Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a férjem...

Mit tegyek, ha a férjem elviselhetetlen, mióta terhes vagyok?

Figyelt kérdés

Van már két kislányunk, akiket imádunk, ők nekünk a világ közepe. 3 éves a kicsi, 7 éves a nagy. Könnyű velük az első perctől, velük lett teljes az életünk és nem is akartunk már több babát. De az utóbbi bő 1 évben egyre többször sírtam vissza a babázós időszakot, azt, milyen volt velük az első pár hónap. Férjem is mondogatta, hogy elég az itthoni nőuralomból és talán örülne egy fiúnak. Megbeszéltük, hogy adunk magunknak 1 évet, ha sikerül, nagyon boldogok leszünk, ha nem, akkor kétgyerekes család maradunk.

Sikerült, terhes vagyok, de ikrekkel. Mióta ezt tudjuk, a férjem teljesen elviselhetetlen sokszor (nem állandóan, de néha olyanokat mond, hogy csak nézek). Ő az elején azt mondta, hogy szakítsuk meg a terhességet, 4 gyerek túl nagy falat, hogy akarjuk megoldani a napjainkat majd két újszülöttel? Én úgy voltam, hogy ez nem egy váratlan terhesség, mi akartuk, képtelen lennék ezek után átesni egy abortuszon.

Ilyeneket mond, hogy akkor oldhatom meg a gyerekek hurcolását, ahogy akarom, mert ő biztos nem fog transportert vezetni és nem cseréli le a kocsiját sem, valamelyik majd jön utánunk busszal, ha mennénk valahová együtt. És hogy a magánkórházat el is felejthetem, menjek a helyi kórházba, szokjam csak a környezetet, mert nagyon sok ikerterhességet nem vállal semmilyen magánintézmény, annyi velük a probléma. Tegnap kérdezte, mikor töltöm be a 12. hetet? Válaszoltam, erre benyögte azt, hogy "jó, addig spontán is elvetélhetsz, ikreknél gyakoribb".

És hogy ő itt van 50 évesen, nyugalomra vágyna, erre állandó gyereksírás lesz itthon, mert ha éppen az egyik meg is nyugszik, sírni fog a másik. Úgy, hogy volt már két álombabánk, akik sosem sírtak, bárhová tudtunk velük menni, nem volt soha olyan érzésünk, hogy brutálisan nehéz lenne a szülőség... Most pedig úgy áll hozzá, mintha a poklok poklára készülnénk és erről csak én tehetnék.

tegnap 09:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/75 anonim ***** válasza:
100%
Valszeg sokkot kapott az ikrektől. De ennek ellenére túlmegy egy határon, ahogy viselkedik. Drukkolok, hogy összekapja magát.
tegnap 09:46
 2/75 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudom miért vállalt be egy következő gyereket, mert egyet sem akar, ikreket meg végképp nem. Ha ekkora bunkó és így is marad (így szoktak) akkor vagy elviseled valahogy, vagy elválsz tőle. Gondold át, persze én se vetetnem el őket, de nem is vállaltam volna több gyereket ezzel a paraszttál.
tegnap 09:50
 3/75 babyboom567 ***** válasza:
100%
Rettentően együtt érzek veled,bennem egy világ omlott volna össze,és nem tudnék ugyanúgy nézni rá ezek után.Tervezzél meg mindent mert úgy néz ki ,hogy csak magadra számíthatsz ezek után.Főleg ha lányok lesznek a babák.
tegnap 09:51
 4/75 A kérdező kommentje:

Korábban nem volt ilyen (a terhességem előtt).

Sőt, néha úgy érzem, ő jobb apja a lányainknak, mint én, anyában (remélem érthető:D). Babakorukban is ő vitte az éjszakákat, amíg ébredtek az elején. Most is ő az, akit azonnal lekenyereznek, ha akarnak valamit. Neki a 75 fokban is van türelme ülni velük a napon a nyaraláson, mert épp nézik 8. alkalommal is a szökőkutat. Szóval sokkal türelmesebb, néha azt érzem, jobban meg is érti őket.

tegnap 09:54
 5/75 anonim ***** válasza:
40%
Nem akarta a gyereket, te hisztiztél, hogy szeretnél, most itt az eredmény... 50 évesen nem csodálom, hogy már nyugalomra vágyik.
tegnap 09:55
 6/75 A kérdező kommentje:

Nem hisztiztem.

