Csak én gondolom azt,hogy kellene már hozni egy olyan korlátozást mi szerint;Csak azok,vagy olyan emberek vállalhassanak gyereket,gyerekeket akik alkalmasak rá?
Én megvallom az őszintét,lehet,hogy ez most csúnyán fog hangzani,de megtiltanám az olyan embereknek akik;
Pszichés vagy mentális problémáik vannak, amelyek nincsenek kezelve,esetleg valamilyen komolyabb neurológiai betegségük,rendellenességük van.
Csak azért csinálnak rengeteg gyereket mert kell nekik a támogatás,hogy ebből ők profitáljanak
Fizikai vagy érzelmi vagy verbális bántalmazásra hajlamos emberek akiknek gyenge az idegzete,nincs türelme egy vagy több gyerekhez,hamar indulatossá,erőszakossá válik ami tettlegességig fajulhat,bántalmazó magatartást tanúsít.Illeve akik szeretik megnyomorítani mások lelki világát és az önbecsülésüket.
Akik nem akarnak foglalkozni a gyerekükkel,Akik nárcisztikusak,énközpontúak,csak a saját érdekeiket nézik,ha nem ők irányíthatnak akkor tombolnak,veszélyeztetik a gyerekük életét,nem akarnak foglalkozni a gyerekük fizikális és szellemi fejlődésével,mást sokkal fontosabbnak tartanak mint a saját gyereküket.
Illetve itt az országban levő bizonyos etnikum bizonyos részének akik az alja réteget képviselik,na azoknak főleg megtiltanám,hogy szaporodjanak.
Igen, nagyon nagy szükség lenne rá a folyamatos elletés helyett. Globálisan, nem csak nálunk
Két alapvető gond van vele. Egyrészt nagyon nehéz előre meghatározni a feltételrendszert és utána azt nyomonkövetni, betartatni és az emberi tényező változását kezelni (nem olyan a gyerekvállalás, mint képzelte). Tehát a gyakorlatban működtetni a korlátozásokat. A másik pedig, hogy mit csinálsz azokkal a gyerekekkel, akiket ilyen megfontolás mentén ki kell emelni a jelenleginél többszörösen nagyobb számban. Sajnos ez is olyan kérdés, mint az abortusz szabályozás, amíg a biológia így működik és a társadalom nagyobb része az értelmes vitára sem hajlandó, addig az ilyen felvetések csak még több sárdobálást szülnek
#11! Mert, ha megbukott mit csinálsz? Viszed sterilizálni? Elég fasiszta módszer.
Mikor lenne a teszt? Amikor eldönti, hogy gyereket akar? Mert akiknek megtiltanátok, azok pont a tudatos gyerekvállalók?🤣
Mi van, ha változik? Megbukott a teszten, de javultak a körülményei? Vagy pont fordítva. Gyerekvállalás után romlott.
Az örökbefogadásnál azért működik, mert az szabályozható. Ez meg nem. El kéne fogadni.
Egyébként elvileg nevelőszülőknél is szűrik, ki alkalmas, mégis havonta van hír, hogy meghalt nevelőszülő mellett. Némelyik rosszabb, mint a vérszerinti. És akkor ebben nincsenek benne, ahol nem hal meg "csak" sz@r életet biztosítanak neki, bántják.
#12: Ha elolvastad volna a második bekezdést is, minden felvetésedre ott a válasz előre...
Pont ezétr írtam, hogy nincs lehetőség érdemi vitára...
#13! Ne haragudj, nem neked írtam, hanem a 10-nek. Vagy töröltek közben, vagy én néztem el a számot. A tiédet akkor még nem is olvastam, mert épp írtam.
Ez emberi jogokat sértene, nem lehet.
És ki mondja meg, ki alkalmas?
Hogy akadályozod meg a szaporodást?
Nem kivitelezhető.
#15:
"Ez emberi jogokat sértene, nem lehet."
Mennyiből áll átírni az alkotmányt? A méltóságteljes halálhoz is jog kellene legyen, mégse adják meg, és ezzel "mindenki" elvan
"És ki mondja meg, ki alkalmas?"
Pont erre ne lehetne kompetens döntéshozókat biztosságba rendezni? Kismillió dologról dönt nagyon szük kör, hogy alkalmas vagy-e rá. Miért ez lenne a kivétel...
"Hogy akadályozod meg a szaporodást?"
A XXI. században, implantátumok korában?
Nem kivitelezhető.
Lásd fent, de kivitelezhető
szóval ez pusztán morális kérdés valójában.
Nincs jogod korlátozni abban, hogy szeretnék és lesz-e utódom. Bele lehet ilyet írni az alkotmányba, attól még nem lesz ok.
Ki alkalmas? Aki szeretetben szerényen nevelné a gyerekét az nem, aki jómódú de szarik a gyerek mentális egészségére vagy alkohol hatására agresszív az mehet, a létminimum küszöbén elő csupa szív pár vagy esetleg mozgássérült vagy akármilyen nem, de a másik meg igen? Mi alapján?
És hogy akadalyozod meg a szaporodást? Szuletésnél sterizllizálsz? Vagy mikor? 12 évesen? Az első magomles, menstruáció után rögtön? már előtte peteérés van, nem 100%, vagy hogy?
Nem kivitelezhető sem morálisan, sem gyakorlatban.
A megoldás az edukáció, felvilágosítás és a fogamzásgátlás elérhetővé tevése lenne.
"Tudod jelenleg több országban, köztük Magyarországon is miért támogatják, hogy szüljön az ember? Kicsit nézz utána."
Viszont migránsokat nem akarnak. Vagyis valamilyen szintű megkülönböztetés mentén akarják, hogy több ember legyen.
Tehát már csak a magyar kormány szerint is kellene azt szűrni, hogy ne úgy legyen egy gyerek felnevelve, hogy az általuk migránsoknak tekintet személyek szintjén legyen.
#18: Légy szíves, olvasd el újra, amit írtam...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!