Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi idő volt mire megszokta...

Mennyi idő volt mire megszoktad, hogy anya lettél?

Figyelt kérdés

A héten 8 hetes lesz a babám. Kíváncsi vagyok más, hogy élte meg amikor a gyermeke megszületett.

Nekem még most is nagyon "furcsa" hogy ő itt van. Mindig, nonstop és itt is lesz még hosszú hosszú évekig. Felébredek reggel és itt fekszik kezdődik elölről a napi rutin. Bevallom sokszor vegyesek az érzéseim, elfog a pánik vagy tudom hogy írjam le jól.

Még sokszor kapkodva csinálok dolgokat pl pakolom el a ruháit, vagy mosok, teregetek. Mintha csak tilosban járnék és jönne valaki, hogy leellenőrizze mit és, hogy csinálok (pedig tudom, hogy ez butaság)

Volt valaki még így? Mennyi idő alatt szoktad meg a helyzetet?

Lehet, hogy rásegít nálam az, hogy eléggé megrogytam mentálisan úgy érzem (hasfájós, ébrenléti idő 80 %-ban üvöltéssel telik) és világ életemben nehezen viseltem az ilyen életre szóló nagyobb döntéseket (pl hol vagyunk lakást stb)

A baba egyébként tervezett volt és fiatal sem vagyok már.

nov. 5. 19:03
1 2
 1/20 anonim válasza:
59%
7 hét
nov. 5. 19:18
 2/20 anonim ***** válasza:
90%

Tudom, mire gondolsz. Én is azt mondtam szülés előtt, hogy elképzelhetetlen, hogy itt lesz egy csecsemő, aki sose megy haza.🤣

Nagyon várt baba egyébként és én se vagyok fiatal, nagyon nem. Aztán az elejétől úgy van, hogy egyszerre tök természetes, hogy itt van és hihetetlen is. Pl.a kórházban tök természetes volt, hogy anyának hívnak, de barátnőm mondott valamit a gyerekről a kislányának és mondta, hogy majd megkérdezzük az anyukáját. Ez meg tök fura volt, hogy én vagyok valaki anyukája.

Amúgy kitartást! Az enyém is hasfájós és sose alszik itthon, csak éjszaka. 11hetes.

nov. 5. 19:40
 3/20 anonim ***** válasza:
87%
11 éves a nagyobb és még mindig teljesen szürreális az egész. Mikor nincsenek velem olyan, mintha igaz sem lenne
nov. 5. 20:00
 4/20 anonim ***** válasza:
71%
Mennyi segítséged van? Van időd magadra?
nov. 5. 20:11
 5/20 A kérdező kommentje:
Hárman vagyunk. Apuka, én, baba. Nincs más segítségem. Első pár hétben apuka se nagyon volt jelen. Most, hogy többet tud itthon lenni jobb azért pl. ma a délutáni sétát ő intézte, hogy tudjak pihenni. Nagyon feltöltött ez a másfél óra.
nov. 5. 20:27
 6/20 anonim ***** válasza:
80%

7 hetes lesz a babám szombaton, még mindig szürreális, hiszen hányszor mondtam a húszas éveimben, de még talán harminc évesen is, hogy bezzeg én soha nem fogok szülni, nem kell gyerek :D

Nyilván néha nagyon nehéz, de mégis annyira feldob, amikor belegondolok, hogy van egy gyönyörű, egészséges kisfiam és túl vagyok a terhességen meg a szülésen is és egyik se volt annyira borzasztó, ahogy azt fiatalon elképzeltem. Itt azért megjegyezném, hogy vajúdás közben többször "meg akartam halni", de így visszagondolva, illetve más szüléstörténeteket hallva abszolút egyszerű és komplikációmentes volt az egész.

nov. 5. 20:29
 7/20 anonim ***** válasza:
90%

21 hónapos a kisfiam, de szinte minden nap rátudok csodálkozni a létezésére, az én anyaszerepemre meg arra, hogy a férjem nem csak a férjem, hanem apuka is.

S lassan érkezik a kistesó ami megintcsak szürreális, hihetetlen.

nov. 5. 20:33
 8/20 anonim ***** válasza:
44%
Nem tudom már, pontosan mikor, de én elég hamar beleszoktam, nem emlékszem pontosan, mert már 1 éves múlt 2 héttel a fiam, de az összes eddigi valaszolonal hamarabb megszoktam. Ez nem felvagas, vagy beszólás, így volt, és kész, de hozzáteszem, hogy igazi Buddha a gyerekem születése óta. Kevés időszak volt, amire azt mondom, hogy nehezen éltem meg. Nehéz volt az első 1 hónap a mozgáskorlátozottság miatt, császárom volt, meg akkor még én is szoktam az új szerepet, hogy anya vagyok. Utána sokkal-sokkal egyszerűbb lett, amikor már nem fájt mindenem, és úgy valahogy jobban bele tudtam illeszkedni a szerepembe is. És nehéz volt 1-2 hónap a nyáron, amikor nonstop 40 fok volt, mert ez volt az egyetlen időszak, ami durva fogzassal együtt betett a gyerek alvasanak. Mióta hűvösebb van, és kijött pár foga, ami kínozta, újra atalussza az éjszakákat, mint egyébként pici kora óta. Szóval szerintem sok múlik azon is, milyen babát "kapsz", mert aki egy 0-24ben sirot, megértem, hogy nehezebben alkalmazkodik az új helyzethez.
nov. 5. 20:49
 9/20 anonim ***** válasza:
77%
Kb 1,5 év hogy nem napi szinten éreztem ezt. Majd kb 2 éves korára rázódtam bele. 🤷‍♀️
nov. 5. 21:01
 10/20 anonim ***** válasza:
77%

Az anyasággal járó dolgokba egyből beleszoktam, azaz folyamatosan alakult szépen minden, de magát az anyaságot (ahogy a második írta, hogy valakinek az anyukája vagyok 😀) sokkal tovább tartott tudatosítani magamban.

Sőt, még mindig rácsodálkozok néha, hogy milyen hihetetlen, hogy ez a kis csoda itt van nekem, pedig már kettő elmúlt 😀

Hozzá kell tennem, hogy a legjobb barátnőmék évek óta járnak a meddőségibe, lombikoznak sikertelenül, és látva az ő sikertelenségüket, valahogy még szerencsésebbnek érzem magam, hogy nekem megadatott (pedig nekem is harmadik nekifutásra sikerült), és nem tud nem eszembe jutni néha, hogy én is lehetnék barátnőm helyében.

nov. 5. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!