Gyerekeken póráz?

Figyelt kérdés
Láttam videókat hogy egyes gyerekek pórázon vannak az utcán mint a kutyák. Én ezt beteg gyerekeknél megértem de ugye ezt CSAK beteg gyerekeknél szokták? én nagyon remélem hogy nem lett/lesz ez egy új divat a szülőknél mert a póráz nem a gyerekekre valók! ti mit gondoltok? ezt csak a beteg gyerekeken használják?

nov. 21. 16:21
1 2 3 4 5 6 7
 61/62 anonim ***** válasza:
100%

Márpedig de, de. A gyerekeknek az adja a biztonsagerzetet, hogy határokat szabunk (meg a ritmusok). Es a határszabás nem úgy megy, hogy rongyosra beszélem a számat egy masfel eves gyereknek, hanem igenis sok mindent fizikailag kell megoldani.

A teljesen szabadon hagyott gyerekek kesőbb sem fogják erezni a határokat, sem lelkileg, sem fizikailag, és jellemzően szétcsúsznak, ha csak nem valami különleges jellemek.

nov. 23. 08:33
 62/62 anonim ***** válasza:
100%

#36-ra: a leghatározottabban NEM. Nem a nevelés, tanítás helyett van a hám, hanem mellette. Addig, amíg a gyerek még impulzív és hiába mondod el milliószor, éles helyzetben kitépi a kezét, elszalad.

És ma a puha nevelés a standard elvárás. Nem szabad rácsapni a gyerekre, nem szabad megszorítani a kezét, nem szabad rákiabálni, rángatni. Minden, amivel 2-3 generációval ezelőtt rendre utasították a gyerekeket, most tilos. Akkor is felelősségre vonják a szülőt, ha keményen bánik a gyerekkel meg akkor is, ha tragédia történik.

Vannak élethelyzetek, amikor nagyon jó a gyerekhám.

nov. 23. 13:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!