92%

Nagyon szépek ezek az ötletek, de - az emberi jogi dolgokat félretéve is - 0 a realitása.

Töredék pénzbe kerülne a normális szexuális felvilágosítás, ingyenes fogamzásgátlás, és a jelenlegi problémás helyre szülő családok 90%-ának megoldódna a problémája. Ez semmilyen jogot nem sért, és a kérdező ötletéhez képest fillérekbe kerül. Amíg erre nincs akarat, addig szerintem nincs miről beszélni.

jan. 22. 15:31
 27/49 anonim ***** válasza:
47%

Én mentálisan sérült embernek nem engedném a gyerekvállalást.

Most is van egy lány, alsós, értelmileg sérült. Nevelőszülőnél van.

Az anyja szintén értelmileg sérült.

Apuka sehol.

Ha a lány felnőtt lesz,már nem lesz ott a nevelőszülő.

Az anyjára nem számíthat annak fogyatékossága miatt.

Mi lesz vele???

Miért lehetséges, hogy megszülethetett?

Egyáltalán milyen férfi az,aki gyereket csinál egy fogyatékos nőnek,aztán meg otthagyja? Eszem megáll...

Az anyja is gondozásra,de legalábbis felügyeletre szorul.

Oké,elvették tőle a gyereket. De ezzel nincs minden megoldva!

Miből fognak (és hogyan?) megélni, ha már senki se fog vigyázni rájuk? (Jelenleg az anyuka és a kislány is a nevelőszülőnél lakik. Az anyuka kb 35-40 éves).

jan. 22. 15:32
 28/49 anonim ***** válasza:
84%
28-as: a kérdés MÉG MINDIG az, hogy lehet szerinted megvalósítani?
jan. 22. 15:33
 29/49 anonim ***** válasza:
30%

30!

Lennének ötleteim,de szerintem kitiltanának, ha leírnám 🤐.

jan. 22. 15:40
 30/49 A kérdező kommentje:
A MEGELŐZÉS lenne itt a fontos, tehát a beteg gyerek ne születhessen meg. Ez nem gyilkosság, mert meg sem születne. Ha a szülő mentálisan terhelt, ne vállaljon gyereket, mert genetikailag öröklődik, és agyonterrorizálja szerencsétlen apuka/anyuka a gyereket. Én nem állítom, hogy a szülők szándékosan ki akarnának szúrni a gyerekükkel. Én azokra haragszom, akiknek van fizikai, genetikai betegségük, isznak, drogoznak, emellett személyiségzavarosak, skizofrének, és SZÁNDÉKOSAN vállalnak gyereket. Nyilván az is más dolog, ha nincs szándékoltság a dologban, besikerül. A fogamzásgátláson kellene, hogy legyen a hangsúly. A gyereknek, meg a szülőnek sem jó, ha beteg a gyerek. A mentális nyavalyákról nem beszélve.
jan. 22. 15:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!