Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a babának abszolút nem...

Ha a babának abszolút nem volt meg az aranyóra az anyával (az anya nem akarta), a szülés sem volt a legoptimálisabb, később meg olyan tíz napot kezelni kellett külön, az később kihathat a gyerekre?

Figyelt kérdés
Az orvosra is sokat kellett várni, addig olyanokat mondtak az anyának, hogy tartsa vissza (wtf), majd megszületett a baba nyakán kétszer a köldökzsinórral, aztán aranyóra sem volt (az anya is fáradt volt meg más okokból is visszautasította), utána másnaptól meg a gyerekosztályon volt a baba, mert magzatvizet nyelt és hányt (illetve kapott infúziót a fejébe). Olyan tíz napot lehetett így bent. Az ilyen kihathat később pszichésen, vagy lehet hatása az anya-gyerek kapcsolatra? Köszönöm a válaszokat!

okt. 17. 11:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
33%

Inkább az okozhat gondot hogy az anyának már a megszületéskor se volt annyira fontos a gyereke hogy megadja neki az aranyórát, és csak magával törődött, az később is önző marad.

Több kutatás is bebizonyította, hogy az arany óra milyen hasznos az újszülöttnek, normlizálja a testhőt, stabilizálja a vérnyomást és a vércukrot stb.

Inkább az újszülött egészségéhez fontos nem a kötődéshez.

okt. 17. 17:02
 12/21 anonim ***** válasza:
83%
Régen sem volt aranyóra, mégsem lett belőle probléma. Amikor 2019-ben született a lányom, ott sem volt, mégis kötődő, rendkívül anyás gyerek. A fiamnál már volt aranyóra, de semmi eltérést nem látok rajta. Sőt, ő kevésbé anyásabb. Szerintem nem azon a fél vagy egy órán múlik dolog, túlságosan fel lett kapva a dolog mostanában. Arról nem is beszélve, ha vkinek komplikáció miatt nincs erre lehetősége, akkor náluk már veszett az ügy?
okt. 17. 18:07
 13/21 anonim ***** válasza:
16%

12es, azoknál szőrkontaktus van(az apa kapja meg a gyereket míg normalizálódnak a vitális paraméterei)

bár ott ahol az anyát ennyire nem érdekli a gyerek úgyis mindegy mi lesz vele

okt. 17. 18:39
 14/21 anonim ***** válasza:
83%
Az apjával volt amíg varrtak,de utána 20 percenként szopi,ringatás, büfiztetés. Húú de szar anya vagyok... komolyan nem lesz attól vki szar anya hogy nem feltétlenül akar aranyórát.
okt. 17. 21:17
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Akkor neked volt aranyórád. Nekem is csak azután adták vissza, miután összevarrtak, ami elég sok idő volt. Leszámítva, hogy mérés után egy picit visszahozták.

okt. 17. 22:50
 16/21 anonim ***** válasza:
41%
14es ez az aranyóra csak szólok. A kérdező pihikézett míg a gyereke azt se tudta mi történik vele, kiszakítják az eddigi életteréből, vannak szagok, hangok és még az anyja sincs vele mert fontosabb a pihenés...
okt. 18. 06:11
 17/21 anonim ***** válasza:
88%
Nekem varrás után sem adták oda mert műtét után több órán át a fejed sem emelheted meg. Én is "pihikéztem". Bakker több órán át nyom ki egy görögdinnye nagyságú dolgot,van aki napokig szenved hadd" pihikézzen"... úgysem lehet utána pihenni évekig.
okt. 18. 09:08
 18/21 anonim ***** válasza:
79%

Az én születésem sem volt problémamentes anno. Anyu nem vehetett magához, napokig csak inkubátorban és üveg mögött látott.

Teljesen egészséges vagyok, mindig jól tanultam, van két diplomám, szoros a kapcsolatom az Anyukámmal.

Nem tudom miért kell még ezzel is idegesíteni az amúgy is kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket. Semmit sem számít néhány perc vagy óra, az egész gyermekkor egyben számít, már, ami a szülő-gyerek kapcsolatot illeti.

okt. 19. 07:23
 19/21 anonim ***** válasza:
51%

18as miért lenne a kérdező kiszolgáltatott? Őt nem érdekelte annyira a saját gyereke, hogy magához ölelje szülés után. Amivel nincs baj, nem mindenkinek való gyerek, csak akkor baj, ha későn ismeri fel az ember és ezzel tönkretesz egy ártatlan életet. A ti helyzetetek más, a kérdező szimplán lusta volt megszeretgetni a gyerekét. Nekem örökre megmaradt az első pillanat mikor a mellkasomra rakták és megéreztem az illatát, és nem értem hogy lehet olyan egy anya, hogy önként lemond erről a pillanatról.

nem tudom ki hogy volt vele, de én szülés után hason csúszva is mentem volna a gyerekemhez hogy lássam.

okt. 19. 11:33
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Én önként lemondtam róla mert nagyon fáradt voltam,azóta meg nem alszom 5 óránál többet. Uram bocsát hogy volt pofám a szülés után pihenni...
okt. 19. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!