Gyerekeken póráz?

Figyelt kérdés
Láttam videókat hogy egyes gyerekek pórázon vannak az utcán mint a kutyák. Én ezt beteg gyerekeknél megértem de ugye ezt CSAK beteg gyerekeknél szokták? én nagyon remélem hogy nem lett/lesz ez egy új divat a szülőknél mert a póráz nem a gyerekekre valók! ti mit gondoltok? ezt csak a beteg gyerekeken használják?

nov. 21. 16:21
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
15%

19!

Nem nekem írtál,de azért válaszolok.

Én azt nem értem meg ebben az egész póráz dologban,hogy értelmes,neurotipikus gyereket hogy a manóba nem lehet megtanítani arra,hogy ne szaladjon el.

Amíg pici,úgyis babakocsiban van. 2.5-3 éves korában meg már ennyit tudnia kell. Ismétlem,egy problémával nem rendelkező gyereknek.

Én,amíg teljes mértékben megbízhatatlan volt a gyerekem, sport babakocsiban vittem ide-oda,és ott engedtem csak szaladgálni,ahol biztonságos volt!!

Nem a főút mellett!

Utána meg 4-5 éves korában már megértette,hogy nem szabad elszaladni. Mert rászántam az időt,és megtanítottam rá.

Az óvodából ha sétálni mentek,már ő mondta a közlekedési szabályokat a többi gyereknek (az óvónő mondta).

Szóval én nem hiszem el egyszerűen, hogy nem lehet megtanítani. Amíg meg nem megbízható,addig csak biztonságos helyen szaladgálhat,amíg meg oda elérnek,igen is legyen az a gyerek babakocsiban bekötve. De nem pórázon.

De ez az én véleményem.

Nekem az autista lányom 2 éves kora körül kb hiperaktív volt. De meg tudtam oldani,hogy biztonságos helyen mozgattam le. És folyamatosan tanítottam. Ovira megbízható lett.

nov. 21. 18:52
 22/62 anonim ***** válasza:
89%

"Amíg pici,úgyis babakocsiban van. 2.5-3 éves korában meg már ennyit tudnia kell. Ismétlem,egy problémával nem rendelkező gyereknek."

A gyerekek többsége nem szerer babakocsiban lenni bizonyos kor után. Meg akkor alapból, aki a varosban lakik, annak a gyereke 2,5-3 évrs koráig nem fog gyalogolni, mert mindenhova babakocsival járnak?

nov. 21. 18:56
 23/62 anonim ***** válasza:
97%

“ Én,amíg teljes mértékben megbízhatatlan volt a gyerekem, sport babakocsiban vittem ide-oda,és ott engedtem csak szaladgálni,ahol biztonságos volt!!”

Te babakocsiba tetted, úgy korlátozták, míg más pórázzal. Az eszköz más - nem jobb vagy rosszabb - de a lényege és célja ugyanaz.

nov. 21. 19:53
 24/62 anonim ***** válasza:
98%
21-es: rengeteg baleset történik úgy, hogy ugyan a gyerek tudja, nem lehet elrohanni, meg átszaladni az úton, ez addig tudatában is van, amíg a normál helyzetekben van, de az egyik leggyakoribb ok az, ha meglátja a másik szülöt vagy más fontos személyt az út másik oldalán és akkor nem az van a tudatában, hogy "átrohan" az úton, hanem "odaszalad" a szülöhöz.
nov. 21. 19:59
 25/62 anonim ***** válasza:
83%

Mi a szarnak kell ítélkezni?

Használja aki akarja és kész

Mindenbe bele kell kötni, igaz?

nov. 21. 20:03
 26/62 anonim ***** válasza:
79%
#25 ott a pont! 🙌
nov. 21. 20:06
 27/62 anonim ***** válasza:
13%

“ rengeteg baleset történik úgy”

Ezt a rengeteg jelzőt támaszd már alà számokkal 😊

nov. 21. 20:30
 28/62 anonim ***** válasza:
49%

Miért kéne alátámasztanom?

Mi vagy te, valami bíróság, aki elvárja a bizonyítékokat?

Keress rá, ha ennyire érdekel.

nov. 21. 21:20
 29/62 anonim ***** válasza:
92%

#21 az én 2 évesem olyan ügyesen kificergi magát a babakocsiból, hogy csak nézek. Nem tudom elég szorosan bekötni az 5 pontossal, akármennyire is megszorítom az övet, megoldja, hogy kijöjjön onnan. Nem tudom, hogy, egy kis szabadulóművész, de egy hámban minimálisan jobban bíznék. Ott legalább nem fenyeget az a veszély, hogy menet közben csak fogja magát, és kiugrik a babakocsiból. A zebra közepén mondjuk (megtörtént eset). Pedig halál neurotipikus gyerek, csak nem szereti a babakocsit. Ügyes és rettenetesen akaratos. Az, hogy tudja a szabályokat, nem jelenti azt, hogy érdekli is. A 4 éves nagyobb lányomnál is még esetleges, hogy betartja a szabályokat, nem azért, mert baja lenne, hanem mert 4 éves. A 2 évesre ez még hatványozottabban igaz.

És mondom, a nagyobb lányomnál ez nem volt szempont, ő könnyebben kezelhető volt, mint most a kicsi. Vele sem volt mindig könnyű, de nem merült fel a hám gondolata. A kicsi viszont szökős. Neki is kell megoldás- pl a hám tökéletes. Azért nincs még, mert alapvetően rövid távokra megyünk, ahol sokszor megoldás, ha a hónom alá csapom, és viszem ordítva, ha másképp nem hajlandó, de azért ez nyilván nem tartható.

nov. 21. 21:23
 30/62 anonim ***** válasza:
95%

27 eves vagyok es meg nekem is volt hamom…:D Na, szerintem egy szulo tudja, hogy kell-e a gyerekenek vagy sem.

A maiak mar persze sokkal modernebbek, van olyan, ami pici hatizsakhoz csatlakozik, az nagyon cuki, unokaocsemnek olyan volt.

Kisfiamnal nem hasznaltam, nem kellett, de az Adhd-s unokaocsemet nem mertem kivinni nelkule.

Kit erdekel mas mit gondol.

nov. 21. 21:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!