Ha a babának abszolút nem volt meg az aranyóra az anyával (az anya nem akarta), a szülés sem volt a legoptimálisabb, később meg olyan tíz napot kezelni kellett külön, az később kihathat a gyerekre?
Biztos, hogy valamilyen szinten kihat.
Főleg, hogy nehezen hiszem, hogy az anya pszichésen csettintésre rendbe jött volna a 10 nap leteltével, és rendesen kapcsolódni tudott a a gyerekhez utána, mikor szülés után elutasította.
Remélhetőleg ezt az egészet igyekezett pszichológussal terápián átbeszélni.
Lányomat a szülés után (császármetszés) rögtön a PIC- re kellett vinni, másik épületbe. Nekem nem volt hely az anya szállón. Sőt, nem is tudtam, hogy van " járat" át ....
Infót kaptam róla minden nap, de az infúzióval,katéterrel hova indultam volna el ... Apa volt benn a lányunknál addig. Ez 3 és fél nap volt. Ahogy kiengedtek rögtön hozzá mentem....
Azóta (7 és fél éves) is nagyon anyàs...
A kapcsolatunk nagyon szoros, nekem persze van még bűntudatom a szülés utáni napokra.... ráadásul látogatási tilalom alatt született, és indítani kellett a szülést a zöld magzatvíz miatt.
Szóval nálunk a ragaszkodásban nyilvánul meg...de lehet amúgy is ilyen lett volna.
Szerintem is túl van misztifikálva.
Nekem traumatikus szülésem volt( orvosi siettetés miatt) így mikor megszületett engem még kb 1 óráig varrogattak össze. Megkértem a férjem, hogy ne adja oda a mellkasomra, mert annyira fájt, hogy nem tudtam volna rá figyelni.
Most már 2,5 éves, teljesen jó a kapcsolatunk.
Szerintem a 10 nap kezelés sem változtatna ezen. Inkább max az ha édesanya ezek miatt belecsöppen a gyermekágyi depresszióba és nem kap a férjétől ehhez segítséget
Én nem akartam aranyórát. Épp összevarrták a császár nyomait,úgy gondoltam addig legyen inkább kettesben apával egy meleg szobában minthogy rajtam feküdjön miközben varrnak és így megfogni sem tudom.
Nagyon apás, de engem is imád,már 3 éves.
Inkább az lesz rá hatással hogy nyaka körül volt a köldökzsinor,magzatvizet nyelt stb. Nem árt majd rendesen megnézetni nem lett e nagyobb baja. Tapasztalatból írom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!