Gyerekeken póráz?

Figyelt kérdés
Láttam videókat hogy egyes gyerekek pórázon vannak az utcán mint a kutyák. Én ezt beteg gyerekeknél megértem de ugye ezt CSAK beteg gyerekeknél szokták? én nagyon remélem hogy nem lett/lesz ez egy új divat a szülőknél mert a póráz nem a gyerekekre valók! ti mit gondoltok? ezt csak a beteg gyerekeken használják?

nov. 21. 16:21
1 2 3 4 5 6 7
 1/62 anonim válasza:
31%
Én is csak néztem, amikor 4-5 éve láttam ilyet először
nov. 21. 16:25
 2/62 anonim ***** válasza:
88%
A kutyán szerinted miért használják?
 3/62 anonim ***** válasza:
92%
Inkább a póráz, minthogy elüsse az autó. 🤷🏼‍♀️
 4/62 anonim ***** válasza:
89%
A hámra gondolsz? Egy kis érdekesség: A hámot eredetileg kisgyerekeknek találták ki, hogy így viszonylag szabadon sétálhassanak, de mégis biztonságban legyenek. Az, hogy kiskutyákon és cicákon is használni kezdték csak egy dolog. Én nem használtam, nem volt rá szükség, de nem tartom rossz ötletnek.
nov. 21. 16:27
 5/62 anonim ***** válasza:
92%

Az nem póráz, hanem gyerekhám.

Szerintem nincs vele gond. Az én egyik gyerekem pl. sosem akarta megfogni a kezem kicsi korában, bármit csináltam. Mivel egy kis faluban laktunk, minimális forgalommal, nem volt gáz, de aki bent lakik a városnan, ahol folyamatosan mennek a biciklisek, autók, rolleresek, ott abszolút praktikus az ilyen gyerekeknek.

Inkább ez, minthogy elüssék. Majd ha tud normalisan, megbízhatóan közlekedni, nem fog kelleni. Hidd el, 30 éves korában senki nem mondja meg róla, hogy hámot adott ra az anyja, hogy ki ne szaladjon az útra.

nov. 21. 16:29
 6/62 anonim ***** válasza:
96%

Én simán használnám, ha olyan habitusú lenne a fiam, tervben is volt, hogy veszek, de mivel elég nyugodt gyerek, egyelőre nem láttam szükségét.

Viszont nem vezetek, nagyvárosban lakunk, nagyon sokat jövünk-megyünk vele (2 éves múlt) forgalmas helyeken. Ha szokása lenne, hogy gondol egyet és kitépi magát a kezemből és elrohan (ki az útra is mondjuk, bár elég, ha egy rolleres vagy biciklis elé...), akkor tuti beszereznék egyet, hisz a gyerekem épsége fontosabb, mint hogy ki mit gondol.

nov. 21. 16:32
 7/62 anonim ***** válasza:
32%
Én is láttam már ilyet egyszer jópár éve, felszaladt a szemöldököm nekem is, szerintem nem csak beteg gyerekekre szokták rakni. De ha az adott szülőnek beválik hát hajrá, csak én valahogy nem tudnám elképzelni hogy használjam.
nov. 21. 16:34
 8/62 anonim ***** válasza:
88%
Írországban láttam sok-sok évvel ezelőtt. Nem is futott ki a kis ovis az autó elé. Szerintem nem gáz.
nov. 21. 16:36
 9/62 anonim ***** válasza:
87%
nagyon helyes a használata.
nov. 21. 16:53
 10/62 anonim ***** válasza:
16%
Én nem használnám. Autista lányomnál sem kellett. Csak állatokon tudom elképzelni.
nov. 21. 16:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.