Hány èves korban maradhat egy gyerek egyedül a nyári szünetben otthon 7töl Este 6-ig?
A 7.es fiam nem hagynám itthon.
A 9.es lányomat pedig 4éve is siman itthon mertem volna.
Szerintem ez nagyon gyerek függő
Gyerekfüggő
Talán 13
De ennyi idő nekik is sok..
Heti 1-2 nap még talán
3 necces, max ha nem egymás után van…
Ha csak ebéd utánig lenne egyedül ok
De este 6-ig sok..
Az a baj, hogy egyedül hajlamosak bajt csinálni…
Ez nagyon gyerekfüggő. Az én nagyobbik gyerekemet kb soha, mert azonnal nálunk lenne +20 fő (na jo, nem reggel 7-kor, de délről simán) és bizony nem olvasókört tartanának.
A kisebbik meg be zárkózna és ráfüggne a Netflix sorozatokra
Gyerekfüggő.
Lányom már most itt hagynám, 8 éves. De úgy 12 éves korba lesz ilyen.
Miután a gyermekapolasi tappenz 12 éves korig jár, hivatalosan az okosok szerint ettől a kortól mar egész nap egyedül lehet egy gyerek.
Amúgy meg gyerek függő, nyilván. Te ismered a tiédet, hogy mekkora, mennyire megbízható, mi lenne vele.
Kb. felső tagozattól.
Pontosabban ekkortól:
Amikor már biztonságosan tudja használni a gáztűzhelyet és a mikrohullámú sütőt.
Amikor már tudja nyitni-zárni a lakás ajtaját és betartja az "idegennek nem nyitunk ajtót" szabályt.
Amikor már eligazodik a hűtőben, tud magának szendvicset készíteni, teát főzni.
Amikor már le tud menni a boltba vagy a játszótérre egyedül. Amikor már tudja kezelni a telefont és fel tud hívni, ha valami gond van.
És ha olyanok a szülők munkakörülményei, hogy legalább az egyikük haza tud szaladni, ha valami nagy gond lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!