Gyerekeken póráz?

Figyelt kérdés
Láttam videókat hogy egyes gyerekek pórázon vannak az utcán mint a kutyák. Én ezt beteg gyerekeknél megértem de ugye ezt CSAK beteg gyerekeknél szokták? én nagyon remélem hogy nem lett/lesz ez egy új divat a szülőknél mert a póráz nem a gyerekekre valók! ti mit gondoltok? ezt csak a beteg gyerekeken használják?

nov. 21. 16:21
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
66%
Nna a belekötőmester még a #25-be is belekötött. Azaz lepontozta. Hatalmas gratula érte! 👏👏👏👏 Megkeseredett egy perszóna lehet az ilyen. ….kezdem sajnálni…
nov. 21. 21:30
 32/62 anonim ***** válasza:
72%
7-es válaszomat miért kellett így lepontozni? Annyit mondtam hogy én személy szerint nem használnám, de ha másnak beválik akkor nyugodtan.
nov. 21. 21:38
 33/62 anonim ***** válasza:
89%

"pl. L. L. Juniorral is tele volt mindent, mikor a kisfia így halt meg"

Egy ilyen eset bőven elég!

Gond nélkül használnám, ha kellene, és nagyon magasról nem érdekelne, hogy ki mit mond. Nem az ő gyereke hal meg.

nov. 21. 22:19
 34/62 anonim ***** válasza:
92%

Angliában gyakori. A 90-es években voltunk kintpár évet, én gyerekként, de emlékszem, hogy többet is láttam.

Az én lanyom meg sokszor kéri, hogy ne a kezét fogjam hanem a kapucniját, szereti ha szabadon marad a keze. Ez is lehet egy szempont.

A hámban egyszerre van szabadabban, és mégis nagyobb biztonságban, mint kézenfogva. Miért ne? Én nem használtam mert itthon nem divat es elvoltunk nelküle, de jó találmány.

nov. 21. 23:54
 35/62 anonim ***** válasza:
92%

Ahogy az egyik kommentben leírtam, az én egyik gyerekem nem akarta sosem fogni a kezem kicsinek (a másik bármikor).

Elrántotta, ha meg akartam fogni hisztizett, lefeküdt a földre, elszaladt.

Na most, egy ilyen 1,5-2 évest amúgy hogy lehet ennyi idős korban megtanítani arra, hogy fogd meg a kezem? Sehogy.

Persze elmondja az ember, hogy mi történhet, de nem érti még. Eljátssza az ember, hogy akkor megyünk haza, de ezt szintén nem fogja fel egy ekkora gyerek, csak magàt szivatja azzal, ha muszáj menni a boltba, ügyet intézni vagy csak menne fárasztani a gyereket, meg friss levegőre, de nem, inkább viszafordulnak egy utca után, mert a gyerek nem fogja a kezét.

Nem 3+-os gyerekeknél szoktak hámot haszalni.

nov. 22. 06:10
 36/62 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát! Én a kommentek alapján azt szűrtem le (lehet tévesen) hogy ezt inkább a nevelés helyett használják a szülők. Ha nem akarod tanítani/fogni a kezét (tehát foglalkozni vele) akkor a szülő inkább a könnyebb/rövidebb utat válassza. Ezt a mai rohanó világba még valamennyire meg is lehet érteni de akkor is furcsa egy gyereket pórázon tartani de abban egyetértünk szerintem mind hogy inkább a póráz mint a baleset. Viszont felmerül bennem a kérdés hogyha a szülők nem tudják megtanítani a gyereküknek hogy fogják a kezüket és ne rohanjanak az úttestre akkor a későbbiekben hogy fogják nevelni? például ha a gyerek 6-8 évesen már telefonfüggő lesz és ha elveszik tőlük akkor hisztizni kezd, ezt hogyan fogják megoldani? visszaadják a telefont mert az a könnyebb/rövidebb út? Nem tudom mi a jó nevelés de szerintem ez túlzottan puhaság... Lehet tévedek de az a mondás jut erről az eszembe hogy:

"A nehéz idők erős embert teremtenek,

Az erős emberek jó időket hoznak,

A jó idők gyenge embereket teremtenek,

A gyenge emberek nehéz időket hoznak"

Talán itt is ezt látjuk hogy a jó idők gyenge embereket teremtenek. Én mikor kisgyerek voltam és nekiálltam hisztizni anyám simán az utcán továbbment én meg felálltam és utána futottam tehát befejeztem a hisztit. Ez a nevelés nem igazán van manapság meg és félek hogy a mai "puha" nevelés nem fog egy erős generációt kinevelni hanem inkább egy olyan puha generáció lesz ahol a fiúk inkább hasonlítanak whisperton félékre mintsem a férfiakra...

Természetesen ez az én szubjektív véleményem!

#10 #21

teljesen egyet tudok érteni veled és nem tudom miért lettél lepontozva pedig tapasztalatod is van a témában mert írtad hogy Autista lányod van és neki sem kellett babahám.

nov. 22. 10:46
 37/62 anonim ***** válasza:
94%
Hu, valami baj van veled, ha ezt szurted le a kommentek alapjan.
nov. 22. 10:48
 38/62 anonim ***** válasza:
92%

Csak a feszültséget szitottad a kérdéssel, és egyáltalán nem a nevelés hiánya miatt használják a hamot a szülők.

Én nem használom, de ha használnám, pont leszarnam ki mit gondol rólam.

Lényeg, hogy más tökéletes, nem?

nov. 22. 10:52
 39/62 anonim ***** válasza:
75%

Meg ugye az autistak tok egyformak, gondolom. Ez igy van.

Azert mert itt a gyakoris mancika leirta, hogy van egy (gondolom) eleg magasan funkcionalo autista gyermeke, ezert mas nem is letezik, csak ez?

Es ha neki nem kellett, akkor senki masnak se.

Nagy a baj.

nov. 22. 10:55
 40/62 A kérdező kommentje:

Én azt leszűrtem le hogy a mai szülők kicsit sem markánsak és ha a gyerek nem akarja megfogni a szülő kezét akkor beletörődnek (mert úgy néz ki a gyerek parancsol) ez alapján gondolom én (lehet tévesen, leírom mégegyszer hiszen énis tévedhetek) hogy babahám inkább a puha nevelés miatt szükséges.

Szerintem nincs itt semmilyen feszültség, értelmes emberek módján leírjuk véleményünk és tapasztalataink. De ha valaki úgy érzi hogy feszültséget szítottam attól elnézést kérek mert NEM ez volt a szándékom. A kérdés arra vonatkozott hogy az egészséges gyerekeknél is használnak-e babahámot vagy csak a beteg gyerekeknél. A válaszok alapján egyértelmű hogy a szülők egy része használ egészséges gyereknél is és a szülők nagy része nyitott erre még ha nem is használ ilyet.

Igen igazad van hogy az autisták és beteg gyerekek egyáltalán nem egyformák viszont ha egy autista lánynak NEM KELL babahám akkor 1 egészséges gyereknek SEM KELL véleményem szerint.

nov. 22. 11:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!