Szülnöm kellene? 36/N

Figyelt kérdés
Kb minden ismerősömnek van gyereke a közérzetemben. És hamarosan jön a 20 éves sulis találkozóm is ugyebár. Az osztálytársnőim közül is mind szültek már! Kivéve egy lány és én. Nem is igazán akarok gyereket, mert utálom a kisgyerekeket, de úgy érzem gáz a világ szemében, ha nincs. Szerintetek is? Nem tudom, szüljek? Miről maradok le, ha nem lesz gyerekem? Mert már kezdek kifutni az időből. Én 36 vagyok és az élettársam 42. Szívesen hallgatok tanácsokat, köszi. 36/N

okt. 31. 18:30
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
95%
Csak akkor, ha akarsz. Mások kedvéért nem kell.
okt. 31. 18:32
 2/51 anonim ***** válasza:
93%

"de úgy érzem gáz a világ szemében, ha nincs"

Erre nem az a megoldás, hogy szülsz, hanem az, hogy magadba nézel és megkeresed az okát. Azzal már tudsz dolgozni. Társadalmi nyomás? Személyes okok? Így neveltek? stb... Ha rájössz, könnyebben megbirkózol ezzel az érzéssel, és megtalálod a megoldást is. Ha terápiára nem is mész el, egy mentálhigiénés szakemberrel meg lehet beszélni.

okt. 31. 18:39
 3/51 anonim ***** válasza:
95%
Rajtad kívül senkit nem érdekel, ha nem szülsz gyereket.
okt. 31. 18:40
 4/51 anonim ***** válasza:
95%

Nyilván ha akarsz akkor plusz boldogság. De így hogy nem akarsz csak nyűg lenne.

Csak azért ne szülj hogy mert a körödben "mindenkinek van".

Amúgy 1000000000 kérdés ebben a témában olvass vissza, hátha találsz valamit hasznos "infót" magadnak.

okt. 31. 18:41
 5/51 anonim ***** válasza:
94%
Ha ennyire gyermeteg szintén vagy,hogy 36 éves létedre egy Osztálytalálkozó! miatt szulnel akkor inkább ne. Neked nem való gyerek.
okt. 31. 18:41
 6/51 anonim ***** válasza:
89%
Ha terhes vagy, akkor igen. Egyéb esetben miért lenne muszáj?
okt. 31. 18:42
 7/51 anonim ***** válasza:
96%

Nem biztos, hogy férfiként "jogom" van válaszolni, de válaszolok, ha nem haragszol: úgy alakult az életem, hogy nincs feleségem, gyermekem, és az osztálytalálkozón én voltam az egyetlen egyedülálló (gyermektelen volt más is, de egyedülálló nem). Nagyon kínosan éreztem magam. Bánom, hogy elmentem... Talán jobb lett volna hazudni. A karrierem nem érdekelt senkit, a családra kérdeztek rá.

Számomra az a problémás, hogy nem tudok olyan témákról beszélgetni sokakkal (családosokkal), ami mások számára alapvető, és ez elmagányosít.

De a társadalmunk ilyen. Miért nincs gyerek? Ha van, akkor miért csak egy? Miért nincs tesó, stb.? Miért abba a suliba jár? Miért úgy öltöztetitek a gyerekeket? Miért kosárlabdázik a gyerek, miért nem focizik stb.?

Képtelenség megfelelni mindenkinek. Éljétek úgy az életeteket, ahogyan szeretnétek, vagy tehetitek. Tudom, ez nem tanács, ezzel nem segítettem.

okt. 31. 18:51
 8/51 anonim ***** válasza:
12%
Igen.
okt. 31. 19:04
 9/51 anonim ***** válasza:
95%
Ha nem akarsz gyereket inkább ne szűlj, mert csak nekik lesz rossz.
okt. 31. 19:05
 10/51 anonim ***** válasza:
46%
Azt kell írni, amit a kérdező "hallani" akar. Az "Igen" le van pontozva teljesen, pedig egy eldöntendő fő kérdésre válaszolt.
okt. 31. 19:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!