Mi a véleményetek arról ha több generáción keresztül ugyanazt a nevet viselik egy családban?
A párom ragaszkodik a nevéhez (László), az apját is így hívták, viszont én szeretnék saját nevet adni a gyerekünknek, és max második keresztnévnek a Lászlót, de hajthatatlan sajnos…
Hát szerintem hülyeség. Sosem nevezném el a gyereket az apjáról csak a hagyomány miatt. Az más kérdés, ha annyira tetszik a név, akkor nem érdekelne.
Viszont férjedet emlékeztesd, hogy az a gyerek ugyanannyira a tiéd, mint az övé is. Nem dönthet/dönthetsz egyoldalúan mi legyen a neve. Ha Lászlót akar jó, de akkor lesz 2. neve is.
tegnap 17:44
2/23 anonim válasza:
Én második névnek sem adnám.
tegnap 17:48
3/23 anonim válasza:
Nálunk a nagyapám, apám, a testvérem és a fia, továbbá apám testvérének a fia is Gábor. Mi a probléma? Igen vannak hagyományokhoz ragaszkodó családok, nekik így jó. Én nem ellenkeznék emiatt, a László egy nagyon is elfogadható név a sok Kevin meg Bence között.
tegnap 17:49
4/23 anonim válasza:
3-as, az a probléma, hogy nem akarja így elnevezni :D Hiába ez a hagyomány az egyik családban, ha a másik félnek nem tetszik. Nekem sem tetszene. Az a véleményem, hogy mindenki önálló fél, és legyen saját neve, nem Kislaci, meg Lacuska, meg Lala mert az apja meg a nagyapja, meg a dédapja is az. Az meg más tészta pluszban, hogy lehet, hogy a kérdezőnek nem tetszik a László név.
tegnap 17:53
5/23 anonim válasza:
Nálunk anyósom már megszakított a hagyományt, de ha nem tette volna én se tettem volna.
Én belemennék, hogy az első gyerek László legyen ha generációkra felmenőleg így hívják az első szülötteket. Nem vagyok második név párti, de ilyen esetben adnék, hogy meg lehessen különböztetni az apjától.
De nem szakítanék meg egy ilyen családi hagyományt.
tegnap 17:54
6/23 anonim válasza:
Amennyiben ez a szülők döntése, semmi gond nincs ezzel.
tegnap 17:55
7/23 anonim válasza:
Szerintem gáz, alapból a név is amit adni akar meg a szokás is… nálunk anyós akarta minden áron ezt a hagyományt ránk erőltetni de megmondtam neki, nem vagyunk mi olyan szegények hogy egy nevet többen viseljünk
tegnap 17:57
8/23 anonim válasza:
Nálunk a Márton névvel van ez így. Több, mint 10 generáción keresztül tart, hogy az első szülött fiú kapta.
Nekem tetszik és tartanám a hagyományt, ha:
- első szülött lennék
- lenne fiam
tegnap 17:58
9/23 anonim válasza:
Ha alapvetően nem tetszik a név, nem mennék bele. Szóval László tuti nem lenne, mert szerintem borzalmas név.
tegnap 18:06
10/23 A kérdező kommentje:
Én úgy gondoltam keresünk közösen egy nevet ami mindkettőnknek tetszik, hiszen az én gyerekem is
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!