SM beteg anyukák, hogy tartjátok magatok lelkileg?
Olyanok válasza is érdekelne, akik gyermekvállalás előtt voltak diagnosztizálva. Sokat vívódtatok, vállaljatok-e így gyereket?
Jelenleg diagnózis előtt állok, az MR felvételek alapján szinte biztosan SM-em van. 20 hónapos a kisfiam.
Lelkileg bár néha kicsit nyugodtabb vagyok, jelenleg épp megint padlón vagyok. A kisfiamhoz is semmi türelmem, amiért persze mérges vagyok magamra.
A jobb pillanataimban tele vagyok tervekkel, milyen életmódra váltok, mi mindent teszek meg majd azért, hogy rendben legyek. Aztán újra elkap a negatív gondolat.
1-es, a " biztosan nem vagyok SM " ezt igy nem lehet kijelenteni, mert meg lehetsz ... van akinek 60 evesen jon elo.
Kerdezo, en ismerek ( eu.-es vagyok ) kisgyerekkel, 25 eve tunetmentesen el, az, hogy mi lesz kesobb, azt meg senki sem tudja.
Nekem a vizsgálatokig 2 neurológus, háziorvos mondta, az én tüneteim alapján nem lehetek SM-es, nincs semmi neurológiai bajom, inkább csak szorongok.
El is hittem nekik, hogy csak ráparáztam erre. Ugye megkaptam, ne diagnosztizáljak Google alapján. Hát de, ez volt a szerencsém a szerencsétlenségben. Mert ha nem harcolok ki anno MR vizsgálatokat, ki tudja, mire derül ki.
De így is váratlanul ért, mert már elhittem, hogy tényleg csak szorongás. Azt hittem, az MR őket igazolja.
Annyira jó lett volna, ha én tévedek.
Az MRI-t kiertekelte mar radiologus, neurologus ?
Amig nem, addig nem tudhatod.
MR, nem MRI. A radiológus is ráírta, hogy demylenizációs folyamat, a körzeti neurológus, háziorvos is mondta, hogy valszeg SM lesz.
Persze egész biztosra a lumbálpunkció után mondják talán ki, de mi mástól lenne? Max ennél rosszabb lehet, ha nem az. Én már nem áltatom magam, épp elégszer hittem el, hogy nincs SM-em. 😔
Abban bízom, hogy nincs még akkora baj, hat a kezelés, és némi szerencsével pedig nem rokkanok le. Meg várhatóak ígéretes új gyógyszerek is. Mindent megteszek, hogy jó állapotban maradjak.
Milyen tünetek alapján kértél vizsgálatokat, hogy jöttél rá, hogy SM lehet?
Érthető amúgy az aggodalmad, de a gyerekkel kapcsolatban minden alkalommal, amikor nincs hozzá türelmed, próbálj arra gondolni, hogy ha esetleg később romlik az állapotod, mit szeretnél, hogyan emlékezzen a gyerek az aktív éveidre? Hogy nem volt hozzá türelmed? Vagy, hogy milyen sok szép időt töltöttetek együtt tartalmasan, vidáman?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!