Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen munkarendben mit várnáto...

Ilyen munkarendben mit várnátok el férjetektől?

Figyelt kérdés

Én 8-16 óráig dolgozok, ő fixen 14-22 óráig.

2 gyermekünk van. Kíváncsi lennék ti mit várnátok el, hogy miket csináljon meg?

nov. 5. 19:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk hasonló a helyzet, 11 éve vagyunk együtt,mindig is közösen végeztünk minden feladatot. Én vagyok a gyerekekkel minden délután, mivel délelőtt otthon van, ő mindent előkészít, takarít, mos, mosogat, hogy a délután csak a gyerekekről szóljon. Nem azért teszi, hogy ne nekem kelljen csinálni vagy mert mártír, hanem azért, hogy a gyerekek megkapják a megfelelő minőségi időt.
nov. 5. 21:23
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Pont hogy azt, hogy délelőtt főzze meg az ebedet, meg egy adag ruhát is bedobhat a mosógépbe.

Meg hogy ne érjék haza rendetlenségbe.

nov. 5. 21:35
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát minimum azt elvárnám hogy főzze meg az ebédet, mosogasson el meg legalább mosson egy két ruhát. De ez normális családban nem úgy kellene, hogy működjön, hogy beszólogattok egymásnak hogy a másik miért nem csinálta meg, hanem osszátok be a feladatokat. Alap esetben lehet az én férjemnek se jutna eszébe magától nekiállni főzni, de mikor dolgoztam és ő előbb végzett akkor megbeszéltük, hogy menjen be a boltba meg csináljon valami ebédet addig. Most mondjuk én cseden vagyok, ő meg saját vállalkozásban dolgozik itthon, úgyhogy több időnk is van, de ugyanúgy felosztjuk a házimunkát meg a baba körüli teendőket is.
nov. 5. 21:45
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan azt, hogy csinálja meg délelőtt a házimunka nagyobb részét. Bár hiszem, hogy nem kuplerájban fekszetek le aludni, így olyan egetrengetően sok dolga nem lenne. Főleg, hogy főzzön, ha házikosztra vágyik. Te délután nem a hátsódat vakargatod, hanem a gyerekekkel foglalkozol. Gondolom nem 16 évesekről van szó. Feltételezem az elhangzottak alapján, hogy ő így minden délelőtt az énidejét tölti :D És még számon is kér? Nagyon mókás figura lehet. Biztos elmagyaráznám neki, hogy sem az édesanyja, sem a cselédje nem vagyok. Most derült csak ki egyébként x év után, hogy ő így megmaradt gyereknek?
nov. 5. 21:46
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Vigye el a gyerekeket oviba, ha megy haza vásároljon be, és legalább a mosást tegye be, teregessen ki. Ha még nem is főz, oké. De ő is ott lakik, legalább az alap dolgokat csinálja meg.

Miből tart porszívózni? 10 p, felmosas megint ennyi. Mosást berakni 5p,teregetni 10p.

Legyen vásárlással együtt napi másfél óra. 9re viszi a gyerekeket pl, fel 10re otthon van, 11re kész is van mindennel, és még van ideje magával is foglalkozni. Aztán a főzés juthat nekem. De az hogy nem mos el semmit, nem csinál semmit na ez nem. Néha oké, nincs kedve, ereje pihenni akar ok. Én is néha. Na de ha soha 1 fogpiszkalot sem tesz arrebb. Na ott már én kiengedtem volna a hangom. 1x csinálta meg a férjem hogy cselédnek nézett, mikor nem volt mit felvenni, meg miből enni rajott. Ajánlom neked is.

nov. 5. 22:25
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Fele-fele, beleértve a hétvégi napokat is. Ha köti az ebet a karóhoz és "ugyanannyi időtök van rá".

Bár szerintem nem korrekt összehasonlítani, ő egyedül tölti el a délelőttöt, te meg nem.. vásárlás-főzés mellett is jutna bőven ideje pihenni, nem úgy, mint nekünk délutánonként..

nov. 5. 23:15
 17/23 anonim ***** válasza:
84%

vigye el a gyereket ,ės mosogason el .

våsårlås majd ha nem nagybevåsårlås én megcsinålom ėn tudom mit és milyen fajtåt akkarok venni.

nov. 6. 07:01
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Abban igaza van, hogy kb. ugyanannyi időd van neked is otthon, csak hogy te a gyerekekkel vagy olyankor, ő meg egyedül. Neked velük kéne inkább foglalkozni, ő meg ezekszerint hereverél egész délelőtt. Azt várnám el, amit más munkarendben is elvárok a férjemtől. Néha mosogasson el, dobjon be egy mosást és abban sem törik le a keze, ha heti egyszer körbetolja a porszívót és felmos, hogy ne nekem kelljen miközben a gyerekeket kerülgetem. De én is úgy gondolom, hogy normál esetben ennek nem elvárások mentén kéne működnie.
nov. 6. 08:09
 19/23 anonim ***** válasza:
0%
Fel nem fogom, hogy emberek miért pocsékolnak el ÉVEKET az életükből, olyan semmitmondó, teljesen felesleges vitákra, minthogy ki vásároljon be, meg ki főzzön. Miért nem rendeltek? Ha csak netezget, akkor rászán 10 percet, összekalapál egy kifli vagy tescos bevásárlást, meg rendeltek napi menüt a hét felére, a másikra főztök, ha mindenáron ragaszkodtok hozzá. A gyereket vigye ő reggel, te meg elhozod nap végén. Takarítás fele-fele, ahogy normálisan is. Gondolom 3 gombot ő is meg tud nyomni a mosógépen, mosogatógépen, az egyikőtök bepakolja, a másik kipakolja. Ha senki se akarja, hívtok takarítót. Hogy lehet így élni, hogy az összes szabad energiátokat ilyen felesleges vitákba ölitek, ahelyett, hogy keresnétek valami kompromisszumos megoldást, ha meg nincs hajlandóság az egyik fél részéről, akkor el lehet válni, addig se kell a semmin veszekedni.
nov. 6. 09:51
 20/23 anonim ***** válasza:
74%

19-es, talan azert, mert 3-4 emberre rendelni menut draga,hiszen ettol fuggetlenul reggeli-vacsi is kell meg pluszban. A bevasarlast meg nem mindenhol hozzak am ki hazhoz, lehet ezt neked nehez elkepzelni, de van ilyen.

Nalunk tesco van csak, az is par eve. Elotte semmi nem volt. Nem mindenki el Budapesten🤷‍♀️

Es a tesco is olyan, hogy amugy lenyegesen dragabb igy rendelve+ nem is mindig hozzak azt amit kerek es nincs minden a kinalatban. Olcsobb sokkal egy lidl-aldi bevasarlas. Takaritoval meg mit erek, ha amugy naponta kellene jonnie, legalabb 2x. Mert nem eleg az, hogy heti 1x hivom, de ennel gyakrabban meg nincs ra penzem :DD

Na, szoval nem minden fekete-feher. Meg kell oldani, igen, de nyilvanvaloan nem mindenkinel olyan egyertelmu a megoldas.

nov. 6. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!