Szülnöm kellene? 36/N
Szüljél egyet az osztálytalálkozó miatt, meg ne szégyenüljél, aztán utána beadod intézetbe. Majd 10 év múlva a következő osztálytalálkozó előtt kiveszed az intézetből, hogy lássák, olyan életet élsz, amit elvárnak tőled. Normális ember ezt így csinálna a helyedben.
(Troll)
33. TE így érzed. Más meg másképp. Miért, miről marad le az aki nem akar gyereket és nem szereti őket? Peldául Kialvatlanságról, gyerekordításról, hisztikről, rengeteg stresszről, többlet anyagi terhekről, szabadságról, kötetlenségről stb. Egy gyerek nagyon sok lemondás és nyűg. Na ezért nem kár. Nem mindenki vágyik ilyen életre.
Egyébként a hasonló lenéző, lekezelő dumák azok amikre semmi szükség nincs, és a gyerekesek szokták alkalmazni. De minek? Ez mindenkinek a maga döntése. Ha neked jó így az oké, más életébe meg nem kell beleszólni, főleg nem ilyen stílusban. Mi szükség van erre? Komolyan kérdezem, mert erre soha senki nem válaszol érdemben.
Nem mindegy neked amúgy is? Nem marad le senki semmiről, csak masképp dönt.
42! Nem baj ha vki nem akar gyereket, az èn ismerőseim közül nagyrèszt azok nem vàllaltak akiknek olyan gyerekkoruk is volt, rideg szülők szeretet ölelès gondoskodàs nèlküli gyerekkor. Ők felnőttkorukban szintèn nem èrtik minek a gyerek az csak “ nyűg “ ahogy te is írod. Nem tudjàtok milyen amikor szeretve vagy amikor a csalàd szó nem csak egy szó hanem amikor azt mondod jóban rosszban szàmíthattok egymásra. Ha nem lesz gyereked nem lesz csalàdod vejed menyed unokád stb stb max egy kutyád macskád hisz naivitàs azt gondolni 20 èv mulva minden ugy lesz mint most ès egy barát sosem lesz ugy az èleted rèsze a támaszod mint a csalàdod.
Ès nem nem gondolom hogy ez gyerekkel is megtörtènhet ( tudom ilyenkor mindig ez a szokásos szöveg)
Mi számíthatunk egymásra nem fordítunk egymàsnak hátat tàmogatjuk ès szeretjük egymàst ilyen egyszerű.
43. Ki mondta, hogy nincs családom? Van. Férjnél vagyok, normàlis szerető szüleim vannak, 1 testvér... A család nem egyenlő azzal hogy valakinek gyereke van. Haláleset pedig bárkivel történhet, még mielőtt az jönne, hogy a szülők meghalnak. A gyerekek is meghalhatnak.
A gyerek nem vállalás egy saját felnőtt döntés. Ezer oka lehet, de nem mindenkinél a szar gyerekkor az oka, ez elég nagy és buta általánosítás.
A kérdésemre viszont továbbra sem válaszoltál.
Mi szükség ilyen lenéző beszólásokra? És egyáltalán, ha esetleg le is maradna valamiről az ember, mi közöd hozzá? Saját döntés.
Aki nem akar gyereket, az nem mond le semmiről, viszont olyan dolgokat nyer, amire igazán vágyott.
Aki kicsit is elgondolkodik, és nem kajálja be a szülesztő, hamis vattacukorfelhőbe csomagolt gyerekmániás propagandát, az tudja, hogy rengeteg lemondás és nyűg egy gyerek, na meg ha mormális életkörülmények esetén rengeteg pénz is, legalább annyira tudja mire nem vágyik, hogy határozottan visszautasítja a gyerekvállalást.
Értem hogy neked lemondás lenne ha nem lenne gyereked, mert teljesen más a hozzáállásod, de nem mindenki ilyen. engedtessék már meg, hogy másnak lehessen más a hozzáállása. És nem feltétlenül azért mert szar gyerekkora volt, trauma érte stb, hanem mert felnőtt ember, és vannak saját gondolatai, saját érzései, saját vágyai.
Másnak pont az lenne a lemaradás valamiről, ha gyereket kellene vállalnia, mert nem élhetné úgy az életét akarja.
Ennyit kellene csak megérteni. És nem ilyeneket beszólni embereknek, hogy " nem tudod miről maradsz le". Hidd el, aki nem akar gyereket, pont eleget tud arról mivel jár, hogy ne akarjon.
És egyszer mindenki meghal, te is maradhatsz egyedül, meg bárki. Ennyire nem kell más emberektől függeni, azért gyereket csinálni nehogy ne legyenek körülötted 20 év múlva. 😂 És még a gyereket nem akarókat nevezik rendszeresen önzőnek. Vicc.
Nem ugyanaz vagyok aki a 33 at írta. Tudod itt nem csak 1-2 ember irkàl.
Te magad sem hiszed azt a litàniàt amit leírtàl:) mindig ugyanazok a válaszok tőletek amikor felmerül a gyerekvàllalàs kèrdêse. Amugy pont nem èrdekel neked leszel e gyereked ès azt se ha 30 èv mulva a kutya nem nyitja ràd az ajtót . A macskàd nem fogja. Ès a fèrjed is olyan hogy vagy lesz akkor vagy nem. De minden mas magyaràzattal csak àltatod magad egyèrtelműen làtszik hogy foggalmad sincs arrol milyen egy szerető csalàd csak hiszed hogy neked az van :))Na puszi,
45. Ha neked ez oké hogy bizonygatod a saját " családod" milyen jó, a te dolgod, bár nem lenne rá szükség ha olyan boldog vagy az életedben. Lehet a kölyköd az ilyen erőszakos hozzáállásod miatt vénségedre simán elkerül😂
Eleve azok kötnek bele a gyerekmentességbe akiknek valami frusztrációja van a saját életében.
És nem foglalkoznak azzal, litániákat írva, ki és miről mond le vagy miről nem, ha nincs gyereke.
" Nem ugyanaz vagyok aki a 33at írta".
A válaszom pedig nyilvánvalóan neki szólt, mert ő kezdett el kötözködni ( nyilván egy gyerekes, ki más? 😂), minek reagálsz rá?
38-as, megbeszélték, képzeld, egyik sem ilyen hülye, csak a pasas az évek alatt meggondolta magát, a barátnőm meg nem akarta elveszíteni őt, ezért inkább szült.
Az más kérdés, hogy a férfinek itt mint szimbólum kellett a gyerek, nem azért akarta, mert szeretne gyereket, hanem hogy a külvilág lássa, képes teherbe ejteni egy nőt.
45-ös, azért elég meredek azért gyereket csinálni, hogy legyen aki "rád nyitja az ajtót idős korodban".
Anno anyám is így okoskodott, "majd jó leszek hogy időskorában rányissam az ajtót" - ergo ápoljam őt, ha beteg lesz.
Hmmm, ahhoz képest lassan tízéve nem tudom, mi van vele, mert amint elköltöztem, no kontakt 😁 (nyilván okkal, mert nyilván NEM ezt hallgattam kismilliószor, hogy de jó, mert öregkorában sem marad egyedül.
Hát, de.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!