Miért adja bölcsibe a gyereket, aki otthon van?
Összetalálkoztam egyik ismerősünkkel a bölcsiben, mindkettőnknek a gyereke oda jár. Meglepődtem, mert az anyukánál babakocsi volt. Kiderült, hogy most decemberben született a kistesó, akivel természetesen otthon van. Nem értettem, hogy akkor miért hozza a bölcsibe a nagyobbat. Erre elmondta, hogy még tavasszal kért a munkáltatójától papírt, hogy szeptembertől megy vissza dolgozni, ezt a papírt beadta a bölcsibe, így fel is vették a gyereket. Majd ezután közölte a munkáltatójával, hogy terhes és táppénzre ment. Szerinte ő megfelelően járt el, nem csalt, mert táppénzen volt eddig, tehát ténylegesen munkaviszonyban állt.
Nekem is 2,5 év van a gyerekeim között, tudom milyen otthon lenni egy újszülöttel és egy kis dackorszakossal, de eszembe se jutott volna bedugni a bölcsibe.
Szerintem ez nagyon igazságtalan, kiszúrás azokkal, akik tényleg visszamentek volna dolgozni és várólistán vannak a bölcsiben, mert sajnos túljelentkezés volt idén. Szerintetek?
MINDEN bölcsibe munkaltatoi igazolas kell, mindegy hogy fizetos vagy allami.
Elkepesztoen keves a ferohelyek szama az igenyekhez kepest.
Hol írtam ilyet, hogy elítélem? Szó sincs ilyenről. Teljesen egyet értek azzal, hogy a rendszer a hibás, csak ilyen esetben azért lehetnénk empatikusak egymással. A vezető sem teheti ki a gyereket, mert már beszokott, holott lenne sok más gyerek aki helyre vár.
Csak igazságtalannak tartom, hogy más család lehet éhenhal, mert anyuka nem tud visszamenni dolgozni.
Nagyon egyszerű a válasz. Halálra idegesíti, és nincs jobb megoldás arra, hogy legalább pár órára megszabaduljon a gyerektől. Lehet ezt szebben megfogalmazni (pl. anyuka is szusszanni szeretne egyet), de a valóság ez.
Egy percig nem kövezem meg az ilyet, ugyanekkora a gyerekem, néha a pokolba vágyódom pihenni. Ugyanakkor a bölcsit szükséges rossznak látom, utolsó utáni megoldásnak tartom...
Mikor jut már el oda az emberiség, hogy a saját portáján sepreget mindenki?
Ha egy család éhen hal, mert nem lehet bölcsibe adni a gyereket, akkor az a család rosszul tervezte meg, rosszul mérte fel, hogy mi fér bele anyagilag. Szerintem. Valamint azt gondolom, hogy mindenkinek szive joga eldönteni, hogy a saját gyerekének mi szolgálja jobban az érdekeit, otthon marad a tesóval vagy megy bölcsibe. Minden gyerek más és más szolgálja a fejlődését. Szerintem ez ennyire egyszerű. Lehet lepontozni, hogy nem állok be a felháborodottak sorába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!