Hogy jöjjek ki ebből a depresszióból (nem biztos, hogy az)?
Teljesen kimerültem a gyerekek mellett.
Segítségünk semmi. A gyerekek mellett vállalkozó vagyok. A pici most lett 1.
Totál bezárva érzem magam.
Felnőtt kommunikáció nincs.
Senkivel nem tudok találkozni, egy kávét meginni nyugodtan.
Férjemmel 7 éve nem voltunk sehol.
Úgy érzem, hogy soha nem lesz már egy lélegzetvételnyi időm sem.
A külsőm is katasztrófa, van rajtam 20 kg. Képtelen vagyok figyelni az étkezésre, edzésre esélyem sincs.
Egész nap ülök a gyerek/ek mellett és egy dunsztosüvegbe zárt bogárnak érzem magam.
Napközben is már szinte csak úgy bőgök.
Ha kimegyek sétálni, akkor kicsit jobb, de aztán újra lecsap a rossz érzés és jön a sírás.
Testi tüneteim is vannak, görcsöl a hasam 4 napja.
Úgy érzem megfulladok.
Nem direkt csinálom vagy azért hogy sajnáltassam magam, nem ilyen típus vagyok.
Volt valaki hasonló helyzetben?
Mit csináltatok? Vagy csak én vagyok ilyen béna, hogy nem bírom?
Nem találok sajnos babysittert. Falun élünk, messzebb a várostól. Itt a faluban sincs senki, nem nagy a település.
Rokonok közül sem tudok senkit.
Patthelyzetnek érzem teljesen.
Megértelek, hasonlóan erzem magam sokszor.
Én sem talalok bébiszittert, itt nincs senkinek, totál idegenre meg nem tudom, bíznám-e a gyerekeim, nem mintha akárcsak olyat is találtam volna.
Nagyszülők részemről nincsenek, a ferjem részéről meg annyira nem esnek túlzasba, szóval olyan nincs, hogy elvigyék őket fél napra, hogy tudjunk pihenni, kicsit együtt lenni.
Nekem azóta jobb, mióta a nagy oviban van. Plusz van egy-két gyerekes barátnőm itt, néha összefutunk a gyerekekkel.
De amúgy igen, a ferjem reggel 7kor megy, 5re ér haza. Ő is fáradt. Néha elmegy ő a barátaival egyedül, néha én, de együtt kettesben sehova nem tudunk menni évek ota.
Minden bébiszitter totál idegen elsőre. Nem is kell azonnal rábízni a gyereket. Normalis esetben ez úgy működik, hogy több napon keresztül ismerkednek, először csak a szülők és a bébiszitter, később a gyereket is bevonva.
Mindenütt van amúgy kisnyugdijas, középiskolás, gyesen lévő anyuka, akiket még lehet kérdezni, vállalnák e x időre a gyereket/gyerekeket. Meg lehet kérdezni a védőnőt, óvónőt, az összes ismerőst, tud e valaki valamit.
Nem írtad hány gyerek van, de ha az első után is ez volt, át kellett volna jobban gondolni a további gyermekvallalast. Mivel azt már nem lehet visszacsinalni, el lehe1t gondolkozni a költözésen is
Nagyon sok hasonló kérdés volt már itt, és a - többnyire együttérző - válaszok mindig hasonlóak: IDŐT kell szerezned magadnak/magatoknak (optimálisan is-is), nincs más gyógyszer.
Első körben: heti minimum 1x, de inkább 2x apuka vigyázzon pár órát mindkét gyerekre, amíg te kikapcsolódsz.
Vállalkozó vagy, azt írod: éhen haltok, ha dolgozol az 1 éves mellett? Ha nem, akkor engedd el ezt egy időre.
Apuka mennyit dolgozik? Ő nem tud visszavenni a tempóból?
Egyetlen másik kisgyerekes anyuka sincs abban a faluban? Nehezen hiszem. Ha tényleg ennyire kicsi, hogy egy sincs, akkor költözzetek el. Biztos ezekre is van kifogásod.
Akkor pedig ha TÉNYLEG semmi segítséged nincs családon belül, barátok, ismerősök által, akkor fizetett segítség kell, hogy legyen hogy külön-külön és együtt is ki tudjatok mozdulni. De akár csak annyit, hogy bébiszitter elviszi a gyerekeket sétálni, játszóra, és ti otthon addig alszotok, dugtok, filmet néztek, NEM takarítotok!
Vagy a nagyot bölcsibe adni (nem írtad hány éves).
Vagy elköltözni nagyobb településre, ahol könnyebben találsz segítséget.
Vagy szülők/rokonok közelébe.
NINCS varázspálcás megoldás!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!