Miért adja bölcsibe a gyereket, aki otthon van?
Összetalálkoztam egyik ismerősünkkel a bölcsiben, mindkettőnknek a gyereke oda jár. Meglepődtem, mert az anyukánál babakocsi volt. Kiderült, hogy most decemberben született a kistesó, akivel természetesen otthon van. Nem értettem, hogy akkor miért hozza a bölcsibe a nagyobbat. Erre elmondta, hogy még tavasszal kért a munkáltatójától papírt, hogy szeptembertől megy vissza dolgozni, ezt a papírt beadta a bölcsibe, így fel is vették a gyereket. Majd ezután közölte a munkáltatójával, hogy terhes és táppénzre ment. Szerinte ő megfelelően járt el, nem csalt, mert táppénzen volt eddig, tehát ténylegesen munkaviszonyban állt.
Nekem is 2,5 év van a gyerekeim között, tudom milyen otthon lenni egy újszülöttel és egy kis dackorszakossal, de eszembe se jutott volna bedugni a bölcsibe.
Szerintem ez nagyon igazságtalan, kiszúrás azokkal, akik tényleg visszamentek volna dolgozni és várólistán vannak a bölcsiben, mert sajnos túljelentkezés volt idén. Szerintetek?
Szerintem neked az faj hogy te otthon vegigszenvetted a dacossal-kicsivel azt az idoszakot neki meg nem kell. Kulonben vegig igy erveltel volna hogy szegeny anyukaktol
Elveszik a lehetoseget. es nem jegyzed meg mellekesen hogy nehez volt neked 😝
Azért írtam, hogy nekem is van 2 gyerekem, mert ez tény, hogy tudom milyen.
Egyébként mi is majdnem nem jutottunk be a bölcsibe, mert pont szabadságolás volt a munkahelyemen azon a héten, amikor a beiratkozás volt és le kellett adni a munkáltatói igazolást. Végül is sikerült bejutni, de ha mégsem sikerült volna, akkor magunk miatt és oltári pipa lennék.
Maganugye. Te nem adtad be, o meg igen. Szerinted o a szemet, szerinte meg te, hogy a 2 evesednek egesz nap az anyjat kellett neznie unatkozva ahogy a mellen log a kistestver, es egesz nap a pici van babusgatva.
Mindennek ket oldala van... Kettotok kozul en a te gyereked sajnalom.
Szerintem a szomorú az, hogy a rendszer nem bírja el azokat a gyerekeket, akik így kerülnének be. A szülő szíve joga eldönteni, hogy a gyerekének szerinte mi a jobb. Lehet, hogy úgy érzi nem tudja érdemben lekötni egy csecsemő mellett, vagy a gyerkőc szereti a társaságot, így nem elégszik meg azzal, hogy két szoptatás meg fejés között anya összerak neki 2 duplot, majd ott hagyja, jobban érzi magát gyerekek között. Ezt te kívülről nem láthatod, így ítélkezni sincs jogod.
Szerintem ez nem elítélendő, inkább tényleg az a szomorú, hogy ez mástól helyet vesz el. Nomeg, nálunk már kb. akkor jelezni kell, hogy bölcsibe adnád a gyereket 2 évesen, amikor még meg sem született. Ez viszont a rendszer hibája, nem az anyukáé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!