32 hetes terhes vagyok 2 napja elviselhetetlenul fajt a fejem es nem birtam tovabb megittam egy flectort port. Lehet baja a babanak?
Vannak terhesen használható fájdalomcsillapítók, mint a Panadoll.
A Flectort nem ajánlják terhesen.
Igen.
"Ne szedje a Flector Rapidot ha a terhesség utolsó 3 hónapjában van, mert károsíthatja születendő gyermekét, vagy problémákat okozhat a szülés során. Vese- és szívproblémákat okozhat a magzatnál. Ez befolyásolhatja az Ön és a születendő gyermeke vérzési hajlamát, és a tervezettnél későbbi szülést vagy hosszabb ideig tartó vajúdást okozhat."
(Forrás: Házipatika, betegtájékoztató)
Egy adagtól nem, azonban többször szedve, főleg a terhesség vége felé már igen, és ez nem a science fiction kategória, hanem a valóság. A diclofenac és hasonló hatóanyagokat használják szülés után a baba feleslegessé vált artériákat összekötő szakaszának zárására. Ha ez születés előtt záródik, vagy csak szűkül, akkor már bántja a baba szívét.
Egy-egy tabletta nem okoz gondot, de rendszeresen szedve már igen.
*feleslegessé vált, artériákat összekötő
Így értelmes, elnézést.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!