Elmondtam, hogy újra babáznék, utána pedig ő is, hogy szeretne egy harmadikat. Ő is kellett ehhez, nem erőszakoltam meg álmában, elhiheted.

tegnap 09:57
 7/75 anonim ***** válasza:
100%

Az tény elég bunkón beszél a férjed valószínüleg sokkot kapott bár ez sem mentség erre egy kettő mondata olyan, hogy arra szavaim nincsenek.

Egy dologban viszont tévedsz. Azért mert volt két álombabád nem biztos, hogy a másik kettő is az lesz. Ikreknél meg ha egyszerre kell mindkettőnél pelust cserélni vagy egyszerre éhesek mit teszel? Ezkre is gondolnod kell. Vagy ha felváltva alszanak te mikor fogsz hogy gondoskodsz a másik kettő gyerekről.

Ha a férjed semmit nem csinál akkor neked legyen terved mi lesz, ha egyedül maradsz a 4 gyerekkel. Persze lehet összekapja magát, ha rajön milyen bunkón beszélt, de a lehetőségeket lásd te is. A két baba egyszerre nem csak anyagi értelemben plusz nehézség.

tegnap 09:59
 8/75 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nincs garancia semmire. Annyit írtam, hogy a korábbi babás időszaknál nem zengett a ház soha.

De úgy gondolom, hogy egy problémával akkor foglalkozunk, ha ott lesz előttünk. 9 hetes terhesen nem fogok azon gondolkozni, hogy mit csinálok majd, ha megszületnek és egyszerre kell pelenkát cseréljek... Más is megoldja, biztos vagyok benne, hogy mi is megfogjuk. De egyébként van segítségünk, én attól sem zárkózom el, hogy több időre vegyük igénybe, legalább az elején.

tegnap 10:02
 9/75 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnálom, borzasztó rosszul eshetnek neked a szavai, én nem tudom mit csinálnék… Talán próbálj meg jobb pillanatában leülni vele, és nagyon komolyan elbeszélgetni arról, hogy mit okoz benned a viselkedése és hogy látja a jövőtöket, mert ezt be kell fejeznie. Talán a kezdeti sokk és düh után összeszedi magát, mert vállalhatatlan a viselkedése.
tegnap 10:02
 10/75 anonim ***** válasza:
45%

Három gyerekes családokat ismerek, ők jól elvannak. Egyik ismerősünk is vett nagyobb kocsit, hogy kényelmesen elférjenek, költöztek nagyobb házba is.

4 gyerek kicsit soknak hangzik, még lehet hogy nagyon kis aranyosak, de mi lesz kamasz korban?? Mindenkinek kellene külön szoba, hogy meglegyen a kis privát tere. Tényleg kell egy nagyobb autó is, hiszen 6an egy kocsiba nem igazán lehet elférni. Valamint ha mentek valahová pár napra, akkor a cuccok is nehezen férnének el.

Meg tényleg 4 gyerek felnevelése hatalmas anyagi vonzattal jár, ha valóban mindent meg akartok neki adni. Amit írtál a férjedről valószínűleg szándékában állna.

Valószínűleg pont emiatt pánikol, hogy tényleg elég jó apa és családfő lenne ehhez a feladathoz??

Valószínűleg kicsit előrébb is gondolkozik, hogy tényleg mennyi vita lesz még ott a későbbiekben, pláne ha 4 lány lesz egy fedél alatt. Ki - kinek a ruháját lopta már el, melyik smink kijé stb. Vagy ha később olyan korba kerülnek kell majd a privát tér nekik.

tegnap 10:07
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!