Szülnöm kellene? 36/N

Figyelt kérdés
Kb minden ismerősömnek van gyereke a közérzetemben. És hamarosan jön a 20 éves sulis találkozóm is ugyebár. Az osztálytársnőim közül is mind szültek már! Kivéve egy lány és én. Nem is igazán akarok gyereket, mert utálom a kisgyerekeket, de úgy érzem gáz a világ szemében, ha nincs. Szerintetek is? Nem tudom, szüljek? Miről maradok le, ha nem lesz gyerekem? Mert már kezdek kifutni az időből. Én 36 vagyok és az élettársam 42. Szívesen hallgatok tanácsokat, köszi. 36/N

okt. 31. 18:30
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
63%
Már megint egy troll, ugyanazzal a kérdéssel, más körítéssel 🤦
okt. 31. 20:34
 22/51 anonim ***** válasza:
41%
Persze, mindenki troll, aki nem ájul el egy olyan dologtól, amire egy egysejtű is képes. Szaporodni nem nagy dolog, tisztességes felnőttet meg az emberek nagy része nem tud nevelni a gyerekéből. Ezen kéne inkább elgondolkodtató,mint erőszakosan szaporodásra ösztönözni mindenkit. Nem való mindenkinek gyerek, mégis ész nélkül vállalja boldog-boldogtalan.
okt. 31. 20:41
 23/51 anonim ***** válasza:
55%
22# te milyen gyógyszert szedsz? Amúgy pont azért troll, mert hergeli pl a magadfajtakat. Megsugom, mindenki leszrja, van-e gyereketek, vagy nincs, és ezt a normális emberek tudják, a hülyék, mint ti, nem.🤷
okt. 31. 20:42
 24/51 anonim ***** válasza:
64%
#22 nem azért troll, mert nem akar gyereket. Hanem mert feltesz egy ilyen kérdést. Kvazi "közönség szavazat" alapján akar dönteni - ja, nem. Csak bedob egy csontot had kapjanak rá :)
okt. 31. 20:47
 25/51 anonim ***** válasza:
78%
Egy csomó mindenről lemaradsz, ha nem lesz gyereked. Ha lesz, akkor is lemaradsz egy csomó mindenről, csak másról.
okt. 31. 20:52
 26/51 anonim ***** válasza:
88%
Egy egész alommal😁
okt. 31. 21:01
 27/51 anonim ***** válasza:
100%

Es te gáznak erzed, hogy neked nincs? Rossz érzés elmenned egy osztalytalalkozóra, mert neked nincs?

Annyit tudok erről mondani, hogy én viszonylag későn szültem, és annyiban biztos pozitív, hogy nem kattog állandóan a kérdés a fejemben, hogy szüljek-e. Nyugodtabb lettem. Döntöttem. Mintha "megérkeztem" volna. Most már tudom, milyen. Es igen, a társadalmi érintkezeseimben is magabiztosabb lettem - de ez a saját személyiségem miatt van így. Én úgy érzem, hogy többet ad, mint amennyit elvesz, pedig jó sokat vesz el, az biztos.

okt. 31. 21:05
 28/51 anonim ***** válasza:
100%
Valamiért te nem vagy meggyőződve a saját döntésedről, pedig ezt neked kéne rendezned magadban. Két gyerekem van, biztos voltam benne, hogy akarom őket. Azt is megértem, ha valaki biztos abban, hogy ő nem akar gyereket. Azt is megértem, ha valaki akar ugyan gyereket, de szülni nem akar/tud, ezért örökbefogad. A lényeg, hogy számára megfelelő döntést hozzon! Kit érdekel, hogy a 20 éve nem látott volt osztálytársak milyen döntéseket hoztak, hogyan élnek és szerintük neked hogyan kéne? Mármint én elmegyek az osztálytalálkozókra és tök érdekel kivel mivan, de nem alkotok véleményt. Nem az én dolgom, pláne úgy, hogy nem tudhatom mivan a döntés mögött.
okt. 31. 22:23
 29/51 anonim ***** válasza:
89%

Persze, hogy kell.

Börtönbe csuknak, ha 40 éves korodig nem szülsz. Te eddig erről nem is hallottál?

És természetesen a lehető legjobb anyák abból lesznek, akik utálják a gyerekeket és a társadalmi elvárások miatt, kedvük ellenére fognak szülni.

A leghülyébbek meg abból, akik ilyen kérdéseket tesznek fel a gyakorin.

okt. 31. 23:01
 30/51 anonim ***** válasza:
59%

A gyerekvállalás opcionális, azaz választható. Teljesen világos, hogy nem akarsz gyereket, amivel nincs semmi probléma. Csak azokat zavarja ez, akik a saját életükkel elégedetlenek, frusztráltak, ezért ugatnak bele mások magánéletébe.

Tudatos gyerekmentes házas nőként, közel a 40-hez, jó párszor megkaptuk ilyen kreténektől a férjemmel, hogy miért nincs gyerekünk, önzőek vagyunk, minek élünk akkor ha nincs gyerek értelmetlen az élet meg hasonló fssszságokat.

Az ilyen emberek egyszerűen ostobák, megkeseredettek, és szar az életük, azt kompenzálják beszólogatásokkal. Ennyi és kész.

És nem, nem vállalunk azért gyereket, mert másnak is van, sem azért, hogy anyuék unokázzanak, vagy azért mert a párod akart, pênzért sem kellene(pl csok és társai).

Épelméjű ember nem cseszi el az egész életét egy gyerekkel, csak azért, hogy beálljon a sorba mint a birkák. Legyen màr egy önálló gondolatod, saját döntéseid, úgy élj ahogy te jól érzed magad, nem kell másoknak megfelelni.

Vedd körbe magad olyanokkal, akikkel van közös pont. Ne azért csinálj gyereket, hogy huszonéve nem látott senkikkel tudj egy órát semmitmondó beszélgetéseket folytatni.

Én sem akartam soha gyereket, nem szeretem őket, fárasztóak, hangosak, amelyiket a gyökér szülei nem neveltek meg és nem tud viselkedni még idegesítő is, eszembe se jutna soha azért feladni a szabad, nyugis, boldog életemet, hogy megfeleljek ennek a társadalmi szokásnak.

nov. 1. 01:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!