Miért adja bölcsibe a gyereket, aki otthon van?
Összetalálkoztam egyik ismerősünkkel a bölcsiben, mindkettőnknek a gyereke oda jár. Meglepődtem, mert az anyukánál babakocsi volt. Kiderült, hogy most decemberben született a kistesó, akivel természetesen otthon van. Nem értettem, hogy akkor miért hozza a bölcsibe a nagyobbat. Erre elmondta, hogy még tavasszal kért a munkáltatójától papírt, hogy szeptembertől megy vissza dolgozni, ezt a papírt beadta a bölcsibe, így fel is vették a gyereket. Majd ezután közölte a munkáltatójával, hogy terhes és táppénzre ment. Szerinte ő megfelelően járt el, nem csalt, mert táppénzen volt eddig, tehát ténylegesen munkaviszonyban állt.
Nekem is 2,5 év van a gyerekeim között, tudom milyen otthon lenni egy újszülöttel és egy kis dackorszakossal, de eszembe se jutott volna bedugni a bölcsibe.
Szerintem ez nagyon igazságtalan, kiszúrás azokkal, akik tényleg visszamentek volna dolgozni és várólistán vannak a bölcsiben, mert sajnos túljelentkezés volt idén. Szerintetek?
Semmi ellentmondás nincs benne.
"Ha nem bírod a túlórát, ne vállald!
Ha nem bírsz 2 gyerekkel, ne vállald!
Mint ahogy, ha vissza kell menni mindenképp dolgozni 2 év után és tudod, hogy csak úgy elveszik a helyet azok, akik csak lepaszolják, akk ne vállalj gyereket ha nem tudod máshogy megoldani!
És ezt még bőven lehetne ragozni...
Még mindig ott tartunk, hogy a bölcsi azoknak a gyerekeknek van kitalálva, akiknek dolgoznak a szülei és nincsenek otthon napközben, hogy felügyeljék.
A lázas-náthás gyerekeket sem fektetjük be a kórházba, hogy elvegyék a helyet azoktól, akik tényleges ápolásra szorulnak, csak mert miért ne.
Nem tudom, mit nem lehet ezen megérteni, és nem értem, valaki hogy nem szégyelli el magát, hogy elveszi a lehetőséget mástól, hogy tudjon menni dolgozni, csak azért, mert neki teher a saját gyereke, derogál rá figyelni - akkor minek vállalta, ha nem bír, nem akar vele lenni?
Tipikus büdös paraszt gondolkodás, bezzeg ha az ő vagy az ő gyereke járna rosszul azért, mert más is ilyen l*szarom típus, ez az anyuka lenne a legjobban felháborodva.
Mert egy lusta dog
Hagyjuk mar hogy "igy akarta"
Felnott no, nem mindig az szamit hogy o mit akar
Kicsi gyereknek otthon a helye az anyjaval
40es, azért más egy ovi ahol 3-4-5-6 éves gyerekek játszanak EGYÜTT és erre igényük is van.
egy 1-2 éves bölcsis maximum a másik gyerek mellett játszik, és nincs igénye többre. Nagyon kevés az a gyerek akinek kevés az anyja, bár ott is anyuka teljesítményével van a probléma.
Mas orszagban meg is lehet nezni hogy a tizenevesek antidepresszansokon elnek meg azt se tudjak eldonteni fiuk e vagy lanyok
Ide vezetett az hogy a noknek nem kell otthon lenni a gyerekkel
El van rontva a csalad ugy ahogy van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!