Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen munkarendben mit várnáto...

Ilyen munkarendben mit várnátok el férjetektől?

Figyelt kérdés

Én 8-16 óráig dolgozok, ő fixen 14-22 óráig.

2 gyermekünk van. Kíváncsi lennék ti mit várnátok el, hogy miket csináljon meg?

nov. 5. 19:23
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
A kérdésem abból indul, hogy tegnap megkaptam, hogy miért nem vásároltam be és főztem ebédet. Visszavágtam, hogy és ő miért nem vásárolt be, amikor ott volt reggeltől egészen 13 óráig az ideje. Erre az volt a válasza, hogy neki délelőtt ugyan annyi ideje van, mint nekem 16 órától egészen estéig. Csak ez így ebben a formában nem igaz, mert mire lehozom a gyerekeket az már majdnem 17 óra és a gyerekekkel nem ugyanaz a bevásárlás, házimunka mint egyedül.
nov. 5. 19:23
 2/23 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem számonkérni a másikat felesleges cicaharc. Tudom, mert mi is fáradtan esünk haza minden egyes nap és a gyereket este még vacsoráztatni, füredtni kell, meg lemozgatni, hogy jól aludjon. Mikor jut idő bármire is? Örülök, ha egy mosás/ gyors porszívozás belefér hétköznap, ha ebédet főznék az este 9 után történhetne, mert a gyerekkel való foglalkozás akkor ér véget.

Mi pl munkahelyen eszünk, a gyerekek bölcsi/ oviban.

Férjed segítsen akkor főzni, ha ennyire kardinális neki. Gondolom a gyerekek esznek oviban/ suliban. Nektek felnőtteknek lényeges inkàbb az ebéd.

nov. 5. 19:32
 3/23 anonim ***** válasza:
8%

Más egy irodában dolgozni, mint egy gyárban állandó délutánosban, ráadásul így az egész napja el van b...va. Délelőtt a munkára készül, stresszel és késő este ér haza.

Egyébként ennek a kapcsolatnak nem sok jövőt jósolok. Kár volt 2 gyereket vállalni

nov. 5. 19:34
 4/23 anonim ***** válasza:
92%
2-es válaszomhoz- ma épp a férjem fürdet, van fél órám, de beteg vagyok, szóval főzzön akinek két anyja van.
nov. 5. 19:34
 5/23 anonim ***** válasza:
87%

Mivel a férjem reggel 6-tól este 7-ig dolgozik a saját vállalkozásban én meg napi durván 1-2 órát besegítek így egyértelmű hogy én csinálom az itthoni dolgokat.

A ti felállásotokban ha főtt ételt akarna enni főzze meg magának...

nov. 5. 19:40
 6/23 A kérdező kommentje:

3-as miből gondolod, hogy gyárban dolgozik?? Semmi fárasztó nincs a munkájában, irodában ül, gép előtt. Mivel az esti műszak az övé, ekkor már nincs is semmi nagy munka, leginkább beszélgetnek bent, netezik (ő maga mondta).

Kiemeltem a főzést, de minden más házimunkára vonatkozik a kérdésem. Arra jövök haza, hogy tele a mosogató, tele a szennyes, ellenben a hűtő üres. Szerinte nem jogos a kérésem, mert nekem is ugyanannyi időm van délután.

nov. 5. 19:40
 7/23 anonim ***** válasza:
85%

Nyilván így hogy egész délelőtt egyedül van otthon jogos elvárás lenne, hogy ő csinálja a házimunka oroszlán részét.

De őszintén szólva én nagyon nem örülnék, ha a férjem így dolgozna, hétköznap nem is látja a gyerekeket, akik így hétköznap totál rád maradnak. Szerintem váltania kellene valami normálisabb munkarendre, mert ez még rosszabb, mint a 3 műszak vagy az éjszakázás...

nov. 5. 19:52
 8/23 anonim ***** válasza:
92%
Hasonló helyzetben abszolút elvárnám tőle, hogy amit csak tud, végezzen el a háztartási teendők közül délelőtt, szerintem ennek magától értetődőnek kellene lennie. Te este, munka után, hótfáradtan, két gyerekkel az oldaladon nyilván nem vagy ugyanolyan mértékben számonkérhető, mint ő ébredés után kipihenten, és ami a legfontosabb, tök egyedül, ami minimum megháromszorozza a munkatempót...szerintem nagyon gáz a hozzáállása.
nov. 5. 20:25
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Testvérem dolgozik így. Abszolút mindent megcsinál, ami épp adódik. Reggelente ő viszi a gyerekeket, mert így ráérnek 8-9 között beérni, addig is együtt vannak. Utána bevásárol vagy ha azt nem kell beindítja a (bekészített) mosógépet, átrakja a szárítógépbe. Plusz a kertben tesz-vesz. Nyáron a teraszt csinálta minden délelőtt. Akkor persze másra nem volt ideje. De legalább nem hétvégén töltötte vele az időt. Főzni szeret, szokott is, de azért nem hétköznap. Akkor rendel vagy úgy megy dolgozni, hogy előtte közvetlenül beül egy kifőzdébe.
nov. 5. 20:37
 10/23 anonim ***** válasza:
33%
#8! Na, ez az, hogy egy majom is el tudná végezni. Azért kérdeztem. Ha ki akartam volna próbálni, akkor 4 általános után befejezem a tanulást, nem húzok rá még 12 évet.
nov. 5. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!