Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vásárlásmániába estem pici...

Vásárlásmániába estem pici baba mellett? Vagy csak szülés utáni depresszió része?

Figyelt kérdés

Itthon vagyok 3 hónapos babával. Külföldön élünk, szinte nincs senki, akivel rendszeresen tarthatnám a kapcsolatot, aki segítene. A férjem már visszament dolgozni. Egész napokat itthon vagyok a babámmal, sétálni szoktam kivinni, de ebben a nagy hidegben abból is elég napi 1x.

Egybefolynak a napjaim, úgy érzem, hogy semmi változatosság sem ér. Ráadásul a gyerek is nagyon matrica, alig lehet letenni. Alig bírom ellátni néha, olyan monotonnak érzem.

És itt jön képbe az, hogy amikor nagy nehezen leteszem és elaltatom, és épp nincs házimunka vagy annyira kivagyok, hogy nem tudok nekiállni, a kezembe kerül a telefonom és webshopokat bújok. Egész életemben tudatos vásárló voltam, de most azon kaptam magamat, hogy rengeteget rendelek, ez az én kis bűnös szórakozásom. A héten is majdnem 300 euro értékben érkezik nekem és a gyereknek ruha. Már annyi mindent összevásároltam a picinek, hogy ki sem fogja tudni hordani. Magamnak is veszek, de igazából jelenleg nincs hova felvennem a szép ruhákat. De annyira megnyugtat és kikapcsol, amikor megrendelek vagy átveszek valamit. Azt érzem magamban, hogy megérdemlem, ennyi örömöm csak lehessen nekem is, és amúgy is egész nap talpon vagyok a baba mellett. Holott tudom, hogy ez nem normális. Anyagilag nem vág minket földhöz, a férjem szerencsére elég jól keres, de ezek akkor is felesleges dolgok, nem akarok túlfogyasztani, és ami a legjobban aggaszt, hogy szerintem kezdek függő lenni. Hogyan jöhetnék ki belőle, idő előtt elfojtani az elhatalmasodást?

Jelenleg a monoton napjaim végét se látom, azt se látom, hogy a babámmal valaha könnyebb lesz.

dec. 30. 16:42
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Hat, megesik. Nyilvan ez pillanatnyi oromet okoz, amire most ehezel ebben a helyzetben.

Megoldast nem tudok, nalam amugy elmult magatol, mar “csak” akkor jon elo, ha unnepre kell vasarolni, de akkor durvan 😂

De az elso fel evem nekem is igy telt :D

De ha nagyon nem tudod ezt kezelni, akkor beszelj egy pszichologussal, most abbol baj nem lehet. Online is tudnak vallalni.

dec. 30. 16:53
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Velem is így volt, az unalomtol van, próbálj mást csinálni, olvasni, nézz filmet. Nem lesz mindig így, hamar elkezd kuszni, mászni, járni. Más problémáid lesznek akkor mint most.
dec. 30. 17:06
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Vinteden add el a nem hordott,kinőtt darabokat. Annak becsomagolása/ feladása is egy úgymond kaland. Én festegettem, fülessel netflixet,disney pluszt, amazon prime-ot néztem. Még szoptatás közben is sorozatokat néztem ,főleg éjjel😅
dec. 30. 17:12
 4/22 anonim ***** válasza:
86%
Én növényekkel voltam így, tavasztól őszig fél millió forintot költöttem évelőkre, fákra, cserjékre. De legalább baromi jól néz ki a kert, viszont nekem is ez abszolút függőség volt. Egy idő után magamtól leszoktam róla, és találtam magamnak új dolgot, amire ráfügghetek. Sorozat, takarítás, körömlakkozás, babaruha, egészséges főzés... Ha ilyen egyszerre túlterhelt és egyszerre baromi unalmas/magányos időszakba csúszok, akkor mindig ez van. Próbálj valami olcsóbb függőséget keresni. A takarítás pl nem rossz, azok voltak a legszebb függő időszakaim. Gőztisztítóval csutakoltam a fugát miközben pihenőszékben ringattam a gyereket napi 12 órán keresztül. 🥲 Az egészséges kaja sem rossz, csak mindig addig volt kedvem hozzá, amíg meg kellett tervezni meg be kellett vásárolni, aztán megfőzni már nem volt olyan vicces naponta, de muszáj volt, különben ránk rohadt a kaja.
dec. 30. 17:21
 5/22 anonim ***** válasza:
15%

