Gyerekeken póráz?

Figyelt kérdés
Láttam videókat hogy egyes gyerekek pórázon vannak az utcán mint a kutyák. Én ezt beteg gyerekeknél megértem de ugye ezt CSAK beteg gyerekeknél szokták? én nagyon remélem hogy nem lett/lesz ez egy új divat a szülőknél mert a póráz nem a gyerekekre valók! ti mit gondoltok? ezt csak a beteg gyerekeken használják?

nov. 21. 16:21
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
100%

Aki nem fogja fel, hogy így meghalhat a gyerek, annak ne legyen gyereke.

De ahhoz aztán végképp semmi köze nincs, hogy a másik hogyan védi meg a sajátját!

nov. 22. 15:23
 52/62 anonim ***** válasza:
82%
Én egyébként nem ertem, hogy lehet ezen így kkakadni. Mi baja lesz egy gyereknek, ha az anyja 2 évesen hámot tesz rá és úgy mennek a boltig, nem babakocsiba ülteti?
nov. 22. 15:26
 53/62 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes hogy a telefon elvétellel így hozod párhuzamba a hámot kérdező, mert szerintem pont fordítva van.

Ha elveszed a telefont, vagy használod a hámot, akkor fizikailag akadályozod meg a tiltott dolgot.

Ha nem használsz hámot, hanem a szavadra kéne melletted maradni a gyereknek, az annak felel meg mintha a gyereknél hagynád a telefont csak megmondanád, hogy nem használhatja. Ha a gyerek még nem érett az adott kísértésnek ellenállni, nem fog működni.

A telefonnál is, ha már érett a gyerek az önszabályozásra, akkor az a jobb út, nem az hogy elveszed.

nov. 22. 17:23
 54/62 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet a hámot nevelés helyett használni, inkább csak biztosítókötélként. Ugyanúgy rá kell venned a gyereket hogy jöjjön melletted, akár a kezét is fogva irányítani. Nem lehet a hámmal húzni, azonnal elesik. Akkor is elesik, ha megpróbál elrohanni és visszarántja a hám, de akkor még mindig az a kisebbik rossz.

Érdekes egyébként hogy a konnektorok ledugózása ellen senki sem szokott kikelni, pedig ott is lehetne mondani, hogy csak meg kell nevelni a gyereket, hogy ne nyúljon bele...

A saját gyerekemen úgy látom, hogy egy érési folyamat van a háttérben. Hiába próbáltam valamit megtanítani, mint a falra hányt borsó. Aztán jött egy fejődési ugrás, és utána ugyanarra a dologra egyszeri magyarázat elég volt.

nov. 22. 17:47
 55/62 SZTANN ***** válasza:
6%

NEM. NEM. NEM.

Amíg nem jár a baba, kötve van - amikor már járni tud, nem korlátozhatjuk erőszakosan. Bármilyen eszköz, kicsi vagy nagyobb gyereknél, ami a gondolkodtatástól, rábeszéléstől, elmagyarázástól eltérő, ami a személyes ráhatást, értelmet, szülői kézfogást helyettesíti - akár életveszély elhárításával megideologizálva - embertelen, nevelésre alkalmatlan, fejlődésre ártalmas.

Minden szülő meg tudja tanítani (és tanulni), hogy mikor KELL a kezét fogni, mikor, mennyire lehet elengedni. Akármilyen eszköz, ami mechanikusan akadályoz, az ERŐSZAK. Soha nem szabad ilyesmit használni.

(És tudom, rengeteg okos indoklás, magyarázat, miegymás létezik, de szerintem NEM.)

nov. 22. 19:58
 56/62 Senior Séf ***** válasza:
24%
Közterületen gyereket csak pórázon, szájkosárral szabad sétáltatni.
nov. 22. 20:00
 57/62 anonim ***** válasza:
94%
#56 és ha már itt tartunk, ez sok felnőttre is igaz.
nov. 22. 20:03
 58/62 anonim ***** válasza:
90%

"Akármilyen eszköz, ami mechanikusan akadályoz, az ERŐSZAK. Soha nem szabad ilyesmit használni."

Még jó, hogy rengeteg szülő nem így gondolja, szerencsére. Gyorsan csökkenne a népességszám...

nov. 22. 20:06
 59/62 anonim ***** válasza:
100%
Az egesznek nincs akkora jelentősége, mint amekkora vita alakult ki itt belőle. Nálunk nem szokás. Van ahol tök hétköznapi. Semmi köze a nevelesi elvekhez.
nov. 22. 22:39
 60/62 anonim ***** válasza:
100%
#55 "Amíg nem jár a baba, kötve van - amikor már járni tud, nem korlátozhatjuk erőszakosan." - a kézfogás szerinted nem "erőszakos" korlátozás? Amikor visítva-ordítva felkapom, a hónom alá csapom és viszem, mert máskülönben hajnalig ott maradunk valahol, az nem "erőszakos" korlátozás? Hagyd már. A kicsi gyerekek nagyon sokáig nem értenek a szép szóból, igenis sokszor kell fizikailag közbelépni. Akár azért, hogy egyáltalán megértse, mit szeretnél (a lányaim pl már 10 és 11 hónaposan jártak önállóan, ne mondd, hogy onnantól kezdve akkor csak szépen üngyümbüngyümözve kellene nevelnem őket, pusztán a szavakra hagyatkozva :D ), másrészt meg még nem elég érett hozzá. Egy iskolásnál már hagyján, de ovis korosztályban, főleg kis-középső csoportosoknál még, igenis sokszor kell fizikailag is nevelni. És nem a pofozkodásra gondolok, soha nem emeltem kezet a gyerekeimre, de amikor azt szeretnéd, hogy pl a 3 éves ne vágja orrba az 1 éves kistesót, vagy ne tépje ki a kezéből a lapátot, vagy ne menjen oda egy idegen kutyához lendületből, vagy ne lökjön le egy másik gyereket a mászókáról vagy ne lopja el a labdáját a játszótéren vagy akár az, hogy ne rohanjon ki az útra csak úgy, az autók közé, az bizony mind-mind ugyanaz a kategória- gyorsan le kell fogni, fizikailag kell megakadályozni, hogy kirohanjon. És az neki is sokkal ijesztőbb, ha pl anya hirtelen megragadja és a grabancánál fogva hátrarántja, mintha előre felkészültél a lehetőségre, mert pl ismered a gyereked és tudod, hogy ilyen habitusú, aki várhatóan csak gondol egyet és nekiiramodik, ezért ráadod a hámot, hogy kicsit kevésbé legyen stresszes bármelyikőtöknek is egy közös séta. Mert hát nyilván tudod, hiszen van gyereked és hatalmas tapasztalatod a leírások alapján (#irónia), hogy egy gyerek attól lesz a lehető legfeszültebb és legnehezebb vele együttműködni, ha xarrá van kontrollálva, és azt a fajta sétát, kiruccanást, bármilyen programot, ahol nonstop fegyelmezve van, ahol mindig csak rászólsz, nem engeded menni, azt nem fogja élvezni, nagyon hamar elveszti minden vágyát az együttműködésére, hisztis lesz, kezelhetetlen, elfárad, stb. Ha meg hagyod szabadon garázdálkodni, akkor mennyivel egyszerűbb az élet. Nyilván habitusfüggő, hogy ez mennyire érződik, van, aki gyereke jobban kezeli a korlátokat, más gyereke kevésbé, de alapvetően egy normális gyerek így működik, nem kell ehhez semmilyen speciális állapot.
nov. 23. 06:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!