Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Menstruáció előtt 3 nappal...

Menstruáció előtt 3 nappal volt peteérésem (ovu teszttel követve), babát szeretnénk. van esély? többi lent

Figyelt kérdés
a menstruációm a szokásos 6-7 nap helyett 3 napig tartott és sokkal erősebb volt a megszokottnál. egyáltalán nem jellemző ez a rövid luteális fázis, olvastam már ilyenről, viszont az utána lévő időszakról nem találtam semmit. ma van a 14dpo, facelle teszt negatív..volt már valaki ilyen helyzetben? ugye most még nem tudom mikorra nem várom, de az még alsó hangon is 2 hét. van köztetek olyan, aki így esett teherbe?

ma 13:55
 1/9 anonim ***** válasza:

A beágyazódás folyamata

Kialakul a terhességi nyálkahártya, azaz a méhet bélelő megvastagodott nyálkahártya. A megtermékenyülést követő 5-7. napon megérkezik a méhbe a blasztociszta. Ezután 2-3 napot kell várni a beágyazódásra, ami 5 napig tart.

Ugyan mi az istenbe tudna beágyazódni mikor leválik a mensivel a nyálkahártya? Értem, hogy babát szeretnél, de nem így működik a szervezet. Az erős vérzés, ha nem is volt épp mensi, valami nagy hormonális gondra utalhat, vagy egyéb dologra a méhedben.

De tegyük fel, hogy az a vérzés nem mensi volt.

Pozitív ovuteszt után fixen jön a mensi, akkor is, ha a föld visszafele forog...

Tehát legkésőbb 16 nappal utána mensi lesz. Ha ott nem jön meg, akkor lehet esély arra, hogy baba van a dologban. Szóval akkor tesztelj.

A leírtak alapján rádférne egy kivizsgálás, mert így 40 feletti hosszúságú a ciklusod. Valami nagyon nem stimmel.

ma 14:58
 2/9 anonim ***** válasza:
88%

Össze-vissza kevered a kifejezéseket.

A luteális fázis az az ovuláció utáni szakasz. A dpo az days past ovulation, azaz az ovulációtól eltelt napok száma.

Egy kicsit megpróbálom rendbe szedni amit írsz.

Szóval megjött a menstruációd, az a ciklusod első napja és a follikuláris fázis első napja. Az nem érdekes, hogy csak 3 napig tartott, 2-7 nap között teljesen normális. Tegyük fel eddig 28 napos ciklusaid voltak, azt írod, hogy "menstruáció előtt 3 nappal volt peteérésed". Ez valószínűleg azt akarja jelenti, hogy a 25.ciklusnapon (azaz a menstruációd első napjától számolt 25.napon) volt ovulációd. De ez nem egyenlő azzal, hogy menstruáció előtt 3 nappal, mivel most nem fog megjönni még a menstruációd.

A follikuláris fázis az ovulációval ér véget, utána kezdődik a luteális fázis. Az, hogy hányadik dpo-n vagy az azt jelenti, hogy hány nappal vagy ovuláció után, azaz a luteális fázis hányadik napján jársz. Ha 3 napja volt ovulációd, akkor nem 14.dpo-n vagy, hanem 3.dpo-n.

A "nem várt menstruáció" az mindig az ovuláció utáni 15. napon van. Vagyis egészen pontosan 13-16 nap között, de a legtöbb nőnek a 14-15. napon, azaz 14-15.dpo-n. akkor kell tesztelni, előtte felesleges. Teljesen mindegy, hogy 14. vagy 30. ciklus napon van ovuláció, a menstruáció mindig fixen 14-15 nappal ovuláció után jön meg. Azaz ha 25. ciklusnapon van ovuláció, akkor a 40.ciklusnapon kell megjönnie.

Az ovudat nem tudom mivel követed, amivel ennyire biztos vagy benne, de ha ennyire nem vagy rendben a kifejezésekkel azt sem venném biztosra, hogy azt megfelelően lőtted be.

És hogy a kérdésre is válaszoljak, igen, én 30. ciklusnapi ovulációból estem teherbe. Figyelni kell, hogy ilyenkor az orvos a kiírt dátumot ne az utolsó menstruáció időpontjából számolja.

ma 15:08
 3/9 A kérdező kommentje:

Lehet rosszul fogalmaztam meg, tisztában vagyok a fogalmakkal :) 3 napos luteális fázissal számoltam, mivel január 27-én volt a csúcson az ovu tesztem, így az ovulációt az első negatív naptól számoltam, a dpo-t pedig az ovu utáni első naptól, január 29-től. A menstruációm pedig január 31-én jött meg, és 3 napig tartott.

Követem már egy ideje a testem, ezért is kértem olyanoktól választ, akikkel már előfordult ilyen. Természetesen elmegyek kivizsgáltatni, ez nem kérdés. Azért köszi a válaszokat, még ha kicsit kioktató is a stílus :(

ma 15:16
 4/9 anonim ***** válasza:

A kioktatástól ne félj, csak sokan napi szinten olvasgatnak és elkeserítő, mennyire nincsenek tisztában emberek dolgokkal.

Mégha stílusban gorombának is tűnnek, lehet belőle tanulni.

