Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet elmagyarázni egy 8...

Hogy lehet elmagyarázni egy 8 éves gyereknek, hogy a kistestvére örökbe lesz adva?

Figyelt kérdés

Nagy az anyuka pocakja, a gyerek pedig érti, hogy baba van benne, és várja nagyon. Azt nem akarja elfogadni, hogy az a kisbaba nem velük fog élni.

Segítenétek?

nov. 28. 20:31
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
16%
Mi szól a gyerek megtartása mellett és ellen? Csak egy testvére van? Apuka mit szól ehhez? Anyagi helyzetetek milyen?
tegnapelőtt 08:37
 42/64 anonim ***** válasza:
36%
Miért kell az anyukát bántani? Jó, azt mondjuk én sem értem miért nem ment abortuszra, amikor még lehetett volna... Mindenesetre, ha besikerült, akkor sterilizáció és lehetőleg az apukának is....
tegnapelőtt 08:41
 43/64 anonim ***** válasza:
54%

Amúgy valószínűleg nem fogod tudni örökbe adni

Ha megszuletik meglátod és máris máshogy döntesz.

Amúgy van már valaki aki örökbe fogadná, vagy csak úgy otthagyod a kórházban, hogy hátha elviszik?

Vagy kiviszed a piacra?

tegnapelőtt 08:48
 44/64 anonim ***** válasza:
85%

Én se tudom elképzelni, hogy ez így reális legyen.

A kérdező és férje eszerint egy gyereket normális körülmények között tud nevelni. Vagyis mondjuk van ruhája, ha turkálóból vagy másoktól használtan is kapja. Meg tudják venni az iskolához szükséges felszereléseket, és mondjuk nem éhesen fekszik le a gyerek este. Ahol ennyi megvan, ott a második gyereket se dobnák el maguktól, mert ki lehet szorítani neki is az alapvető szükségleteket.

Pláne az első pár évben. Mindenki tudja, hogy a babák előbb nőnek ki mindent, minthogy elkoptassák, ezért gyakorlatilag minden kismama vagy a végtelenségig tárolja a kinőtt ruhákat, vagy odaajándékozza, eladja másoknak, esetleg kidobja. De ugyanez áll a gyerekjátékokra vagy gyerekkönyvekre. Emlékszem, hány gyerekruha-csomagot vittem és viszek a mai napig a használtruha-gyűjtő konténerbe, mert mi már használni nem tudjuk, tárolni nincs hely, kidobni meg még vétek lenne őket. Hogy mennyi gyerekjátékot ajándékoztunk az óvodának egyszerűen azért, mert tárolni nem bírtuk őket. Hogy amikor kinőtték a babakocsit, a futóbiciklit, a lábbal hajtható kismotort, mennyit kérdeztük a védőnőt, hogy tud-e olyan családot, ahol a szemmel láthatóan használt, de még továbbra is használható dolgokat szívesen fogadnák. És nem vagyunk gazdagok, nekünk is oda kell figyelnünk, mire költünk, pl. télikabátot mindig a Pepcóból vettünk.

Szóval én azt mondom: vagy kamu (szeretném remélni, hogy az), vagy pedig arról van szó, hogy nem akarásnak nyögés a vége. A kérdező nem akar vesződni a második gyerekkel, elvetetni sem akarta, mert 45.312 Ft hiányozna a családi kasszából. Egyébként ezt se hiszem el, hogy ennyit nem lehet előteremteni valahonnan. Egy kőműves egynapi munkadíja több ennél. Ha a férj egészséges, és tud dolgozni, ez abszolút áthidalható költség.

Szóval az abortuszra se akartak pénzt előteremteni, ezért döntöttek így. És nagyon egyetértek azzal, hogy ez akkora trauma lesz a nagyobbiknak, hogy egész életére rá fogja nyomni a bélyegét. Meg azért a kisebbiknek is, amikor megérti, hogy azért nem a vér szerinti szülei nevelik, mert nekik nem kellett.

tegnapelőtt 08:58
 45/64 anonim ***** válasza:
32%
Lehet nem csak pénzkérdés, hanem egyszerűen nem akar babázni.. Egy baba nagy teher, állandóan sír, bőg, bekakál, 0-24-es felügyelet kell hozzá, etetni, pelenka stb...
tegnapelőtt 09:02
 46/64 anonim ***** válasza:
95%
Menj be a helyi TEGYESZ-hez ott van pszichológus is aki tud segíteni nektek ebben a helyzetben, meg elmondanak mindent - segítenek nektek elintézni minden. A másik ami nagyon fontos, hogy ha a döntésetek végleges, a lemondónyilatkozatot mindenképpen írjátok majd alá mind a ketten a férjeddel, mert csak így lesz azonnal örökbeadható, különben fél évet még nevelőszülőknél kéne töltenie, míg örökbe adható nem lesz (+ mire minden papír elrendeződik, lehet 1 éves is lesz mire kiajánlhatják 1 családnak... ne tegyétek ezt vele) De ha aláírjátok, azonnal kiajánlják egy családnak és akár 1 hét múlva már ott is lesz náluk. Kitartást kívánok.
tegnapelőtt 09:03
 47/64 anonim ***** válasza:
42%
Én sem tudnám megérteni és elfogadni a helyében. Gusztustalan amit csináltok. Hogy bír egy anya vagy annak nevezett lény azzal a tudattal élni, hogy az egyik gyereke intézetben van és érte sír ? Megérdemelné, hogy mindkét gyereke szembe köpje. A rongyként eldobott is, meg a másik is. Egyébként a kisfiú helyében érzelmileg teljesen elhidegülnék a szülőktől és lelépnék örökre, amint lehet.
tegnapelőtt 09:19
 48/64 anonim ***** válasza:
75%

#49 pont ezt akartam írni.

Ha örökbe adják a babát tutifix hogy a naggyal örök életre megromlik a szülők kapcsolata.

tegnapelőtt 09:29
 49/64 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem se lehet ilyet megtenni a naggyal, de azért az vicces, hogy az abortuszt ugyanakkor támogattátok volna, pusztán azért, mert az eltitkolható, ez meg nem. Mennyire álszent dolog már ez! Most csak meglévő gyerek szempontjából vizsgáljuk, hisz eleve róla szól a kérdés! Tehát akkor úgy gondoljátok az nem viselne meg egy gyereket, hogy a kistestvérét a veszélyeshulladék gyűjtőbe dobták, de az igen, hogy más család neveli? Vagy inkább csak annyi a különbség, hogy az egyikről tud?

Mindkét esetben ugyanolyan esetleges a gyerekvállalás a gyerek szemszögéből. "Engem csak azért tartanak meg, mert szerencsém van, jókor jöttem."

tegnapelőtt 09:38
 50/64 anonim ***** válasza:
100%

51-es, nem mindegy, hogy a gyerek tud a születendő kistestvéréről és várja őt, vagy semmit se tud, jó esetben soha nem is fog tudni erről.

Nem tudom, mi ebben a vicces, teljesen természetes, hogy sokat számít, hogy a gyerek miről tud és miről nem.

Ettől függetlenül én sem az abortuszt vállaltam volna (legföljebb a harmadiknál), de ettől függetlenül nevetséges érv az, hogy az árát nem tudták volna előteremteni.

tegnapelőtt 09:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!