Hogy érzitek magatokat anyukák otthon a babaitokkal?Mentálisan,lelkileg gondolom.En sehova nem járok, még boltba sem,néha jönnek hozzánk, ennyi.Nem vagyok egyébként társasági ember,de ez már lehet káros,mert nagyon begubózik az ember.
Én mindig is introvertált voltam, így tartottam/tartok tőle, hogy hajlamos lennék begubózni, ezért megfogadtam, hogy akkor is elindulok, ha nagyon nincs kedvem.
De szerencsére jelenleg a séta a nap fénypontja. Alig vártam, hogy vihessük a kisfiunkat. Február végén született, az első hetekben ramaty idő volt.
Most 2 napot ki kellett hagyni a nagy szél miatt, pedig már nagyon mehetnékem volt.
A társaságnak jelenleg elég a kolléganőimmel folytatott telefonás, babalátogatás, a családtagokkal találkozás. Úgy alakult, hogy a legjobb és egyben egyetlen barátom a terhességem alatt kikopott az életemből.
Mi rengeteget megyünk, ringató, babaúszás, baba-mama klub, kismama torna, Pikler játéktér stb, meg hetente kétszer nélküle is elmegyek edzeni, egyszer meg barátokkal találkozni vagy moziba. (összesen kb heti 7 óra nélküle töltött idő)
Teljesen jól érzem magam, életem egyik legjobb időszaka, annak ellenére is, hogy sosem aludtam még ilyen keveset:-D
Ha zavar hogy otthon vagy, ismerkedj környéken élő kisgyerekesekkel, bandázzatok, jön a jó idő. Vagy csak egyszerűen menjetek el sétálni a kicsivel, gyűjtsetek virágokat, nézzetek bogarakat(ha már elég idős)
4 éve vagyok itthon. Eleinte élveztem az elszigetelődést. En is eleg introvertált vagyok. Na meg antiszociális.
Kb 1 éve viszont durván megőrülök.
Család nincs. Barátok messze. Itt a játszóterek folyton üresek.
Annak sok értelmét nem látom, hogy céltalanul sétálgassak.
Férjem reggeltől estig távol, gyakorlatilag a 2 kicsivel vagyok csak egész nap.
Nagyon becsavarodtam.
Ősszel kezdi a kicsi a bölcsit tervek szerint, nagyon várom.
Amit a 6-os válaszoló írt nagyon jó,így kéne szerintem, hogy az ember jól érezze magát.
Az utolsó válaszolot teljesen megertem,én is ugyanilyen vagyok,szerintem az ilyen "magukanak valo"típusú embereknek ilyen tekintetben veszélyes terep ez a gyedes időszak,mert mi hajlamosak vagyunk megjobban elszigetelodni ezáltal. Kicsit attól is tartok,hogy nehogy valami pánik féle alakuljon ki később ebből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!