Hogy lehet elmagyarázni egy 8 éves gyereknek, hogy a kistestvére örökbe lesz adva?
Nagy az anyuka pocakja, a gyerek pedig érti, hogy baba van benne, és várja nagyon. Azt nem akarja elfogadni, hogy az a kisbaba nem velük fog élni.
Segítenétek?
A legegyszerűbben.
Más kérdés, hogy ettől még simán traumatizálhatja az egész, még akár azt is hiheti, miatta kellett elmennie, sőt, attól retteg majd esetleg, hogy őt is bármikor odaadhatjátok valakinek.
És ez ellen semmit nem tehettek. Mert teljesen jogos is ezt gondolnia.
8 éves, tudja, hogy a baba a testvére. Azt viszont nem tudja feldolgozni, hogy nem lesz ott vele. És nem is elvárható tőle.
Egész életében kísérni fogja a tudat, hogy valahol van egy testvére akit nem ismerhet.
Ugye, ez kamu?
8 éves! Sehogy. Már most is azon gondolkodik, mi van, ha meggondoljátok magatokat és inkább tőle szabadultok meg. Volt már ilyen provokatív kérdés máskor is. Nem hiszem, hogy ilyet valaki megtenne.
Őszintén, kontorfalazas nélkül. Legjobb, ha engeditek, hogy legyen véleménye és megelhesse az érzéseit. Kifejezéssel a dühét, szomorúságát, beszéljetek a felelmerol - Pl hogy egyszer őt is örökbe adjátok, mint a kistesót). Ne kelljen elnyomnia az érzéseit és úgy tenni, mint akit nem visel meg vagy hidegen hagy esetleg már túl jutott rajta...legyetek megértőek az érzései iránt....
Ugyanakkor ez egy olyan helyzet, ami még érző felnőttnek is emberprobaló, szóval szerintem érdemes pszichológus segítségét kérni (ismerek olyan helyzetet, ahol keresztény család intézetbe adta a súlyosan egészségkarosodott legkisebb gyermekét 1 éves korában, hogy a másik 2 egészségest viszonylag normális körülmények között tudják felnevelni...es senkinek sem volt könnyű)
Nem kamu.
Én is láttam azt a kérdést a 17 éves terhes lánnyal, hozzá is szóltam: [link]
Felhúzott, hogy a trollok szétcseszik az oldalt, és az ilyenek miatt nem veszik komolyan pl. az én kérdésemet sem.
Azért adjuk örökbe, mert nem volt pénz abortuszra. Egy 1,5 szobás önkormányzati albérletben élünk, most megy majd ki a párom külföldre dolgozni a téli szezonra, bár nem beszél semmilyen idegen nyelvet, megpróbáljuk, hátha...
Epilepsziára szedek gyógyszert 13 hónapja, megbeszéltem a nőgyógyászommal is, azt mondta, nem lesz hatással a fogamzásgátlóra... 😔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!