Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi idő volt mire megszokta...

Mennyi idő volt mire megszoktad, hogy anya lettél?

Figyelt kérdés

A héten 8 hetes lesz a babám. Kíváncsi vagyok más, hogy élte meg amikor a gyermeke megszületett.

Nekem még most is nagyon "furcsa" hogy ő itt van. Mindig, nonstop és itt is lesz még hosszú hosszú évekig. Felébredek reggel és itt fekszik kezdődik elölről a napi rutin. Bevallom sokszor vegyesek az érzéseim, elfog a pánik vagy tudom hogy írjam le jól.

Még sokszor kapkodva csinálok dolgokat pl pakolom el a ruháit, vagy mosok, teregetek. Mintha csak tilosban járnék és jönne valaki, hogy leellenőrizze mit és, hogy csinálok (pedig tudom, hogy ez butaság)

Volt valaki még így? Mennyi idő alatt szoktad meg a helyzetet?

Lehet, hogy rásegít nálam az, hogy eléggé megrogytam mentálisan úgy érzem (hasfájós, ébrenléti idő 80 %-ban üvöltéssel telik) és világ életemben nehezen viseltem az ilyen életre szóló nagyobb döntéseket (pl hol vagyunk lakást stb)

A baba egyébként tervezett volt és fiatal sem vagyok már.

nov. 5. 19:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
81%

Fú nem emlékszem mikor jött el az a pont, hogy már nem az volt az érzésem, hogy valaki másnak a gyerekére vigyázok, hanem ez az én gyerekem. Hónapok vagy nem is tudom, talán egy év? De sok idő volt. Nyilván a napi rutin bedarál hamar, de nekem sok idő volt, hogy kapcsolódni tudjak így is. Szégyen vagy sem, de engem súlyosan lerántott a depresszió is, az se segített.

A második gyereknél már más volt, ott már első perctől anya voltam, csak a gyerek volt szokatlanul ismeretlen.

nov. 5. 21:44
 12/20 anonim ***** válasza:
86%

Hú én is átérzem!! Pár héttel a szülés előtt mondta a férjem, hogy be van tojva, hogy mindjárt megszületik a gyerek, mert az nem olyan, mint egy kiskutya, hogy itt hagyjuk, míg elmegyünk boltba, és addig azt hittem fel vagyok készülve, de ez kiakasztott, hogy Jézus ereje, tényleg, mi lesz..? 😂

Utána, hogy megszületett nagyon sokáig csak teltek a napok, mindenféle rendszer nélkül, zombi üzemmódban. Elláttam, meg minden, de egyáltalán nem éreztem magam anyának. Mi is hárman vagyunk, semmilyen segítséget nem kaptunk senkitől. Mondtam a védőnőnek egyszer, hogy be vagyok tojva, hogy nem érzem magam anyának, mert konkrétan azt éreztem, hogy van itt egy baba, de ha jön érte az anyja, akkor gond nélkül odaadom neki, hogy vigye nyugodtan 😰

Amikor elkezdett mosolyogni, a 6-7. héten, és lett néha visszajelzés arról, hogy működik a gyerek (értsd jól 🤣), akkor már valamivel jobb lett a helyzet, de például volt olyan, hogy elvolt vele a férjem, míg aludtam egyet, aztán pár óra alvás után felkeltem arra, hogy sír, és hirtelen gőzöm nem volt róla, honnan szedett egy kisbabát a férjem...

