Mit tegyek, ha a férjem elviselhetetlen, mióta terhes vagyok?
Van már két kislányunk, akiket imádunk, ők nekünk a világ közepe. 3 éves a kicsi, 7 éves a nagy. Könnyű velük az első perctől, velük lett teljes az életünk és nem is akartunk már több babát. De az utóbbi bő 1 évben egyre többször sírtam vissza a babázós időszakot, azt, milyen volt velük az első pár hónap. Férjem is mondogatta, hogy elég az itthoni nőuralomból és talán örülne egy fiúnak. Megbeszéltük, hogy adunk magunknak 1 évet, ha sikerül, nagyon boldogok leszünk, ha nem, akkor kétgyerekes család maradunk.
Sikerült, terhes vagyok, de ikrekkel. Mióta ezt tudjuk, a férjem teljesen elviselhetetlen sokszor (nem állandóan, de néha olyanokat mond, hogy csak nézek). Ő az elején azt mondta, hogy szakítsuk meg a terhességet, 4 gyerek túl nagy falat, hogy akarjuk megoldani a napjainkat majd két újszülöttel? Én úgy voltam, hogy ez nem egy váratlan terhesség, mi akartuk, képtelen lennék ezek után átesni egy abortuszon.
Ilyeneket mond, hogy akkor oldhatom meg a gyerekek hurcolását, ahogy akarom, mert ő biztos nem fog transportert vezetni és nem cseréli le a kocsiját sem, valamelyik majd jön utánunk busszal, ha mennénk valahová együtt. És hogy a magánkórházat el is felejthetem, menjek a helyi kórházba, szokjam csak a környezetet, mert nagyon sok ikerterhességet nem vállal semmilyen magánintézmény, annyi velük a probléma. Tegnap kérdezte, mikor töltöm be a 12. hetet? Válaszoltam, erre benyögte azt, hogy "jó, addig spontán is elvetélhetsz, ikreknél gyakoribb".
És hogy ő itt van 50 évesen, nyugalomra vágyna, erre állandó gyereksírás lesz itthon, mert ha éppen az egyik meg is nyugszik, sírni fog a másik. Úgy, hogy volt már két álombabánk, akik sosem sírtak, bárhová tudtunk velük menni, nem volt soha olyan érzésünk, hogy brutálisan nehéz lenne a szülőség... Most pedig úgy áll hozzá, mintha a poklok poklára készülnénk és erről csak én tehetnék.
"Ő - bár lehet, hogy rosszul, de - kifejezte, hogy nem szeretne még két gyereket vállalni. "
Az égvilágon semmi gond nem lenne, ha ezt nem akkor kezdte volna el, amikor már terhes vagyok. Ennyi erővel, ha akkor jön ez rá, amikor már megszületnek, akkor vigyük őket vissza a kórházba, hogy "bocsi, mégsem kell"?
A leírás alapjan akkor kezdte el mondani, amikor kiderült, hogy az egy gyerek valójában kettő. Addig nem gondolta, hogy akár ikrek is lehetnek.
De ezektől függetlenül: szerinted ilyen helyzetben hosszú távon bölcs lenne megtartani a férjed akarata ellenére?
Szokott lenni 3as, 4es, 5ös ikrek is. Mi arra az esély?? Te is ha bevállalsz 1 gyereket, mert tart ott a kapcsolatotok és anyagilag is fel tudnátok vállalni 1 gyereket, de 5ös ikrek lenne, akkor mi lenne??
Semmi probléma, hiszen volt már ilyen a történelemben és ezzel is számoltatok??
Persze tényleg nem azt akarom mondani, hogy el kellene vetetni. Ezt nektek kell megbeszélni, hogy hogyan tovább, nem én fogok dönteni. Azonban ne köpködje már mindenki itt a férjet, mert nem számított ikrekre.
Szerinted milyen hatással lesz a házasságotokra ha az akarata ellenére megszülöd?
Illetve: jobban ragaszkodsz a benned lévő magzatokhoz, mint a férjedhez?
33
Én is magánkórházban szültem, és soha nem mondták. Minek tájékoztattak volna arról, hogyan állnak az ikerterhességhez?
Nem az ikerterhességről, hanem arról, hogy ha bármilyen probléma merülne fel, átszállítanak máshová. Vagy, ha pl. 34. hétben be kellene feküdni, akkor is hasonló a protokoll.
56. válaszoló, igen, nekem fontosak már most is, annak ellenére, hogy nem születtek meg még. Fél évig próbálkoztunk, mikor + lett a teszt, elsírtam magam örömömben. Más lenne biztosan, ha egy nem tervezett terhességről lenne szó, ami csak gondot, bajt jelent.
Nem lenne erőm egy abortuszhoz. Már az ahhoz vezető procedúrához sem. Nem tudom, hogy az ikrek érkezése mit fog jelenteni a házasságunkra nézve, remélem, pár hét múlva ez a mostani időszak csak egy rossz emlék lesz. Abban viszont biztos vagyok, ha elvetetném ezt a terhességet, az azonnal a házasságunk végét is jelentené, mert soha többet nem lennék képes a férjemre nézni.
én 3gyerekes anya vagyok de 4 gyerektöl be diliznék ės az sem szeretem volna hogy CSAK htb legyek ,
mi is közösen szeretünk volna egy kislånyt is 2 fiunk volt akkora nagy csoport és közėpsö csoportosok voltak fiuk , 3. gyerek lány is lett .
de 3 gyerek rengeteg pėnzbe kerül meg türelembe időbe és idegszállakba ,bår nekünk mindig kombi autonk volt igy autot nem kelett cserėlni emiatt ,lakásunkat sem kelett cserėlni .
állami korházba születek a gyerekeink
de 4 gyerek fökėpp hogy ikrek is lesznek .
nem lesz könnyü fökėpp hogy 7 évesel tanulni kell a 3 ėvesel is foglalkozni kell na meg az ikreid és most 7 ėvig HTB leszel ? majd közel 40 ėvesen mėsz vissza dolgozni.
állami korházba szültem mindegyik gyerekemet ,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!