Ha kényelmes életet szeretnénk, mekkora jövedelem mellett érdemes elkezdeni tervezni a babát? Közös és külön kassza kérdése hogy alakult nálatok? Meddig nem vagyunk elkésve?
Tudom, lehet venni használtat mindenből, az első években nem kell költeni a gyerekre, de én nem annyira ezt a nézetet osztom. Barátnőim szerint maga vagyok a fogyasztói társadalom egy személyben, ha valami szép és drága, azonnal megveszem, ha ott van mellette, hogy "Hot on Social", "Trending", akkor még inkább. Imádom az elviteles kávét, beülni valahová vacsorázni, iszogatni, beszélgetni csak úgy. Kedvenc hobbim az utazás, de van két cicánk is, akikre az isten pénzét is elkölteném. Párom szokott azzal viccelni, hogy ha odajutnék, 1 nap alatt kiüríteném az államkasszát és még utána is tudnék mit venni. :D
Kimondottan nincs közös kassza nálunk, annak ellenére, hogy együtt élünk 2 éve. Ő többszörösét keresi, mint én, így több mindent is fizet, szóval nem a szigorú fele-fele helyzet áll fent, azt mondanám inkább, hogy 70-30. Őszintén, nekem ez így kényelmes, mert hiába tudja, hogy néha szórom a pénzt, jobb, ha nem látja, mennyit kifizetek azokért a dolgokért, amiket szeretek. De baba mellett nem fogom a teljes fizetésemet kapni, szóval akkor borulni fog ez, gondolom. Vagy nálatok ez hogy alakult?
Most próbálok kicsit tudatosabb lenni a pénzügyekkel, januártól szeretném vezetni a kiadásaimat, tételesen látni, hogy mire mennyit költök.
Én most kezdtem érezni, hogy gyereket akarok, kb. azonnal. Az tart vissza, hogy félek, nem tudnánk akkor úgy élni, ahogy az kényelmes... Nem érzem, hogy már késésben lennénk, én 27 vagyok, párom 33. De mondjuk 30 felett már nem biztos, hogy minden rizikó nélkül vágnék bele egy terhességbe, kisbabás időszakba. Vagy ma már az sem késő?
Nem kell (és nem is fogsz tudni) mindennap főzni. Egyrészt ha főzöl, akkor lehet több napra elegendőt, lefagyasztani, stb. Azon kívül meg lehet rendelni, elvitelre venni... És a férjed is főzhet, nem utolsó sorban.
"Ha kényelmes életet szeretnénk.."
Ne hari kérdező, de a kényelmes élet sehogy nem fér össze a gyerekvállalással..
Majd meglátod!
És bármikor jöhet olyan, hogy semmi nem úgy lesz, ahogyan azt te előre eltervezted..
Ez csak példa volt.
Nem eszünk maradékot, én pl. olyasmit sem, ami hűtőben volt (mindegy, milyen szuperül záródó tárolóban). Szóval az, hogy több napra főzzünk, nem opció, mert akkor én semmit nem ennék. :D
Én a saját érdekedben írtam..
Másrészt ha valaki tényleg szülni akar és gyereket vállalni, az nem itt fogja megkérdezni, hanem csinálja és kész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!