Több generáción keresztül ugyanaz a név?
Mi a véleményetek arról ha több generáción keresztül ugyanazt a nevet viselik egy családban?
A párom ragaszkodik a nevéhez (László), az apját is így hívták, viszont én szeretnék saját nevet adni a gyerekünknek, és max második keresztnévnek a Lászlót, de hajthatatlan sajnos…
Én teljesen elfogadtam, hogy ez egy hagyomány, és fontos a férjemnek. Igaz, a név is tetszett: Csaba. Nem volt kérdéses, hogy tovább visszük-e.
De ez két ember döntése kell, hogy legyen. Én nem tiltakoztam.
Akkor jó ez csak, ha mindkét szülő így akarja. Nálunk továbbviszi a fiunk, de nekem tetszett nagyon a név, így nem volt semmi vita köztünk. A férjem mondta, ha nagyon szeretnék másik keresztnevet nézhetünk mást és legyen kettö keresztneve. Néztem egyik név sem tetszett. Szóval van ilyen is.
Amit te írsz az más ugye, mert ugye neked nem tetszik a név ezért nehéz lesz a kompromisszum. Tényleg két keresztnév játszhat akkor.
Egyébkent apukám és egyik bátyám László nekem nincs bajom a névvel. Talán, mert megszoktam :D
Ha maga a név tetszik, akkor nem kizárt, hogy adjam. De azért valljuk be, viszonylag kevés olyan név van, amit évtizedekkel ezelőtt adtak és ma is adnánk.
Mi megegyeztünk hogy második név lesz, első névnek olyat választottunk, ami mindkettőnknek tetszett. Nálunk is már vagy 4-5 generáción keresztül ment a férjem keresztneve. Egyébként a vállalható kategória nekem, de azért első névnek nem szerettem volna.
A László amúgy nem gáz szerintem sem, nálunk is van a családban kisfiú (10 éves) ezzel a névvel, apja után kapta. De persze ennek kettőtök közös döntésének kellene lennie ideális esetben. Ahogy a párod ragaszkodik az ő álláspontjához ugyanúgy te is ragaszkodhatsz a tiédhez. Szóval valakinek úgyis engednie kell majd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!