Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » 8 éves kislányomnak egyedül...

Vitya2 kérdése:

8 éves kislányomnak egyedül kell egy mesét írnia az őszi szünetben. Nem túl nagy elvárás ez egy másodikostól?

Figyelt kérdés
Természetesen el tudom indítani a mesét, a fantáziáját meg tudom mozgatni, végső soron együtt is megÍRHATJUK. de nem hiszem , hogy ez lenne a cél. Van nekünk elég játékunk iskola nélkül is.

2015. okt. 27. 08:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

De,nagy elvárás(szerintem irreálisan nagy).

4. válaszoló:mennyire mások a tanítók,a sulik!Az én középső gyerkőcöm most kezdte az elsőt,és határozottan kértek bennünket a szülői értekezleten,hogy NE tanuljunk Velük,hiszen ezek nem a MI,hanem az Ő feladatuk.Nem is szoktam ellenőrizni,mert az meg a TANÍTÓK feladata.Igaz,hogy iskolaotthonos a suli(hét közben semmi házi feladatot,vagy könyvet nem hoznak haza)és Montessori elvű.Bp.,állami iskola.

2015. nov. 5. 15:19
 12/13 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem néha úgy gondolják, hogy a gyerekek zsenik és már úgy születtek, hogy írnak, olvasnak, számolnak.

Szóval szerintem is nagy elvárás. Hiszen még alig tanultak meg írni, számolni valamennyire. Még most végeztek az elsővel.

Nem normálisak egyes iskolákban úgy gondolom.

Mert jó ha egy gyerek olyan képességű, elhiszem, de egy osztályban általában egy-két-három gyerek ilyen csak. A többinek nagyon nagy kudarc, és már akkor elveszik a kedvüket az írástól, olvasástól, számolástól. Sajnos! ezért van ennyi ilyen felnőtt.

Még szerintem ennyi idősen az sem könnyű, hogy egyántalán kitaláljon egy mesét és el tudja mondani, úgy hogy érthető legyen, hogy legyen eleje, közepe, vége, hogy legyen benne érthető és folyamatos cselekmény és rendes vége. Nem még leírni, ami meg ugye még a profi szóbeli elbeszélésnél is nehezebb. Mert írásba nem lehet benne rizsa, semmi. Úgyhogy én is úgy gondolom, hogy nagy elvárás.

Mert jó ha azt mondják, hogy írj 3 mondatot hogy mi a kedvenc időtöltésed vagy bármi ilyesmi, még ok. De egy egész mesét.

Meg az a baj, hogy a tanár nénik nem veszik számításba, hogy őszi szünetben sok-sok szülő dolgozik és örül, hogy ha valakire rá tudja bízni a gyereket. Nem még tanuljon is vele stb. Persze amit tud megtesz a szülő, de nem úgy van mint a tanár nénik, hogy minden szünetet otthon töltik. Még azt mondom akkor is más lenne.

De sok-sok szülő nemhogy szünetekbe nincs otthon, de még a szabiját se tudja kivenni, vagy nem akkor mikor éppen akarná. Szóval nagyon könnyű hogy minden szünetben otthon vannak és adnak egy csomó, nehéz leckét a gyereknek, amit egyedül úgysem bír megcsinálni. Ja és nem mindenhol van nagymama, aki besegít, segít. Szóval én nagyon-nagyon szomorú vagyok, hogy itt tart a magyar oktatás. Tisztelet a kivételnek!

2015. nov. 7. 11:43
 13/13 anonim ***** válasza:

Egy pedagógus miért ne tesztelhetné, hogy ki milyen szinten áll. Nyilván lesz 3-4 gyerek aki megírja magától, lesz 10 akinek nem segítenek, de kiszenved valamit, és lesz 15 akinek a szülei diktálják. Ha jó pedagógus, akkor teljesen tisztában lesz vele, hogy melyek az önálló munkák, és mit diktált a szülő.

Esetleg annak a 3-4 gyereknek, aki már képes erre, és humán oldalon erős, azzokkal a gyerekekkel, másképpen foglalkozik, jobban odafigyel rájuk, az igényeiknek megfelő feladatot ad órán, hogy ne unatkozzanak, vagy rosszalkodjanak, hanem fejlődjenek...

2015. dec. 1. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!