Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a férjem...

Mit tegyek, ha a férjem elviselhetetlen, mióta terhes vagyok?

Figyelt kérdés

Van már két kislányunk, akiket imádunk, ők nekünk a világ közepe. 3 éves a kicsi, 7 éves a nagy. Könnyű velük az első perctől, velük lett teljes az életünk és nem is akartunk már több babát. De az utóbbi bő 1 évben egyre többször sírtam vissza a babázós időszakot, azt, milyen volt velük az első pár hónap. Férjem is mondogatta, hogy elég az itthoni nőuralomból és talán örülne egy fiúnak. Megbeszéltük, hogy adunk magunknak 1 évet, ha sikerül, nagyon boldogok leszünk, ha nem, akkor kétgyerekes család maradunk.

Sikerült, terhes vagyok, de ikrekkel. Mióta ezt tudjuk, a férjem teljesen elviselhetetlen sokszor (nem állandóan, de néha olyanokat mond, hogy csak nézek). Ő az elején azt mondta, hogy szakítsuk meg a terhességet, 4 gyerek túl nagy falat, hogy akarjuk megoldani a napjainkat majd két újszülöttel? Én úgy voltam, hogy ez nem egy váratlan terhesség, mi akartuk, képtelen lennék ezek után átesni egy abortuszon.

Ilyeneket mond, hogy akkor oldhatom meg a gyerekek hurcolását, ahogy akarom, mert ő biztos nem fog transportert vezetni és nem cseréli le a kocsiját sem, valamelyik majd jön utánunk busszal, ha mennénk valahová együtt. És hogy a magánkórházat el is felejthetem, menjek a helyi kórházba, szokjam csak a környezetet, mert nagyon sok ikerterhességet nem vállal semmilyen magánintézmény, annyi velük a probléma. Tegnap kérdezte, mikor töltöm be a 12. hetet? Válaszoltam, erre benyögte azt, hogy "jó, addig spontán is elvetélhetsz, ikreknél gyakoribb".

És hogy ő itt van 50 évesen, nyugalomra vágyna, erre állandó gyereksírás lesz itthon, mert ha éppen az egyik meg is nyugszik, sírni fog a másik. Úgy, hogy volt már két álombabánk, akik sosem sírtak, bárhová tudtunk velük menni, nem volt soha olyan érzésünk, hogy brutálisan nehéz lenne a szülőség... Most pedig úgy áll hozzá, mintha a poklok poklára készülnénk és erről csak én tehetnék.

nov. 13. 09:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem ha megtartod akkor is el fogtok válni. Te felneveled az ikreket ő pedig a lányokat.

Tuti nem vállalnám még plusz két gyereknek anyagi terheit.

Ha elváltok és nálad marad a negy gyerek, vagy mondjuk a férjedet elüti a villamos, akkor elő tudsz teremteni havi nettó 800ezer-1millió forintot, hogy normális körülmények között fel tudd őket nevelni?

Ha igen, akkor hajrá.

Ha van rá lehetőség, majd írd meg, hogy hogy alakult a dolog, kíváncsi vagyok.

nov. 13. 19:16
 62/78 A kérdező kommentje:
Biztosan változni fog az életünk, de van segítségünk szerencsére a gyerekek mellett.
nov. 13. 19:18
 63/78 A kérdező kommentje:

Úgy gondolom, akármikor történhet velünk bármi. A férjemmel is, velem is. Emiatt sosem csak rá alapoztam, nélküle is ugyanígy élnék, élnénk.

(Válás esetén maximum a 2 hetes váltott gondoskodásba mennék bele, abba soha, hogy a gyerekeimet havonta 2 hétvégén lássam.)

nov. 13. 19:21
 64/78 anonim ***** válasza:
84%
ne ugy kezd hogy ugyis van segitségünk ,inkåbb ugy tervez mindent hogy egyedül is meg tud oldani el tud tartani 4 gyereket stb lėgy realista .
nov. 13. 19:22
 65/78 A kérdező kommentje:

Realista vagyok, de nem mazochista.

Van, és lesz is segítségünk.

nov. 13. 19:26
 66/78 anonim ***** válasza:
100%
55 Sima ikreknel még a redukcio lehetősége sem adott, csak ha többen vannak 2-bol nem vesznek el egy babát). Magyarul ha védekezés nélkül szexelsz akkor bizony van esély egyszerre akár 2 babára is. Aki ezt nem tudja az jobb lenne ha egyáltalán nem vállalna gyereket.
nov. 13. 19:32
 67/78 A kérdező kommentje:
Ettől persze, egyedül is megoldanám biztosan, hiszen más választás nem lenne.
nov. 13. 19:32
 68/78 anonim ***** válasza:
80%

Az a baj, hogy 50 évesen már tényleg nagyon nehéz babázni. Anyum 44 volt mikor szülte öcsémet, akkor még tele volt energiával. Betöltötte az 50et és látszik, hogy elnagyisodik. Fáradtabb sokkal, kevesebb a türelme és még sorolhatnám. Szerintem belement a 3. Gyerekbe, de nem hiszem, hogy rendesen átgondolta amúgy. Így hogy 2en vannak meg teljes a pánik. Megérteni értem. De a te nézőpontodat is. Elvetetni rendkívül nehéz lenne.

Mindenképpen beszélj vele arról, hogy mi az ami igazán bántja. Mert ezekkel a szurkálódásokkal nem megy semmire. Inkább legyen egy nagy veszekedés, aminek a végén valamiféle kompromisszumra tudtok jutni.

Nagycsaládos szomszédom úgy oldotta meg, hogy apukának volt a "szép" autója, anyukának meg egy nagy amibe az összes gyerek befért, nyilván nem a legújabb, de tudnak vele helyekre menni, ha kell. Ha van pénzetek rá, akkor egy takarítónő 2 hetente és egy bébiszitter, aki pár hetente bevállal pár órát, hogy ki tudjatok kapcsolódni kettesben.

Igazából itt most arra kellene rájönnöd férjed milyen mentális állapotban van és mi az amitől fél/amit nem akar a babákkal kapcsolatban. Ha lett volna csak egy, akkor is elölről kellett volna kezdenie mindent. Így a 4. Baba ilyen esetben csak egy plusz nehézség.

nov. 13. 20:17
 69/78 A kérdező kommentje:

Szerintem a legegyszerűbb, ha veszünk egy 3. autót a meglévők mellé, amiben elférünk mindannyian. Mert, ha nem ketten mennénk a gyerekekkel valahová, együtt, akkor a mostani autóink is elegek (5 személyes mind a kettő).

Segítségünk van több is szerencsére, úgyhogy emiatt nem aggódom.

Ő azt mondja, hogy két újszülött rengeteg nyűggel és gonddal jár, ha az egyik épp csendben lesz, majd sír a másik. És hogy itt vannak a lányok is, nincsenek ahhoz szokva, hogy elhanyagolva élnek, két pici mellett pedig biztos nem lesz időnk rájuk is.

nov. 13. 20:23
 70/78 anonim ***** válasza:
38%
Most komolyan az autó a legnagyobb problémá
nov. 13. 21:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!