Gyerekeken póráz?

Figyelt kérdés
Láttam videókat hogy egyes gyerekek pórázon vannak az utcán mint a kutyák. Én ezt beteg gyerekeknél megértem de ugye ezt CSAK beteg gyerekeknél szokták? én nagyon remélem hogy nem lett/lesz ez egy új divat a szülőknél mert a póráz nem a gyerekekre valók! ti mit gondoltok? ezt csak a beteg gyerekeken használják?

nov. 21. 16:21
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
98%

Még az én fiatalkoromban is voltak már hámok, 10-15 évvel ezelőtt, ne mondd már, hogy sosem hallottál róla. És én vidéken nőttem fel, bár tény, nem barlangban, de akár annak is nevezhetjük, Szerbiáról van szó :D

Nem csak beteg gyerekeken használják. A nagyobb lányom nem olyan habitusú, de a kicsinél őszintén gondolkodom rajta, hogy beszerzek egyet. 2 éves, de életveszélyes, ahogy közlekedik. Főleg, hogy kis huncut, elhiteti velem, hogy most jó lesz, megyünk szépen kézenfogva, aztán a semmiből kitalálja, hogy ő márpedig utánamegy annak a galambnak, keresztül az autós kereszteződésen. Nyilván eddig is tudtam rá vigyázni, életben van meg minden, de egyszerűbb lenne az életem, nyugodtabb lennék a séták alatt, ha lenne egy ilyen. Főleg, amikor egyszerre a két gyerekkel megyek.

nov. 21. 16:55
 12/62 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk szerencsére nem volt rá szükség, pedig nagy városban lakunk, ahol nem túl biztonságos a közlekedés. De szerintem nem rossz ötlet, főleg ha problémás a gyermek vagy esetleg több is van, akik kicsik még. De nem múltkor például óvodai rendezvényen volt két két kisgyerek pórázzal. Azt mondjuk már soknak tartom, már sajnáltam szegény gyerekeket, hogy nem tudnak mozogni rendesen, ők is játszottak volna, mint a többiek. Amúgy nem óvodások voltak, gondolom vmelyik gyerek kistestvérei. De akkor is, más kistesók is voltak ott.
nov. 21. 16:55
 13/62 anonim ***** válasza:
14%

Szerintem gáz ilyet használni.

Ha meg nem tudod úgy megfogni a kisgyerek kezét, hogy ne tépje ki magát, akkor meg menj orvoshoz, mert súlyos izomgyengeségben szenvedsz.

nov. 21. 17:17
 14/62 anonim ***** válasza:
94%

A húgom használt ilyen hámot a lányánál anno 15 évvel ezelőtt (Anglia).

Egyfajta elővigyázatosság a szülő részéről, ugyanakkor szabadságérzetet ad a kicsinek, önállóságra késztetve őt.

A véleményem az, hogy ahány ház, annyi szokás. Nekem nem oszt, nem szoroz.

nov. 21. 17:19
 15/62 anonim ***** válasza:
88%

"Ha meg nem tudod úgy megfogni a kisgyerek kezét, hogy ne tépje ki magát, akkor meg menj orvoshoz, mert súlyos izomgyengeségben szenvedsz."

EZ NEM IGAZ! Alapesetben egy szülö sem SZORÍTJA a gyerek kezét, csak fogja normál erövel. Ha a gyerek valami okból HIRTELEN meglódul, mire ráfogna a szülö, addigra már elég messze tud jutni.

nov. 21. 17:21
 16/62 anonim ***** válasza:
91%

Mennyi hülye p.csa

Mikor pici a gyerek 1-2-2, éves bármikor gondol egyet és futni kezd.

Nem egyszer volt parkolókban hogy majdnem elütöttek.igy kisgyermeket.

Én is akartam tenni a kislányomra mert mindig akart huncutkodni vmit és ugyanúgy majdnem kiszaladt hirtelen a kocsi elé.

ELŐVIGYÁZATOSSÁG,okos az aki használja

nov. 21. 17:32
 17/62 anonim ***** válasza:
94%
Mennyi olyanról hallani, hogy kisgyerek kiszaladt az útra és centiken múlt a tragédia. Vagy pl. L. L. Juniorral is tele volt mindent, mikor a kisfia így halt meg... Ő biztos nem tartaná most már hülyeségnek a gyerekhámot.
nov. 21. 18:11
 18/62 anonim ***** válasza:
10%

"EZ NEM IGAZ! Alapesetben egy szülö sem SZORÍTJA a gyerek kezét, csak fogja normál erövel. Ha a gyerek valami okból HIRTELEN meglódul, mire ráfogna a szülö, addigra már elég messze tud jutni."

Attól, hogy ordítassz még nem lesz igazad. Érdekes, nekem egyik gyerekem sem tudta kitépni magát a kezemből és nem kellett folyamatosan szorítani a kezüket.

nov. 21. 18:12
 19/62 anonim ***** válasza:
87%

Nyugaton evtizedek ota van, eddig nem lattal, vagy mi ?

Nem, nem kell hozza betegnek lenni. Eleg egy aktiv gyerek.

De ehhez ugye kell egy ertelmi szinvonal, ami Mo.-n meg sok embernek nincs meg.

nov. 21. 18:13
 20/62 anonim ***** válasza:
90%

Az öcsém most 20 éves és már neki is volt. A nagyanyám persze hüledezett :-) Egyszerűen sokkal több az autó, mint 20-30, pláne 50 éve. Ha elszalad egy gyerek, sokkal könnyebben lesz tragédia a vége. A fejlett világban élő kisgyerekek halálát nagyon nagy arányban autóbaleset okozza. Nagyobb a valószínűsége, hogy a párezer ft-os hám menti meg a gyerekem életét, mint a méregdrága Bexsero oltás.

Mi most az öcsémét használjuk. Egyrészt hogy ne kelljen csontropogtató erővel szorítani folyamatosan a gyerek kezét (többször kitépte magát a kezemből), meg néha nem is tudom fogni, pl. mikor zárom a kaput ahhoz 2 kéz kell, azonnal elrohan és gyorsabban fut mint én. De használjuk bevásárlókocsiban, vagy pl. erdei kiránduláson ha sziklafalak vannak a közelben.

nov. 21. 18:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!