Ilyen munkarendben mit várnátok el férjetektől?
Én 8-16 óráig dolgozok, ő fixen 14-22 óráig.
2 gyermekünk van. Kíváncsi lennék ti mit várnátok el, hogy miket csináljon meg?
Szerintem számonkérni a másikat felesleges cicaharc. Tudom, mert mi is fáradtan esünk haza minden egyes nap és a gyereket este még vacsoráztatni, füredtni kell, meg lemozgatni, hogy jól aludjon. Mikor jut idő bármire is? Örülök, ha egy mosás/ gyors porszívozás belefér hétköznap, ha ebédet főznék az este 9 után történhetne, mert a gyerekkel való foglalkozás akkor ér véget.
Mi pl munkahelyen eszünk, a gyerekek bölcsi/ oviban.
Férjed segítsen akkor főzni, ha ennyire kardinális neki. Gondolom a gyerekek esznek oviban/ suliban. Nektek felnőtteknek lényeges inkàbb az ebéd.
Más egy irodában dolgozni, mint egy gyárban állandó délutánosban, ráadásul így az egész napja el van b...va. Délelőtt a munkára készül, stresszel és késő este ér haza.
Egyébként ennek a kapcsolatnak nem sok jövőt jósolok. Kár volt 2 gyereket vállalni
Mivel a férjem reggel 6-tól este 7-ig dolgozik a saját vállalkozásban én meg napi durván 1-2 órát besegítek így egyértelmű hogy én csinálom az itthoni dolgokat.
A ti felállásotokban ha főtt ételt akarna enni főzze meg magának...
3-as miből gondolod, hogy gyárban dolgozik?? Semmi fárasztó nincs a munkájában, irodában ül, gép előtt. Mivel az esti műszak az övé, ekkor már nincs is semmi nagy munka, leginkább beszélgetnek bent, netezik (ő maga mondta).
Kiemeltem a főzést, de minden más házimunkára vonatkozik a kérdésem. Arra jövök haza, hogy tele a mosogató, tele a szennyes, ellenben a hűtő üres. Szerinte nem jogos a kérésem, mert nekem is ugyanannyi időm van délután.
Nyilván így hogy egész délelőtt egyedül van otthon jogos elvárás lenne, hogy ő csinálja a házimunka oroszlán részét.
De őszintén szólva én nagyon nem örülnék, ha a férjem így dolgozna, hétköznap nem is látja a gyerekeket, akik így hétköznap totál rád maradnak. Szerintem váltania kellene valami normálisabb munkarendre, mert ez még rosszabb, mint a 3 műszak vagy az éjszakázás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!