Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak én gondolom azt,hogy...

Csak én gondolom azt,hogy kellene már hozni egy olyan korlátozást mi szerint;Csak azok,vagy olyan emberek vállalhassanak gyereket,gyerekeket akik alkalmasak rá?

Figyelt kérdés

Én megvallom az őszintét,lehet,hogy ez most csúnyán fog hangzani,de megtiltanám az olyan embereknek akik;

Pszichés vagy mentális problémáik vannak, amelyek nincsenek kezelve,esetleg valamilyen komolyabb neurológiai betegségük,rendellenességük van.

Csak azért csinálnak rengeteg gyereket mert kell nekik a támogatás,hogy ebből ők profitáljanak

Fizikai vagy érzelmi vagy verbális bántalmazásra hajlamos emberek akiknek gyenge az idegzete,nincs türelme egy vagy több gyerekhez,hamar indulatossá,erőszakossá válik ami tettlegességig fajulhat,bántalmazó magatartást tanúsít.Illeve akik szeretik megnyomorítani mások lelki világát és az önbecsülésüket.

Akik nem akarnak foglalkozni a gyerekükkel,Akik nárcisztikusak,énközpontúak,csak a saját érdekeiket nézik,ha nem ők irányíthatnak akkor tombolnak,veszélyeztetik a gyerekük életét,nem akarnak foglalkozni a gyerekük fizikális és szellemi fejlődésével,mást sokkal fontosabbnak tartanak mint a saját gyereküket.

Illetve itt az országban levő bizonyos etnikum bizonyos részének akik az alja réteget képviselik,na azoknak főleg megtiltanám,hogy szaporodjanak.

nov. 3. 08:29
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
99%

És ki döntené el, hogy ki alkalmas rá és ki nem, te?

Igen, jó lenne, hogy az alkalmatlanok nem vállalhatnának, de te is tudod, hogy ez kivitelezhetetlen. Fölösleges a kérdés.

nov. 3. 08:34
 2/22 anonim ***** válasza:
67%
Nem hiszem, feltételezem, hogy a többi fasiszta is így gondolkodik :D Nyilván van igazság abban, hogy nem szabadna mindenkinek gyereket vállalni, de hogy jössz te, vagy bárki más, hogy ezt beszabályozza?
nov. 3. 08:35
 3/22 anonim ***** válasza:
76%

Nem ezt kéne korlátozni, mert ezt nem lehet. Hanem - mint minden fejlődésnek az alapja - az edukáció a kulcs. Önismeretet kéne oktatni min. középiskolától. Ezen kívül oktatni kéne pl. a pozitív fegyelmezés eszköztárát. A legtöbb embernek egy kritikusabb gyereknevelési helyzetben egyből azok a minták jönnek elő, ahogy őrá reagáltak anno a szülei hasonló szituban - itt jön be az ordítás és odacsapás. Az emberek többsége nulla tudatossággal neveli a gyerekét. Nem tud hosszútávú hatásokban gondolkodni. Csak arra koncentrál, hogy a jelenben szűnjön meg a hiszti.

A tudatosság fejlesztését önismeret és oktatás nélkül nem lehet elérni. Illetve a tudatosságra való igényt is ez alakítja ki.

nov. 3. 08:43
 4/22 anonim ***** válasza:
81%

Tudod jelenleg több országban, köztük Magyarországon is miért támogatják, hogy szüljön az ember? Kicsit nézz utána. Jelenleg nem cél a kevesebb születés. Ha ilyet bevezetnének, akkor mégannyira sem születnének, és főleg nem annak a rétegnek, akit te engednél, hiszen pont abban a rétegben születik a legkevesebb így is.

Magyarországon, kezeletlen mentális problémát ha kizárnál, az mit takarna? Tudod, hogy itthon még mindig "gáz" pszichológushoz menni? Akkor mondjuk kezdjük a pszichológia alapismereteket bevezetni iskolába, az többet használna a cél erdekében, mint a tiltás. Ugyanígy a pénzügyi tudatosságot.

Hát, lehet itt spekulálgatni, de halott ügy. Nem célja az sem a kormánynak, hogy az ember tudjon önállóan, értelmesen gondolkodni, elég nyilvánvaló okokból. Droidok kellenek, akik termelnek, és irányíthatóak. Ehhez meg pont megfelel bárki, akit te tiltanál a gyerekvállalástól.

nov. 3. 08:44
 5/22 anonim válasza:
67%
Az első 4 pont oké, de kiderült hogyte az 5-et szeretnéd a többi csak köret
nov. 3. 08:50
 6/22 anonim ***** válasza:
92%

Ugyan már!

Gyerekek előtt a létező összes teszten átmentem volna.

Munkám és tanulmányaim miatt teszteltek is.

Aztán megszületett a gyerekem. Tartós beteg, nem neurotipikus, eltérő idegrendszeri fejlődést követ és...

Ma már minden teszten megbuknék. Mert van amire nem lehet felkészülni.

nov. 3. 09:11
 7/22 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem azért képmutató mindenki, mert a saját gyerek vállalását jajj nehogy korlátozzuk, hát hogy jön ő ahhoz, de egy örökbefogadó szülő az menjen keresztül egy brutális átvilágításon, mert NEHOGYMÁ a traumatizált, senkinek sem kellő Lakatos szaporulatot egy senkiházi jöttment vigye haza. De a saját gyerekét mindenki úgy verheti meg nyomoríthatja, ahogy csak akarja, hát hogy jön ahhoz a társadalom, hogy ezt korlátozza? (Nem vagyok örökbefogadó)

Nyilván a kérdésben leírt dolgok nem kivitelezhetők, kőkemény oktatási reform kéne és kiforrott szociális támogatás, de az senkinek sem érdeke a politikában, szóval nem véletlenül tartunk ott, ahol.

nov. 3. 09:11
 8/22 anonim ***** válasza:
65%

És ki dönti el, hogy alkalmas vagy rá?

Én 20 évesen szültem, és esküszöm, jobban vettem az akadályokat, mint amit itt sokszor harminvas nőktől olvasok...

Diplomás ismerősök nevelnek úgy gyereket, hogy egy papagájt nem bíznék rájuk.

nov. 3. 09:14
 9/22 anonim ***** válasza:
85%

Nem csak te gondolod.

De én nem mindenben értek egyet, viszont ebbe nem megyek bele…

nov. 3. 09:25
 10/22 anonim ***** válasza:
66%
Örökbefogadás előtt álló szülőknek is kell több teszten átmenniük, elég szigorú feltételeknek kell megfelelni. Ugyanúgy lehetne ezt megcsinálni saját gyereket vállalókkal is. Nem is értem, miért van ilyen nagy megkülönböztetés, a saját gyerek nem érdemli meg azokat a feltételeket?
nov. 3. 10:12
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!