Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Több generáción keresztül...

Több generáción keresztül ugyanaz a név?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek arról ha több generáción keresztül ugyanazt a nevet viselik egy családban?

A párom ragaszkodik a nevéhez (László), az apját is így hívták, viszont én szeretnék saját nevet adni a gyerekünknek, és max második keresztnévnek a Lászlót, de hajthatatlan sajnos…

tegnap 17:37
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
74%
A László egyébként nem is annyira rossz. Egy Károlyba vagy Istvánba kevéssé egyeznék bele. De ha ennyire hajthatatlan én gyereket se csinálnék neki. Ha ebben sem tudtok megegyezni, akkor másban sem fogtok tudni.
tegnap 18:10
 12/24 anonim ***** válasza:
72%
Ha nem akarod akkor ne add neki, meg is értelek, sokkal szebb, divatosabb neveket lehet amúgy már adni, és te felajánlottad a kompromisszumot, ha ennyire nem képes később mire fog kötelezni?
tegnap 18:16
 13/24 anonim ***** válasza:
69%
Pedig itt nem létezik más, csak a kompromisszum, különben valaki sérülni fog. Gyerekvállalás előtt ez nem került szóba? Elég komoly téma a név kérdése.
tegnap 18:28
 14/24 anonim ***** válasza:
54%

Én teljesen elfogadtam, hogy ez egy hagyomány, és fontos a férjemnek. Igaz, a név is tetszett: Csaba. Nem volt kérdéses, hogy tovább visszük-e.

De ez két ember döntése kell, hogy legyen. Én nem tiltakoztam.

tegnap 18:32
 15/24 anonim ***** válasza:
61%
A fiam a negyedik generációs, kapta a nevet, de mellé másikat is. Nekem tetszett a név, ha nem tetszett volna, nem erőltette volna a párom sem. Én jó dolognak tartom, de csak akkor, ha mindkét szülő szeretné.
tegnap 18:33
 16/24 anonim ***** válasza:
67%

Akkor jó ez csak, ha mindkét szülő így akarja. Nálunk továbbviszi a fiunk, de nekem tetszett nagyon a név, így nem volt semmi vita köztünk. A férjem mondta, ha nagyon szeretnék másik keresztnevet nézhetünk mást és legyen kettö keresztneve. Néztem egyik név sem tetszett. Szóval van ilyen is.

Amit te írsz az más ugye, mert ugye neked nem tetszik a név ezért nehéz lesz a kompromisszum. Tényleg két keresztnév játszhat akkor.

Egyébkent apukám és egyik bátyám László nekem nincs bajom a névvel. Talán, mert megszoktam :D

tegnap 18:45
 17/24 anonim ***** válasza:
38%
Ha fontos lenne a férjemnek, én belemennék. Végül is a férjed is László, csak megkedvelted vele együtt a nevet is valamennyire, nem?
tegnap 19:41
 18/24 anonim ***** válasza:
62%
Általában, a nagyon egoista, ám de nem okos emberek ragaszkodnak ehez.
tegnap 22:31
 19/24 anonim ***** válasza:
54%

Ha maga a név tetszik, akkor nem kizárt, hogy adjam. De azért valljuk be, viszonylag kevés olyan név van, amit évtizedekkel ezelőtt adtak és ma is adnánk.

Mi megegyeztünk hogy második név lesz, első névnek olyat választottunk, ami mindkettőnknek tetszett. Nálunk is már vagy 4-5 generáción keresztül ment a férjem keresztneve. Egyébként a vállalható kategória nekem, de azért első névnek nem szerettem volna.

A László amúgy nem gáz szerintem sem, nálunk is van a családban kisfiú (10 éves) ezzel a névvel, apja után kapta. De persze ennek kettőtök közös döntésének kellene lennie ideális esetben. Ahogy a párod ragaszkodik az ő álláspontjához ugyanúgy te is ragaszkodhatsz a tiédhez. Szóval valakinek úgyis engednie kell majd.

tegnap 22:39
 20/24 anonim ***** válasza:
79%
Annak a gyereknek két szülője lesz, így nem dönthet egyikük egyedül a nevéről. A férjed a saját szeretné, te nem. Így ez vétó kéne legyen. Második névnek jó lehet, ha neked megfelel, de mindenképp oylat adjatok, ami mindkettőtöknek megfelel. A férjed pedig vegye észre, hogy nem patriarchális rendszerben él, a nőnek is van szava.
tegnap 23:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!