3 napos luteális fázis az nem jó. Lehet nem is volt pozi az az lh teszt illetve van olyan, hogy mensi előtt is majdnem pozitív, ha nagyon erős lehet pozinak hinni. Közbe pedig nem. Csupán az lh szint ingadozik. Nekem is volt már pozinak tűnő mensi előtt, de volt hómező is.

Olyan nincs, hogy ovu után ennyivel megjön.

A babához mielőbbi sikert nektek, illetve nézz meg még egy két ciklust, ha az is ilyen fura lesz, mindenképp irány a doki.

Jelenleg a terhességet kizárnám. 3 napos vérzés egyébként orvosilag normális mensinek számít.

ma 16:15
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha január 27-én pozitív az ovulációs teszted, és feltételezhetően az ovulációd 28-án, majd megjött január 31-én: akkor gyakorlatilag 2 napos volt a luteálisod. Ami sajnos nem létezhet, ilyen rövid luteális szakasz nincs.

A menstruáció első napját nem szabad beleszámolni a luteálisba.

Egyszerűen nincs 2 napos luteális, így most nálad valami más történhetett, sajnos.

Lehet, hogy fals pozitív, hibás volt az ovulációs teszt, vagy próbált megrepedni a tüsző, de nem sikerült, és gyakorlatilag nem volt peteérésed, így menstruációd sem, csak áttöréses vérzésed. De még áttöréses vérzésre is túl rövid lenne a 2 napos luteális, lehetetlen.

Vagy nem menstruációd volt, hanem épp hogy ovulációs vérzésed, de az ritka, hogy menstruáció erősségű.

Vagy más miatt volt vérzésed, szervi ok, betegség miatt, ezt természetesen nem kívánom számodra, reméljük nem ez a gond.

Vagy az ovulációd lement jóval korábban (például nem mutatta az ovulációs teszt, előfordul), és a pozitív ovulációs teszt 27-én egy terhességre reagált, aztán megjött sajnos a menstruációd, azaz valami elindult, kémiai terhesség, de végül sajnos megjött. Vannak, akiknek az ovulációs teszt terhesség esetén is erős lesz, vannak, akik jósló tesztként használják az ovulációs tesztet terhesség esetén (bár nem nagyon javasolt, nem érdemes igazából).

Sajnos sok az opció, most hirtelen négyet írtam le, sajnos orvosi vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, mi történt.

ma 16:19
 6/9 anonim ***** válasza:

2 napos luteális fázis nincs. Ott nem volt ovuláció az teljesen biztos. Van akinek az LH szint menstruáció előtt is megemelkedik, ha akkor pont egy nagyon koncentrált pisi volt lehetett így pozitív a teszt. Vagy ahogy az előttem lévő írja, a hcg-re is reagál az ovulációs teszt, lehetett egy nagyon korán megszakad kémiai terhesség

Vagy csak valamilyen hormonális problémád van. Pl pcos esetén folyamatosan magas az LH szint, ami mozoghat pont a teszt érzékenységi határa körül, így teljesen random időpontban mutathat pozitív eredményt.

ma 16:34
 7/9 A kérdező kommentje:

láttam én is pár kérdést, amin csak pilláztam :D én is lehet hülyén fogalmaztam, csak ha már babát tervezünk, gondoltam egyértelmű, hogy a folyamatokkal tisztában vagyok :)

lehet a menstruáció miatt volt, ciklus végén még sosem teszteltem, most is csak azért, mert a ciklus 14. napjától végig követtem és januárban az az egy pozitiv lh tesztem volt. a csúcs után pedig egyből negatív lett.

ma 16:35
 8/9 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek!
ma 16:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Biztos ezt is tudod akkor már, de azért segítő szándékból leírom 😊 Akkor sajnos ott lehetett az elcsúszás, a 14. ciklusnaptól tesztelni sajnos túl késő, lemaradhatsz a pozitív teszről, minimum 9-10. ciklusnapon kezd az ovulációs tesztelést, az első hónapokban. Lehetőleg 20-as érzékenységű teszttel.

Az is előfordulhat, hogy egy hónapban egyáltalán nem lesz pozitív, ennek több oka lehet, nem volt LH csúcs, vagy nem jó érzékenységű tesztet használsz, vagy nem tudod épp elcsípni a 12 óráig tartó LH csúcsot. Vannak, akiknek érdemes emiatt napi 2-szer LH tesztelni. De ezt egyénileg mindenki magának kitapasztalja, mikor lesz szép pozitív LH teszt.

Hónapok kitapasztalni az LH tesztet, ha esetleg nemrég kezdted a tesztelést, ha már csinálod egy ideje, akkor nem szóltam 😊

Drukkolok, hogy mielőbb sikerüljön a terhesség, hidd el, tudom, milyen rá várni, reménykedni (mi évekig vártunk rá), közben én is hónapokig LH teszteltem, több hónap volt kitapasztalni.

Egyébként én inkább a hőmérőzést javaslom, az sokkal jobb, mint az LH teszt. A hőmérőzés utólag megmutatja, ha megrepedt a tüsző, ha volt ovulációd, onnan már könnyű kiszámolni a DPO-kat, mikor érdemes tesztelni. Ha szeretnéd, szívesen leírom, hogy kell hőmérőzni.

ma 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!