Hogy lehet elmagyarázni egy 8 éves gyereknek, hogy a kistestvére örökbe lesz adva?
Nagy az anyuka pocakja, a gyerek pedig érti, hogy baba van benne, és várja nagyon. Azt nem akarja elfogadni, hogy az a kisbaba nem velük fog élni.
Segítenétek?
Erre már előbb kellett volna gondolnotok! Ezt egy ekkora gyerekkel pár mondattal nem tudod elfogadtatni és megertetni. Már régen, mondjuk mikor kiderült, hogy örökbeadás lesz, fel kellett volna keresnetek egy szakembert. Ez az az eset, amikor maximalisan indokolt egy pszichológus felkeresése. Akár az iskolai is jó lehet, de a körzetest is megkereshetitek. Most már eléggé elkéstetek azzal, hogy felkészítsétek a nagyot erre az egészre, a sokk és a lelki sérülés elkerülhetetlen, már csak annak minimalizálása a cél. Arra készüljetek fel, hogy ezt a nagynak évekbe telik majd egy jó szakemberrel is feldolgoznia (ha fel fogja tudni).
Az egyik barátnőm egy régi, nagyon kedves exének szült így gyereket. Az exe apaságival lett a pici apja hivatalosan, majd a szülés után a baratnőm lemondott a piciről és az ex felesége örökbefogadta. Nem egy 2 perces folyamat volt, de sikerült. A barátnőm már a terv kikristályosodásától kezdve hordta pszichológushoz a 7 éves lányát. Mikor a pici megszületett, a kislány is megnézte, adott neki ajándékot is és elköszönt tőle. Náluk úgy lett megmagyarázva, hogy a másik néni nagyon szeretne gyereket, de nem lehet neki, ezért az ő anyukája szül neki egyet, mert az a néni pont egy olyan cuki kisgyereket szeretne, mint amilyen a kislány is. Nyilván ez egy erősen leegyszerűsített magyarázat, de ezt a segítő szándékot erősítették a kislányban. Utána is kérdezte, hogy hol van, mi lehet vele, de a barátnőm mindig elmondta ilyenkor, hogy az anyukájával van, aki ugyanolyan nagyon boldog és annyira szereti, mint őt (a kislányt) az anyukája és szépen átvezette őt a saját gyerekkorára, hogy mennyire jó volt, mikor ezt meg azt csinálta stb. Nekik jól sikerült, a kislány maradandó sérülés nélkül megúszta, de tény, hogy ebben több évnyi kemény munka van.
Talán papíron nem érik el a szintet!
Nyilvános fórumon kellett volna segítséget kérni, én pl utaltam volna, de akkor is, ha megszólítasz az utcán, vagy nőjogi szervezetnél, de el is lehet adni valamit, ami fontos, bútort. Aztán majd pótolod.
Önkormányzati lakás luxus, én irigylem, minimális költségek, én is szeretném elérni..lakhatnának ketten a nagyfiúval egy félszobában, a ti szobátokban egyik sarok játszósarok, a srác meg mehetne 8-6 osztályos koleszos kisgimibe. Én néztem ilyeneket, a baármadas volt nagyon szimpi, járt oda ismerős is és szerette, náluk is emeletes ágy volt egy félszobában, de szerintem szuper lehetett.. inkább, mint az én 25 nmes gyerekszobám..
Szerintem luxus, hogy nem albérletben vagytok, alig kell rá költeni, és nehezen értem, hogy nem tudtok kijönni ennyi pénzből.
A babával meg megfelelő településen 12.ker, budaörs, törökbálint) meg kb ellátnak mindennel. Akkora halom ruhát vágnak az emberhez, pelenkat is kapsz(mosipelus), sőt itt még főznek is néha az emberre. Én nem értem, ruha sok van, cipő sok van, ezek ingyen. Kaja nem is kell a babának, ha szoptatsz. Egyszeri anyasági és gyes jár neked is, akkor is, ha nem dolgoztál az epilepszia miatt és egy éves korára mehetne bölcsibe.
Szerintem hawaii, csak az idegeskedés lesz több.
"Azért adjuk örökbe, mert nem volt pénz abortuszra. "
45312.-Ft 2024-ben. Mindenféle kedvezmény igényelhető, így akár ingyen is lehetett volna. Az epilepszia és az arra szedett gyógyszer orvosi indok is lehetett volna.
Persze, hogy kamu. Provokáció. A kérdező egy értelmes ember, ilyet intelligens ember nem csinál, csak az aljanépe, de az se nagyon, mert az meg elveteti.
Akkor barátnőm az aljanéphez tartozik, 2 diplomával ezek szerint. Képzeld, ott is örökbe adták a babát, az ő érdekében. Van egy 7 évesük, aki 4 éves kora óta rákos beteg, már másodjára újult ki, kb a kórházban élnek jelenleg. 5 éves volt a nagy, mikor teherbe esett(védekezett) és későn vette észre hogy terhes, azt hitte a stressztől nem jön meg. Végül kiderült, és akkor volt 12 hetes. Ugye már nem vetethette el. Úgy döntöttek megtartják, ha már így alakult, de apuka pár hónap múlva kihátrált ebből az egészből, hogy nem bírja túl nagy teher a beteg nagy meg a várandós felesége. Ott maradt anyuka egyedül egy 5 évessel és 5 hónapos várandósan, család, támogatás nélkül. Így örökbe adta a picit, aki jó helyre került. Ő pedig elköltözött a naggyal az ország másik végébe, albérletbe, mert a ház a férje nevén volt, nem maradhattak.
De igen, ezek szerint ő is felelőtlen és buta volt...meg kellett volna tartani a babát egy 30nm-es albérletbe úgy hogy hónapokat van távolt tőle állandóan a nagy kórházi tartózkodása alatt, és úgy hogy neki kb enni se marad pénze mire kifizet mindent. Biztosan jó élete lett volna ott a babának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!