8 éves kislányomnak egyedül kell egy mesét írnia az őszi szünetben. Nem túl nagy elvárás ez egy másodikostól?
Gondolom nem bestsellert várnak el tőlük.
Szerintem csak arról szól az egész, hogy kicsit használja a fantáziáját és gyakorolj az írást. Ez szerintem teljesen elfogadható feladat.
Ha keménynek érzed akkor csináljátok meg együtt. Vezesd rá az alapokra és hagyd had mesélje el a történetet szóban. Utána meg írjátok le.
Hallot már, látott már, olvasott már mesét.
Bevezetés, tartalom, lezárás.
Én gyerekem már 5 évesen mesét diktált, velem iratta le.
Ha eleget foglalkoztál vele, ha rendszeresen minden este, amikor csak lehet olvastál neki mesét, nem lehet gond.
Azt mondd még meg a gyereknek (ez fontos), hogy lehet, hogy bármit is ír, a tantónéni majd lefikázza, de ne foglalkozzon vele, te büszke leszel rá, hogy megküzdött a feladattal, illetve, hogy neked tetszik.
De szerintem ez túl nagy elvárás.
Nem is tartanak még itt a tanulmányaikban.
lehet, hogy egy-két gyereknek ez nem gond, de a többségnek szerintem az.
Nem hiszem, hogy sikerélményt ad a gyereknek, ha olyan feladattal szembesül, amit nem tud megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!