Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rossz vagyok amiért nem...

Rossz vagyok amiért nem engedem a 11 éves gyereknek megnézni a Wednesday-t?

Figyelt kérdés
jan. 7. 21:05
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
65%

Ennyi idos gyereknek mar a filmeket tudnia kell feldolgozni. Mi a valosag es mi nem.

Gratulalok igazi helikopter szulokent sikerult ezt tonkretenned.

Nem csak disney letezik a vilagon, ahogy idosebb lesz folyamatosan erdekelni fogjak ezek a dolgok.

A koranak megfeleloen mar tudnia kellene mi a valosag es mi nem az.

A Wednesday pont egy olyan amit a barataival is megfog nezni. Tele van vele minden is. Semmi baja nem lesz ha megnezi.

jan. 7. 23:16
 12/36 anonim ***** válasza:
48%

Igazad van.

Egy 11 éves nem értené meg a Wednesdayt. Nem ilyen fiataloknak való inkább 15-17 éveseknek, akik úgy keresik magukat a világban.

Egy 11 éves maradjon még gyerek lelkű amennyire tudhat, ráér később felnőni.

jan. 8. 00:13
 13/36 A kérdező kommentje:

Eldönti, hogy bírja-e? Megdöbbentő, hogy milyen szülők vannak! Gyerekekről van szó! Krvára nem az ő hatáskörük eldönteni, hogy mit néznek és mit nem!

A helikopterség meg a legtávolabb áll tőlem, pár dolog van csak amit szigorúan veszek, ez az egyik!

jan. 8. 02:04
 14/36 anonim ***** válasza:
49%

Ne foglalkozz a válaszolókkal, teljesen igazad van, ők meg belül halottak:) A szülő dolga dönteni, de az okos szülő nem rázúdít valamit, hanem felépíti előre hónapokkal, évekkel, hogy érzékeny gyermeke(ami nem hátrány, hanem előny!) ne maradjon le nagyon kortársaitól és a tőle elvárható szinttől.

Én végignéztem, és pár részt átugorva megmutattam a gyerekemnek. Nem elég érett még ahhoz, hogy megértse miért is jó "nem lelkesedni valamiért" és pár viccet nem kapott el, akkor 10 éves volt épp, talán pár hónappal volt előtte. Most majdnem 11, most is áttekerném az ijesztőbb részeket és még mindig nem neki való ez a Wednesday féle mentalitás, nem találja viccesnek, csak nagyon ritkán nevetett/mosolygott. A sulis sztori bejött neki, meg a tinidráma, pláne a szülő ellenes hangulat. A humora valóban érettebb gyerekeknek való és az ijesztgetéses dolgok is, de amúgy csak egyszerű sulissztori, diák és szülőkonfliktus egy nagy adag fantasyval.

Én az elején áttekerném a medencés részt és még azokat is, ahol felbukkan a Hyde és lecsap. Nem lehet "bevezetés" nélkül látni ilyesmit, fel kell építeni kevésbé ijesztő filmekkel az egészet és még akkor is vannak benne durván ijesztő részek egy gyereknek. Javaslom olvasson olyat, amiben szomorúbb, vagy ijesztőbb dolgok történnek, az felkészíti. Az enyém sem bírta az ilyesmit, de szép fokozatosan könyvekkel és filmekkel megszokta a halált, sebeket, igazságtalanságokat, ijesztőbb részeket. Előtte azon is kibukott, hogy valakinek le akarták húzni az aranyhalát a wcn, annyira együttérzett az egésszel, hiába tudta, hogy nem valós, nem akarta elfogadni, hogy ilyen gonoszság lehet, ezzel nem szabad játszani szerinte.. az egy ropi naplója is repült át a szobán kisebbként, amiért az egyik kitolt a másikkal, és több más könyv is, amiben valaki megsérült, vagy valami ijesztő volt, pl az körtemuzsikás résznél, a nem vagyok többé jó gyereknél nagyon kibukott, sokat sírt, de aztán idővel újra olvasta. Harry potternél is be volt tojva kicsit, alig merte olvasni 7 évesen de azért az nem repült:) Én nem hagytam volna így a gyerekem a helyedben(nem is hagytam), érzékenyebb volt sokkal az átlagnál sérülésekre és rossz dolgokra, kicsit kellett tompítani az érzékenységét és megszokta a rosszat, a szintjének megfelelő ijesztőtől meg szeme sem rebben már, ha valakit lelőnek, hacsak nem kötődik hozzá érzelmileg, de azért a wednesdayben vannak ijesztőbb dolgok, mint egy nem elhanyagolt 11 éves szintje. Nálunk ebben az országban 16os besorolást kapott a sorozat, a netflixen 13as, szerintem a netflixes közelebb áll a valósághoz, de az nagyon minimumot határoz meg.

A Strangerthingset gyerekkínzás nézetni kicsikkel, ilyenektől el kellene venni a felügyeleti jogot, 18as karikás ráadásul abból is durva nagyon! Undorító, és tuti valami agyatlan műveletlen kortárs szülő aki a haverját látja a gyerekeiben gyerekek helyett!

A wednesdayből meg tekerd át, ami ijesztő lesz, ehhez előre meg kell nézned. 12 éves kor körül, ha érett a gyerek, mert már felépített a szülő minden szakaszt és nem csak rázúdul, akkor mehet áttekerés nélkül, de 13+osan élvezné igazán, a netflixes korhatárok a legreálisabbak. Én azt mondanám, ha elolvassa a Harry Pottereket, és utána megnézitek filmen, akkor utána mehet a Wednesday. Ez átlag gyereknél nyárra jön össze, van ideje feldolgozni az olvasott és látott tartalmakat.

