Ha kényelmes életet szeretnénk, mekkora jövedelem mellett érdemes elkezdeni tervezni a babát? Közös és külön kassza kérdése hogy alakult nálatok? Meddig nem vagyunk elkésve?
Tudom, lehet venni használtat mindenből, az első években nem kell költeni a gyerekre, de én nem annyira ezt a nézetet osztom. Barátnőim szerint maga vagyok a fogyasztói társadalom egy személyben, ha valami szép és drága, azonnal megveszem, ha ott van mellette, hogy "Hot on Social", "Trending", akkor még inkább. Imádom az elviteles kávét, beülni valahová vacsorázni, iszogatni, beszélgetni csak úgy. Kedvenc hobbim az utazás, de van két cicánk is, akikre az isten pénzét is elkölteném. Párom szokott azzal viccelni, hogy ha odajutnék, 1 nap alatt kiüríteném az államkasszát és még utána is tudnék mit venni. :D
Kimondottan nincs közös kassza nálunk, annak ellenére, hogy együtt élünk 2 éve. Ő többszörösét keresi, mint én, így több mindent is fizet, szóval nem a szigorú fele-fele helyzet áll fent, azt mondanám inkább, hogy 70-30. Őszintén, nekem ez így kényelmes, mert hiába tudja, hogy néha szórom a pénzt, jobb, ha nem látja, mennyit kifizetek azokért a dolgokért, amiket szeretek. De baba mellett nem fogom a teljes fizetésemet kapni, szóval akkor borulni fog ez, gondolom. Vagy nálatok ez hogy alakult?
Most próbálok kicsit tudatosabb lenni a pénzügyekkel, januártól szeretném vezetni a kiadásaimat, tételesen látni, hogy mire mennyit költök.
Én most kezdtem érezni, hogy gyereket akarok, kb. azonnal. Az tart vissza, hogy félek, nem tudnánk akkor úgy élni, ahogy az kényelmes... Nem érzem, hogy már késésben lennénk, én 27 vagyok, párom 33. De mondjuk 30 felett már nem biztos, hogy minden rizikó nélkül vágnék bele egy terhességbe, kisbabás időszakba. Vagy ma már az sem késő?
Akkor neked nem lehet gyereked.
Vagy népes szolgasereg kell, aki mindent megcsinál. De ez már egy másik kategória.
"Másrészt ha valaki tényleg szülni akar és gyereket vállalni, az nem itt fogja megkérdezni, hanem csinálja és kész!"
Mondjuk, valószínűleg, ha nem csak csinálnák, hanem gondolkoznának előtte, akkor kevesebb olyan kérdés lenne itt, hogy pénteken utalják-e a családi pótlékot és hogyan lehet gyerekek mellett spórolni...
Nem kamu, arról nem tehetek, hogy ugrotok mindenre.
Semmi bántót, vagy provokatívat nem írtam, érdeklődtem csak. Erre kapok 3 olyan választ, hogy ne szüljek... Megsúgom, fogok, mert nem arra irányult a kérdés, vállaljunk-e babát vagy sem. :)
Semmi, mert én is jól keresek. :)
(Attól, mert ő többet keres, mint én, az nem jelenti, hogy én rosszul keresnék.)
Kérdező!
Te kényelmet szeretnél, de ez gyerekkel együtt sehogy sem megy.
Vagy felfogadsz bébicsőszt, de akkor meg minek szülnéd meg, ha másra akarod testálni?
Ráadásul hiába biztos most a jövedelmetek, akármi történhet.
Ezért a kérdést inkább úgy érdemes átgondolnod, hogy mit csinálsz majd akkor, ha nem lesz biztosított a jelenlegi luxus és ha majd nem vehetsz meg magadnak mindent azonnal.
Továbbra sem értitek, hogy én nem úgy gondolom a kényelmet, mint ahogyan a mostani életünk kényelmes. Az anyagi biztonságra, kényelemre gondoltam.
Babával, kisgyerekkel nyilván teljesen más lesz az életünk, új rutint kell kialakítani mindenben. Az utazások, nyaralások is mások lesznek, vagy akár egy hétvégi kirándulás is. Én ezzel pontosan tisztában vagyok, nem egy kisbabás barátnőm van. (Igen, tudom, a saját mindig más, ne forgassátok ki ezt is.)
"Vagy felfogadsz bébicsőszt, de akkor meg minek szülnéd meg, ha másra akarod testálni?"
Abban, hogy van valakinek segítsége, semmi gondot nem látok.
Nem attól jó anya valaki, hogy végkimerülésig dolgozik. Nekem is volt anno dadám, nagyszüleim is sokat vigyáztak rám, ennek ellenére nagyon közeli és jó a kapcsolatom az édesanyámmal. Annyi, hogy a nagyszüleimhez is úgy megyek a mai napig, mint aki hazamegy, mert nem havonta láttak, fél napra. :)
"Ráadásul hiába biztos most a jövedelmetek, akármi történhet."
Ezt is pontosan tudom, de általában az olyanok koppannak nagyobbat, akik bevállalják a gyereket a "semmire", albérletbe, utána pedig pislognak, ha a tulajdonos emeli a bérleti díjat, kiderül, hogy a gyereknek speciális kezelés kell valami miatt stb. Vannak megtakarításaink, befektetéseink, gondolunk a jövőre folyamatosan, tehát nem arról van szó, hogy minden hónap végére 0 Ft van a számlán, mert költjük, amíg látjuk.
"Ezért a kérdést inkább úgy érdemes átgondolnod, hogy mit csinálsz majd akkor, ha nem lesz biztosított a jelenlegi luxus és ha majd nem vehetsz meg magadnak mindent azonnal."
Mivel más választásom nem lesz, alkalmazkodom és próbálom kihozni a legjobbat az adott helyzetből, ha ilyesmi történne.
"Semmi, mert én is jól keresek. :)"
Ugye tudod, hogy a gyerek után járó gondozási díj maximalizálva van?
Még ha több milliót keresel, akkor is van egy felső határ, szóval 249 ezernél többet nem fogsz kapni a gyerek 2 éves koráig. Aztán össz-vissz 25 ezer jár 3 éves koráig és a 12 ezres családi pótlék.
Abból is meg tudnál élni a gyerekkel, ha egyedül maradsz?
Szerintem sem érdemes gyereket vállalnod, ha kényelmes életre vágy. A gyerekvállalás csodálatos dolog, de egyáltalán nem kényelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!