Gyerekeken póráz?
Még az én fiatalkoromban is voltak már hámok, 10-15 évvel ezelőtt, ne mondd már, hogy sosem hallottál róla. És én vidéken nőttem fel, bár tény, nem barlangban, de akár annak is nevezhetjük, Szerbiáról van szó :D
Nem csak beteg gyerekeken használják. A nagyobb lányom nem olyan habitusú, de a kicsinél őszintén gondolkodom rajta, hogy beszerzek egyet. 2 éves, de életveszélyes, ahogy közlekedik. Főleg, hogy kis huncut, elhiteti velem, hogy most jó lesz, megyünk szépen kézenfogva, aztán a semmiből kitalálja, hogy ő márpedig utánamegy annak a galambnak, keresztül az autós kereszteződésen. Nyilván eddig is tudtam rá vigyázni, életben van meg minden, de egyszerűbb lenne az életem, nyugodtabb lennék a séták alatt, ha lenne egy ilyen. Főleg, amikor egyszerre a két gyerekkel megyek.
Szerintem gáz ilyet használni.
Ha meg nem tudod úgy megfogni a kisgyerek kezét, hogy ne tépje ki magát, akkor meg menj orvoshoz, mert súlyos izomgyengeségben szenvedsz.
A húgom használt ilyen hámot a lányánál anno 15 évvel ezelőtt (Anglia).
Egyfajta elővigyázatosság a szülő részéről, ugyanakkor szabadságérzetet ad a kicsinek, önállóságra késztetve őt.
A véleményem az, hogy ahány ház, annyi szokás. Nekem nem oszt, nem szoroz.
"Ha meg nem tudod úgy megfogni a kisgyerek kezét, hogy ne tépje ki magát, akkor meg menj orvoshoz, mert súlyos izomgyengeségben szenvedsz."
EZ NEM IGAZ! Alapesetben egy szülö sem SZORÍTJA a gyerek kezét, csak fogja normál erövel. Ha a gyerek valami okból HIRTELEN meglódul, mire ráfogna a szülö, addigra már elég messze tud jutni.
Mennyi hülye p.csa
Mikor pici a gyerek 1-2-2, éves bármikor gondol egyet és futni kezd.
Nem egyszer volt parkolókban hogy majdnem elütöttek.igy kisgyermeket.
Én is akartam tenni a kislányomra mert mindig akart huncutkodni vmit és ugyanúgy majdnem kiszaladt hirtelen a kocsi elé.
ELŐVIGYÁZATOSSÁG,okos az aki használja
"EZ NEM IGAZ! Alapesetben egy szülö sem SZORÍTJA a gyerek kezét, csak fogja normál erövel. Ha a gyerek valami okból HIRTELEN meglódul, mire ráfogna a szülö, addigra már elég messze tud jutni."
Attól, hogy ordítassz még nem lesz igazad. Érdekes, nekem egyik gyerekem sem tudta kitépni magát a kezemből és nem kellett folyamatosan szorítani a kezüket.
Nyugaton evtizedek ota van, eddig nem lattal, vagy mi ?
Nem, nem kell hozza betegnek lenni. Eleg egy aktiv gyerek.
De ehhez ugye kell egy ertelmi szinvonal, ami Mo.-n meg sok embernek nincs meg.
Az öcsém most 20 éves és már neki is volt. A nagyanyám persze hüledezett :-) Egyszerűen sokkal több az autó, mint 20-30, pláne 50 éve. Ha elszalad egy gyerek, sokkal könnyebben lesz tragédia a vége. A fejlett világban élő kisgyerekek halálát nagyon nagy arányban autóbaleset okozza. Nagyobb a valószínűsége, hogy a párezer ft-os hám menti meg a gyerekem életét, mint a méregdrága Bexsero oltás.
Mi most az öcsémét használjuk. Egyrészt hogy ne kelljen csontropogtató erővel szorítani folyamatosan a gyerek kezét (többször kitépte magát a kezemből), meg néha nem is tudom fogni, pl. mikor zárom a kaput ahhoz 2 kéz kell, azonnal elrohan és gyorsabban fut mint én. De használjuk bevásárlókocsiban, vagy pl. erdei kiránduláson ha sziklafalak vannak a közelben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!