Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet elmagyarázni egy 8...

Hogy lehet elmagyarázni egy 8 éves gyereknek, hogy a kistestvére örökbe lesz adva?

Figyelt kérdés

Nagy az anyuka pocakja, a gyerek pedig érti, hogy baba van benne, és várja nagyon. Azt nem akarja elfogadni, hogy az a kisbaba nem velük fog élni.

Segítenétek?

tegnap 20:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát ehez mindenképp pszichológus kell, de így is egész életre szóló trauma lest.
tegnap 21:40
 12/22 anonim ***** válasza:
80%
8 éves azért ezt már nem veszi be.
tegnap 21:48
 13/22 anonim ***** válasza:
96%

A legegyszerűbben.

Más kérdés, hogy ettől még simán traumatizálhatja az egész, még akár azt is hiheti, miatta kellett elmennie, sőt, attól retteg majd esetleg, hogy őt is bármikor odaadhatjátok valakinek.

És ez ellen semmit nem tehettek. Mert teljesen jogos is ezt gondolnia.

tegnap 21:52
 14/22 anonim ***** válasza:
94%

8 éves, tudja, hogy a baba a testvére. Azt viszont nem tudja feldolgozni, hogy nem lesz ott vele. És nem is elvárható tőle.

Egész életében kísérni fogja a tudat, hogy valahol van egy testvére akit nem ismerhet.

tegnap 22:03
 15/22 anonim ***** válasza:
92%

Ugye, ez kamu?

8 éves! Sehogy. Már most is azon gondolkodik, mi van, ha meggondoljátok magatokat és inkább tőle szabadultok meg. Volt már ilyen provokatív kérdés máskor is. Nem hiszem, hogy ilyet valaki megtenne.

tegnap 22:06
 16/22 anonim ***** válasza:
86%
Persze, hogy kamu. Provokáció. A kérdező egy értelmes ember, ilyet intelligens ember nem csinál, csak az aljanépe, de az se nagyon, mert az meg elveteti.
tegnap 22:36
 17/22 anonim ***** válasza:
84%
Ez egy kamu kérdés,és majdnem biztos,hogy ugyanaz írta ki,aki 17 évesen lett terhes szintén ma.
tegnap 22:40
 18/22 anonim ***** válasza:

Őszintén, kontorfalazas nélkül. Legjobb, ha engeditek, hogy legyen véleménye és megelhesse az érzéseit. Kifejezéssel a dühét, szomorúságát, beszéljetek a felelmerol - Pl hogy egyszer őt is örökbe adjátok, mint a kistesót). Ne kelljen elnyomnia az érzéseit és úgy tenni, mint akit nem visel meg vagy hidegen hagy esetleg már túl jutott rajta...legyetek megértőek az érzései iránt....

Ugyanakkor ez egy olyan helyzet, ami még érző felnőttnek is emberprobaló, szóval szerintem érdemes pszichológus segítségét kérni (ismerek olyan helyzetet, ahol keresztény család intézetbe adta a súlyosan egészségkarosodott legkisebb gyermekét 1 éves korában, hogy a másik 2 egészségest viszonylag normális körülmények között tudják felnevelni...es senkinek sem volt könnyű)

ma 00:10
 19/22 anonim válasza:
Elvitte a gólya.. 🤷‍♂️🤷‍♂️
ma 00:39
 20/22 A kérdező kommentje:

Nem kamu.

Én is láttam azt a kérdést a 17 éves terhes lánnyal, hozzá is szóltam: [link]

Felhúzott, hogy a trollok szétcseszik az oldalt, és az ilyenek miatt nem veszik komolyan pl. az én kérdésemet sem.

Azért adjuk örökbe, mert nem volt pénz abortuszra. Egy 1,5 szobás önkormányzati albérletben élünk, most megy majd ki a párom külföldre dolgozni a téli szezonra, bár nem beszél semmilyen idegen nyelvet, megpróbáljuk, hátha...

Epilepsziára szedek gyógyszert 13 hónapja, megbeszéltem a nőgyógyászommal is, azt mondta, nem lesz hatással a fogamzásgátlóra... 😔

ma 00:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!