Néhány szülő tönkreteszi a gyerekét, az érzelmek nem rosszak, hanem emberiek és nem kell kiölni a gyerekből, nem az a jó gyerek, pláne nem okos, aki sokat tűr és kevés dolog hatja meg.

jan. 8. 05:49
 15/36 anonim ***** válasza:
45%
Itt felesleges kérdezned. Az ittenieknek az is rendben van, ha 3 évesen olyat néz, amiben gyilkossággal rémisztgetik a gyereket.
jan. 8. 06:25
 16/36 anonim ***** válasza:
36%

Kérdezö ezt ne itt kérdez ilyett

Felesles

Semmi baja nem lesz ha nem látja ezt film sorozatott 11 évesen

Késöbb még böven nézhet ilyett.

AZ érzény lelkülett Meg nem hátrány .

Ennyi idös korábban a lányomnak is meg szabtam mit nézhet meg és mit nem.

jan. 8. 07:25
 17/36 anonim ***** válasza:
34%

15ös, azért a gyerekmesékben is van gyilkosság, kannibalizmus, meg ilyesmi.. gyilkosság és gyilkosság közt is van különbség, jancsi is juliska, hófehérke, de akár csak az emberi tulajdonságokkal felruházott állatok "hamm" bekapják egymást, vagy pl a vadász kiszedi a megevett nagyit a farkas hasából vagy szegény józseffel is mi lett, kút, tesók, meg a hímzett kabátja, vagy káin és ábel, hókuszpók a törpökkel.. ez csupa halál, gyilkosság a legkisebbeknek, és egész máshogy van tálalva, mint a strangerthings:) Alapvetően nincs gond, ha tudja mi a halál és hogy mi a megölni jelentése, ha megfelelően van tálalva. Itt nincs, a Jancsi és Juliskában meg a hupikék törpikékben megfelelően szerepel.

Nem ugyanaz a kettő.

jan. 8. 08:44
 18/36 anonim ***** válasza:
55%
Ennyire durva ez a wednesday? Én azt hittem nagyobb gyereknek való, mert lehet kapni ilyen pólót és egyéb cuccokat. Gondolom nem 30 évesnek gyártják ezeket.
jan. 8. 09:11
 19/36 anonim ***** válasza:
51%

Ez egy mese. Az alapja is mese, és a sztori is mese, a kivitelezés is. Az én 11 évesem is látta, ott ültem mellette, így tudsz te is tompítani.

Abban igazuk van, hogy egy kidülledt szemű szörnytől nem hiszem,hogy 11 évesen félnie kellene, itt szerintem is van jócskán elakadás.

jan. 8. 09:36
 20/36 anonim ***** válasza:
46%

Jajj ugyanmár! A hangulatkeltéstől kell félni. Nyilván a ronda vörös babától sem fél senki, hanem felrúgná, meg a kútból kimászó kistinilánytól sem, pláne nem egy fenyegető "videótól", de a tálalás pszichológiailag hat a gyerekre. Ez nem mese, még csak nemis animációs film, hanem film, thriller/krimi beütésekkel. A hangulatkeltés az ijesztő, ha a hydeot meglátja valaki egy képen, nem fél. Mint a cápánál, ott is a hangulatkeltésen volt a hangsúly, a cápát tök sokáig nem lehetett látni, de már az elején betojtál. Kemény pszichológiai hatása van, ezért korhatáros. Meg persze a gyilkosságok miatt, hát a kiscsaj szét akar tépetni valakit pirányákkal, amit kb mutatnak(közvetve), ahogy cincálják is az első 5 percben. Persze nevetséges téma, de a pszichológiai hatása azért megvan, ijesztő hangulatkeltés megy, mint a nagy horroroknál, csak lájtosabban. És felnőtteknek szól, meg tiniknek, kisebbek még nincsenek olyan szinten, hogy értsék a vicceket, tudják követni a történetszálat. Attól, hogy valamiben gyerekek vannak, még nem gyerekeknek szól.. milyen alacsony szinten kell lenni ilyesmihez? Főleg a 18as, aki azt hiszi, ha rányomtatnak valamit egy pólóra, akkor a gyerekének érdemes megnéznie és nekivaló.

Ez kifejezetten tinicucc volt, és azért nyomják a kicsiknek való holmikra, mert ők fogják kisírni, hogy megvegyék, mert hallottak róla, menő a nagyoknál és még nem nézhetik meg. Kb minden így megy alsóban, istenítve vannak a nagyok dolgai, ahogy oviban mindenki minecraft, fortnite meg pokémon és videójátékőrült volt, vagy menőn akart focizni, mikor alig találta el a labdát.. csak mert azt csinálták a nagyobb gyerekek. Tiniknek van, kistiniknek még csak-csak elmegy felvezetéssel és tök ijesztő. Kb annyira, mint minecraftot hanggal, egyedül játszani és lemenni egy sötét barlangba, ahol megtámadhatnak/beleeshetsz valamibe és közben hallod a közeledő hörgést. Ez a játék, és a wednesday is hangulatkeltésre megy rá, mint a nagyjátékosok, a cápa, chucky meg a kör.. főleg a kör.. ki ne nyomna le tinilányt és ki tojik be videótól? Aztán azért csak betojik mindenki.. wednesdaynél is ugranak egyet-kettőt, ha támad a hyde és utána félnek kimenni wcre egyedül, vagy nem alszanak egyedül Nyilván óriási traumája nem lesz, de azért a kicsi sem kell. Én az xaktáktól is paráztam, az is hangulatkeltős-ijesztgetős, azzal a zenével, ez is kb ilyen kategória, csak ez izgalmasabb..

jan. 8. 10:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!