Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Honnan tudhatom, hogy lelkileg...

Honnan tudhatom, hogy lelkileg készen állok a gyerekvállalásra?

Figyelt kérdés

Házasok vagyunk, van hely, van pénz, semmi akadálya, hogy jöjjön a baba.

A férjem már szeretné, én viszont kicsit bizonytalan vagyok. Élvezem a szabad életet, hogy azt csinálok, amit akarok, mindeközben ott van bennem, hogy jó lenne már haladni.

Így vállalnátok gyereket?

2022. szept. 6. 15:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
53%

Nem.

A szabad élet, és a választható időtöltés tűnik el először.

2022. szept. 6. 15:29
 2/12 anonim ***** válasza:
52%

Gyerek után nagyon sok évig nem lesz szabad életed és nem csinálhatsz azt, amit akarsz (akkor amikor akarod). Ha ezt kész vagy feladni, akkor legyen gyerek.

Egyébként miért a gyerek jelenti a haladást?

2022. szept. 6. 15:32
 3/12 anonim ***** válasza:
77%
Így vállaltam, igen. Ki ne szeretné a szabad életet, meg hogy azt csinál amit akar. Ugyanmár. Elgondolkoztam rajta, hogy mi érne nekem többet. Anyává válni, vagy folytatni a kényelmes kis életem a totális komfortzónámban. Az előbbit választottam, mert már évek óta halogattam a dolgot a szabadság szeretetére hivatkozva. Én nem bántam meg, de nem vagyunk egyformák. Neked kell érezned mit akarsz, képes vagy-e néhány évre kicsit visszavonulni a nagybetűs szórakozástól.
2022. szept. 6. 16:59
 4/12 anonim ***** válasza:
35%
Ha ezt kérdezed, akkor még nem állsz készen.
2022. szept. 6. 18:57
 5/12 anonim ***** válasza:
66%
2es vagyok. Ha jól akarod csinálni, igenis nem lesz szabad életed és nem csinálhatsz bármikor azt amit akarsz. Hozzá vagy kötve a segítségeidhez (nagyszülők, bébiszitter). Van akit ez nem zavar, van akit meh igen. Ettől még tény, hogy így lesz. És akinek fontosak ezek a dolgok és nem érez ellenállhatatlan vágyat a gyerekre, akkor egyáltalán nem biztos, hogy jól fogja megélni ezek elvesztését. Ha tengernyi és állandó segítséged van, az megint más tészta.
2022. szept. 6. 20:07
 6/12 anonim ***** válasza:
26%
Onnan tudhatod, hogy készen állsz, hogy nem teszel fel ilyen kérdést.
2022. szept. 7. 08:16
 7/12 anonim ***** válasza:
45%

Ezek a Coelho szintű bölcsességek 😂 "Onnan tudhatod, hogy készen állsz, hogy nem teszel fel ilyen kérdést." Van Facebook meg Instagram oldalatok is, ahol napi szinten lehet olvasni ilyeneket?

Az, hogy valakiben kérdések merülnek fel, nem jelenti azt, hogy nem áll készen az adott dologra. Mérlegel, oszt/szoroz, próbál döntést hozni egy igencsak nagy felelősséggel járó "ügyben". Ez pontosan egyfajta érettséget mutat. Illetve nem mindenki olyan, hogy kérdés nélkül ugrál bele az ismeretlenbe. A gyerekvállalás pont olyan dolog, amire érzései szerint a legtöbb ember soha nem áll teljesen készen. Hova tovább, hányan vannak, akik nem tesznek fel maguknak sem (ilyen) kérséseket, vállalnak gyereket, aztán valahogy nagyon nem fekszik nekik, végül szarul is csinálják. A fenti Coelho elmélet szerint ők készen álltak. Na? Vagy akkor mégsem ez a megfejtés?

2022. szept. 7. 08:36
 8/12 anonim ***** válasza:
54%
Hát jól van, Coelho-zzál, meg gúnyolódjál, én akkor is azt gondolom, hogy akiben kétségek vannak a gyerekvállalást illetően, aki még hezitál, az nem biztos, hogy 100 %-ban akarja vagy készen áll. És itt pont magamból indultam ki, mert én is ezt éreztem, nem voltam biztos benne. Egyébként a nagy részével egyet tudtam volna érteni amit írtál, de mivel már kezdésnek is gúnyos stílust ütöttél meg az Instagrammal, így nem nézem sokba az irományodat.
2022. szept. 7. 09:52
 9/12 anonim ***** válasza:
Egyebkent erre lehet készen állni? Csak kérdezem. Imádom hogy itt van és sosem éreztem ilyen szeretet de ha tudtam volna akkor mennyi munka ez nem biztos hogy valaha belevagtam volna h nah készen állok rá. Udv egy 4 eves kislany anyukaja
2022. szept. 7. 21:45
 10/12 anonim ***** válasza:
Mindenki élvezi a szabad életet és hogy azt csinál, amit akar. De ez 10-20 év múlva is így lesz, ilyen az ember. Az más kérdés, hogy megéri-e kimondottan neked ezeket háttérbe szorítani, szívesen tennéd-e ezt, vagy rosszul vagy a gondolattól is, hogy kötöttebb lesz az életed. Nem áll meg az élet a gyerek érkezése után sem, de jelentősen átalakul, ezzel muszáj számolni.
2022. szept. 8. 11:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!