Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha kényelmes életet szeretnénk...

Ha kényelmes életet szeretnénk, mekkora jövedelem mellett érdemes elkezdeni tervezni a babát? Közös és külön kassza kérdése hogy alakult nálatok? Meddig nem vagyunk elkésve?

Figyelt kérdés

Tudom, lehet venni használtat mindenből, az első években nem kell költeni a gyerekre, de én nem annyira ezt a nézetet osztom. Barátnőim szerint maga vagyok a fogyasztói társadalom egy személyben, ha valami szép és drága, azonnal megveszem, ha ott van mellette, hogy "Hot on Social", "Trending", akkor még inkább. Imádom az elviteles kávét, beülni valahová vacsorázni, iszogatni, beszélgetni csak úgy. Kedvenc hobbim az utazás, de van két cicánk is, akikre az isten pénzét is elkölteném. Párom szokott azzal viccelni, hogy ha odajutnék, 1 nap alatt kiüríteném az államkasszát és még utána is tudnék mit venni. :D

Kimondottan nincs közös kassza nálunk, annak ellenére, hogy együtt élünk 2 éve. Ő többszörösét keresi, mint én, így több mindent is fizet, szóval nem a szigorú fele-fele helyzet áll fent, azt mondanám inkább, hogy 70-30. Őszintén, nekem ez így kényelmes, mert hiába tudja, hogy néha szórom a pénzt, jobb, ha nem látja, mennyit kifizetek azokért a dolgokért, amiket szeretek. De baba mellett nem fogom a teljes fizetésemet kapni, szóval akkor borulni fog ez, gondolom. Vagy nálatok ez hogy alakult?

Most próbálok kicsit tudatosabb lenni a pénzügyekkel, januártól szeretném vezetni a kiadásaimat, tételesen látni, hogy mire mennyit költök.

Én most kezdtem érezni, hogy gyereket akarok, kb. azonnal. Az tart vissza, hogy félek, nem tudnánk akkor úgy élni, ahogy az kényelmes... Nem érzem, hogy már késésben lennénk, én 27 vagyok, párom 33. De mondjuk 30 felett már nem biztos, hogy minden rizikó nélkül vágnék bele egy terhességbe, kisbabás időszakba. Vagy ma már az sem késő?

nov. 17. 14:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
97%
neked 0 gyerek valo ,mert kényelmes életett akarsz ugyhogy ne kelljen semiröl lemondanod ,most 70:30 párod javára pénzügyileg akkor gyerekel 10:90 lenne az arány ,gyerek nem egy trendi táska vagy egy cuki ruci ami ha nem kell elteszed vagy vissza küldöd mert még sem tetszik.
nov. 17. 15:49
 32/73 anonim ***** válasza:
83%

Úgy gondolom hogy jó ötlet hogy elkezded vezetni hogy mire megy el a pénz.

Ha az ember kismama lesz szerintem alapból a gyereke lesz a fontos és míg neki nem vesz meg mindent amire szüksége van addig nem vásárolja meg magának a huszadik márkás táskát.

Ha vezeted majd a kiadásaid látod hogy mire megy el a pénz és hol tudod megfogni lehet nem fog beleférni napi szinten a sétálós kv de hetente 3szor igen.

nov. 17. 15:50
 33/73 anonim ***** válasza:
85%

"januártól szeretném vezetni a kiadásaimat"

Tanács: NE majd Januártól. Most. Januárban pont valamivel kevesebbet fogsz költeni.

Míg most, az ajándékozási időszakot veheted egy főpróbának. Ennyit fogsz költeni a gyereknél is, vagy többet.

nov. 17. 16:25
 34/73 anonim ***** válasza:
100%

Megpróbálnám először a közös kasszát a pároddal pár hónapig. Lehet ha látja, mennyire szórod a pénzt, megtudjátok beszélni ő ebben mennyire partner. A másik, hogy arról van szó, hogy TE akarsz gyereket. Ő is szeretne 2 év után? Ő is feladná a kényelmes életet?

Nem akarlak megbántani, de az írásodból az jön le, hogy nem a gyerekre vágysz, hanem hogy vásárolhass neki trendi cuccokat. Gondolom a tiktokról tájékozódsz, milyen szuper a gyerekekkel.

nov. 17. 16:28
 35/73 anonim ***** válasza:
97%
De kozos kasszan vannak. Csavo fizet mindent, a csaj meg kolti a sajat penzet arra, amire akarja :D
nov. 17. 16:31
 36/73 A kérdező kommentje:

4 éve vagyunk együtt, 2 éve költöztünk össze. Ő jobban akarna már babát, mint én.

Tudja, hogy milyenek a költekezési szokásaim, nem zavarja.

A saját pénzemből is költök a "közösre", de nyilván, mivel ő a többszörösét keresi meg az én fizetésemnek, nem várja el az 50-50 felállást. Plusz ő a férfi, randiknál szerintem természetes, hogy ő fizet és nem én, például. Nehezen tudnék rá férfiként tekinteni, ha a pincér nekem mutatná a végösszeget egy vacsora után.

nov. 17. 16:34
 37/73 anonim ***** válasza:
100%
Egy tanács: előbb házasodjatok össze, mielőtt baba lenne.
nov. 17. 17:08
 38/73 anonim ***** válasza:
98%

Amikor már egy pár együtt él, az nem olyan randi, ha elmennek ide-oda, hogy a férfinek "illene" fizetni.

Hanem közös pénzből finanszírozott közös időtöltés.

Hiába keresünk milla felett, már nem nyűgöz le ha "sokat költ rám", hisz közös pénzt költ, amit fordíthatnánk másra is.

nov. 17. 17:42
 39/73 A kérdező kommentje:

Vagy, van annyi, hogy beleférjen más is.

Nekem az ajándékozás, minőségi időtöltés szeretetnyelv, szóval fontosak az ilyenek számomra.

nov. 17. 17:47
 40/73 anonim ***** válasza:
89%

A pénz a szeretetnyelved?

Aucs...

nov. 17. 17:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!