Most már 7 hónapos, nem tudom, mikor volt a nagy fordulat, de most már érzem, hogy jó csapat vagyunk együtt:)

nov. 5. 22:10
 13/20 A kérdező kommentje:
Dejó olvasni a válaszokat! Már azt hittem én vagyok a teljesen nemnormális, hogy vannak ilyen érzéseim.😅🤗
nov. 5. 22:14
 14/20 anonim ***** válasza:
70%
Fokozatosan, arra pontosan emlékszem, hogy 5-6 hetes korában még nem jött el ez a pont. Legalábbis első gyerekkel. 3-4 hónapos korában talán. (9 éves már)
nov. 5. 23:23
 15/20 anonim ***** válasza:
86%
Nekem a kötődés nagyon lassan alakult ki. 4 hónapos körül volt a nagyobb lányom, amikor már úgy éreztem, hogy ő az ENYÉM és foggal körömmel... Lehet gáz ezt mondani, de addig igazából csak túléltünk, próbáltam életben tartani és haragudtam a fél világra olykor, amikor nagyon elfáradtam, de még nem tudtam ezeket az érzéseket kezelni. Ő már 2,5 éves és van egy 2 hónapos is most mellette. A mai napig ledöbbenek néha, hogy mekkorát fordult velünk a világ az elmúlt 3 évben. Néha csak nézek, hogy úristen ez a kislány már kész csaj, aki a mi hanglejtésünket, mondatainkat használja, pedig még fel sem dolgoztam, hogy megszületett... Mintha kívülről moziznék olykor, esküszöm. Nyilván már semmi pénzért nem cserélném be a mostanit a régi életünkre, imádom őket, a picinél a kötődés is sokkal előbb jött, de ettől még ez a szürreális érzés sokszor megvan. Most, hogy ketten vannak, hatványozottan. Pl. amikor valamelyik nap kértem a dokinktól egy beutalót, rákérdezett, hogy XY-nak igaz? És el kellett gondolkoznom egy pillanatra, hogy melyik lányom keresztnevét is mondta és valóban neki kell-e a beutaló... XD Vagy valamelyik nap bevásárlásnál megláttam a csoki mikulásokat és vettem egyet. A kasszától szaladtam vissza mégegyért, mert ott jutott eszembe, hogy b*meg már ketten vannak. :'D Nem mintha a picinek számítana ez, de azért nekem fontos, hogy valami jelképeset mindketten kapjanak.
nov. 6. 08:00
 16/20 anonim ***** válasza:
66%
Mintha csak magamat olvastam volna. Fél éves korában kezdett jobb lenni a helyzet. De még most is vannak olyan szituációk pl nyaralás ahol nem tudok úgy kikapcsolódni mint gyerek előtt mert folyamatosan figyelni kell rá és van bennem általa egy stressz, remélem ez a része is elmúlik majd idővel.
nov. 6. 12:02
 17/20 anonim ***** válasza:
82%

Őszintén? Két éves,néha még most is meglepődok,te jó isten ez a Nagylány az én lányom? Tegnap még én voltam a gyerek,ma már nekem van! Mikor lett ekkora a gyerek? Én vagyok az anyja,én!Ilyen gondolataim vannak néha. Pedig már 36 vagyok...utólag nagyon repül az idő.

Az anyai szerepbe viszonylag hamar belerazodtam,ami a fizikai ellátást illeti.

nov. 6. 13:42
 18/20 anonim ***** válasza:
78%
Ja egyébként nekem is brutál hadfajod,tobbemberes gyereket dobott a gép. Aludni mai napig kb két naointa annyit,mint gyerek előtt egy nap alatt...eberkoma van sokszor. Ez a legnehezebb része nekem,ezt nem bírom feldolgozni. Nekem anyám toxikus,mérgező asszony,akitől.menekultem,így sok idő volt és lesz így,míg a negatív mintákat és a jó példa teljes hiányát tudom kompenzálni,ha sikerül egyáltalán valaha. Sokszor küzdök,segítsem nincs. De minden nap megteszem ami tőlem max telik,ami tudom,kevesebb,mint egy jó családi mintákat hozó egyéné,aki alatt erős családi védelmi háló van. 17-es voltam.
nov. 6. 13:45
 19/20 anonim ***** válasza:
56%
15-ös, jaaj ezt annyira jó volt olvasni 🥺❤️
nov. 8. 22:20
 20/20 A kérdező kommentje:
Jó olvasni a válaszokat, jöhet még ha esetleg valaki erre jár :)
nov. 20. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!