Mennyi idő volt mire megszoktad, hogy anya lettél?
A héten 8 hetes lesz a babám. Kíváncsi vagyok más, hogy élte meg amikor a gyermeke megszületett.
Nekem még most is nagyon "furcsa" hogy ő itt van. Mindig, nonstop és itt is lesz még hosszú hosszú évekig. Felébredek reggel és itt fekszik kezdődik elölről a napi rutin. Bevallom sokszor vegyesek az érzéseim, elfog a pánik vagy tudom hogy írjam le jól.
Még sokszor kapkodva csinálok dolgokat pl pakolom el a ruháit, vagy mosok, teregetek. Mintha csak tilosban járnék és jönne valaki, hogy leellenőrizze mit és, hogy csinálok (pedig tudom, hogy ez butaság)
Volt valaki még így? Mennyi idő alatt szoktad meg a helyzetet?
Lehet, hogy rásegít nálam az, hogy eléggé megrogytam mentálisan úgy érzem (hasfájós, ébrenléti idő 80 %-ban üvöltéssel telik) és világ életemben nehezen viseltem az ilyen életre szóló nagyobb döntéseket (pl hol vagyunk lakást stb)
A baba egyébként tervezett volt és fiatal sem vagyok már.
Fú nem emlékszem mikor jött el az a pont, hogy már nem az volt az érzésem, hogy valaki másnak a gyerekére vigyázok, hanem ez az én gyerekem. Hónapok vagy nem is tudom, talán egy év? De sok idő volt. Nyilván a napi rutin bedarál hamar, de nekem sok idő volt, hogy kapcsolódni tudjak így is. Szégyen vagy sem, de engem súlyosan lerántott a depresszió is, az se segített.
A második gyereknél már más volt, ott már első perctől anya voltam, csak a gyerek volt szokatlanul ismeretlen.
Hú én is átérzem!! Pár héttel a szülés előtt mondta a férjem, hogy be van tojva, hogy mindjárt megszületik a gyerek, mert az nem olyan, mint egy kiskutya, hogy itt hagyjuk, míg elmegyünk boltba, és addig azt hittem fel vagyok készülve, de ez kiakasztott, hogy Jézus ereje, tényleg, mi lesz..? 😂
Utána, hogy megszületett nagyon sokáig csak teltek a napok, mindenféle rendszer nélkül, zombi üzemmódban. Elláttam, meg minden, de egyáltalán nem éreztem magam anyának. Mi is hárman vagyunk, semmilyen segítséget nem kaptunk senkitől. Mondtam a védőnőnek egyszer, hogy be vagyok tojva, hogy nem érzem magam anyának, mert konkrétan azt éreztem, hogy van itt egy baba, de ha jön érte az anyja, akkor gond nélkül odaadom neki, hogy vigye nyugodtan 😰
Amikor elkezdett mosolyogni, a 6-7. héten, és lett néha visszajelzés arról, hogy működik a gyerek (értsd jól 🤣), akkor már valamivel jobb lett a helyzet, de például volt olyan, hogy elvolt vele a férjem, míg aludtam egyet, aztán pár óra alvás után felkeltem arra, hogy sír, és hirtelen gőzöm nem volt róla, honnan szedett egy kisbabát a férjem...
Most már 7 hónapos, nem tudom, mikor volt a nagy fordulat, de most már érzem, hogy jó csapat vagyunk együtt:)
Őszintén? Két éves,néha még most is meglepődok,te jó isten ez a Nagylány az én lányom? Tegnap még én voltam a gyerek,ma már nekem van! Mikor lett ekkora a gyerek? Én vagyok az anyja,én!Ilyen gondolataim vannak néha. Pedig már 36 vagyok...utólag nagyon repül az idő.
Az anyai szerepbe viszonylag hamar belerazodtam,ami a fizikai ellátást illeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!