Hogy a fr.ncba tudtok ti unatkozni gyerek mellett? Én komolyan nem értem. Pedig nekem cukorfalat babám van, egyedül is simán eljátszik. Egy problémánk van, az alvás. Pontosabban annak hiánya. Olyankor nyilván nem tudom csinálni semmit, csak hallgatom az ordítását, de a nap többi része is úgy elmegy, hogy észre se vettem és semmit nem csináltam. Net függő vagyok egyébként, de az is marad a szoptatás idejére, mert a maradék időben, pisi, kaki, kaja, szundi, vagy nekem, vagy a gyereknek. Na, meg ugye, órákig itthon se vagyunk. A séta se séta igazán, mert mindig intézni is kell közben valamit, szóval nem értem. Hogy lehet, hogy valakinek 24 óra is kevés, másnak meg sok is.

Amúgy, ami a vásárlás mániát illeti, nekem gyerek előtt is megvolt, csak addig magamra fordítottam, most meg már rá.

dec. 30. 17:39
 6/22 A kérdező kommentje:

“ a maradék időben, pisi, kaki, kaja, szundi”

Nálam is ez megy, csak az én babám még sírós és extrém tapadókorong is. Attól még hogy le vagyok foglalva, pontosabban kötelességként elvégzem a gyerek ellátását nem ér túl sok impulzus, unalmasnak élem meg, lelkileg lemerülök tőle. Meg lehet kövezni, de nekem ez nem élvezet. A gyerekemet szeretem, imádom, de a vele járó körforgásból egyedül a kisebb impulzusok, mint mondjuk a vásárlás zökkent ki.

dec. 30. 18:17
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Hat nekem unalmas volt. Kezben cipeltem vagy szoptattam egesz nap, ez minden csak nem izgalmas szamomra. A napok, honapok, de az evek is gyorsan elrepultek, de attol meg igenis rohadt unalmas volt, az elejen foleg :) Ettol fuggetlenul dolgom az volt, de miert ne lehetne az unalmas?

Nem ertem.

dec. 30. 18:17
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
#5 Úgy, hogy pl nem hagyja, hogy letedd, amint leteszed, üvölt, mint akit nyúznak. Így nem tudsz mosogatni, főzni, takarítani, ügyet intézni, amit nagyon muszáj, azt megcsinálod, amíg ordít, az idő többi részében pedig lekoptatod a padlót, annyit járkálsz vele fel alá. Ami rohadt unalmas és magányos. Közben egy kézzel tudsz telefonozni, de egy kézzel mosogatni már nem. Vagy legalábbis olyan energiabefektetés, hogy nem éri meg. Inkább lepasszolod a gyereked, ha a férjed megjött, és tizedannyi idő alatt megcsinálod a szükséges minimumot, amíg tart ez az időszak. Az enyémet babakocsiba sem lehetett tenni, feszítette magát, vörös volt a feje, izzadt a sírástól. Egy idő után meg se próbálsz vele babakocsizgatni, és tadaaam, máris be vagy zárva.
dec. 30. 18:22
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem úgy unatkozik, hogy nincs mit csinálnia, hanem nem érik ingerek, nincs szórakozás, örömforrás, csak a monoton hétköznapok.
dec. 30. 18:40
 10/22 anonim ***** válasza:
52%

Jaaa, értem. De ezért miért kell lepontozni? Pont azért nem értem, mert az enyém folyton ordít. Mármint délutántól éjjelig, de olyankor nem unatkozom, mert ugye, ott ordít a kezemben. Olyankor nem tudnék rendelgetni, koncentrálni se tudok, mert annyira idegesít. Amikor meg véletlenül nem ordít és otthon is vagyunk, az pár óra. Oda kell beszorítani mindent, akkor meg azért nem unatkozom.

dec. 30. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!