Szülnöm kellene? 36/N

Figyelt kérdés
Kb minden ismerősömnek van gyereke a közérzetemben. És hamarosan jön a 20 éves sulis találkozóm is ugyebár. Az osztálytársnőim közül is mind szültek már! Kivéve egy lány és én. Nem is igazán akarok gyereket, mert utálom a kisgyerekeket, de úgy érzem gáz a világ szemében, ha nincs. Szerintetek is? Nem tudom, szüljek? Miről maradok le, ha nem lesz gyerekem? Mert már kezdek kifutni az időből. Én 36 vagyok és az élettársam 42. Szívesen hallgatok tanácsokat, köszi. 36/N

okt. 31. 18:30
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
89%
Nyilván ne: "...Nem is igazán akarok gyereket, mert utálom a kisgyerekeket..."
nov. 1. 06:32
 32/51 anonim ***** válasza:
62%

7, olyan érdekes ez.

Én meg pont azért nem mentem el az osztálytalálkozóra, mert a két gyereken kívül nem tudok többet felmutatni, szakmailag nem értem el semmit, hiába voltam annó osztályelső, végeztem nehéz szakon, jó egyetemen... Ugyanis becseréltem végül a családra. A karrierem megszakadt, nem tudtam ugyanoda visszamenni, nem szeretem a munkahelyem. És a 10 évesen annó ez volt a téma, a 20 évest ezért kihagytam.

nov. 1. 06:44
 33/51 anonim ***** válasza:
0%

Ha nincs gyermeked, nem tudod, miről maradsz le.

Egy kisgyermek rengeteg örömöt hoz az életedbe. Jó érzés látni, ahogy felnő, jó érzés az a sok szeretet, amit ad - senki más nem képes ilyen őszintén nevetni, szeretni -, az összes mosoly, az első szó.

Látni, amikor feláll, járni kezd.

Ez mind mind mérföldkő, amit csak az érthet és élhet át, akinek van gyereke.

Amúgy ha attól félsz, nem szereted meg, ez nem igaz. A sajátját mindenki szereti, hiszen feltmámad az anyai ösztön, szóval nem kell tartanod a gyerekvállalástól :)

Párod mit szól? Biztosan örülne, ha megajándékoznád egy kis aprósággal. ;)

nov. 1. 08:11
 34/51 anonim ***** válasza:
81%

Leírod, hogy utálod a gyerekeket majd felteszel egy ilyen kèrdèst, hogy szüljek e? Hogy a búbánatba tudja erre bàrki azt tanàcsolni, hogy igen??

Eszedbe se jusson. Ràadàsul elèg felszínes ember is lehetsz ha egy nyomorult osztàlytalàlkozó bàrmit is befolyàsolni tud abbol a szempontból, hogy mit fognak szólni.

nov. 1. 08:11
 35/51 anonim ***** válasza:
88%

Napi kamukérdés.

“Jaj, szegény én, meg kell feleljek másoknak”-kártya villogtatása…

36 éves vagyok, el tudom dönteni, mit szeretnék, 15 éve is el tudtam, nem kértem a gyk segítségét…

Nem kötelező szülni.

De mártírkodni sem.

nov. 1. 08:19
 36/51 anonim ***** válasza:
69%

35-ös, ne gondold, hogy kamukérdés.

Barátnőm 38 éves, hozzám hasonlóan sohasem akart gyereket. Most van neki egy nyolchónapos lánya, mert a férje! erősködött a házasságkötés óta, hogy de-de, kell a gyerek, mert milyen jó lesz.

Na, anyuka depressziós, apuka meg kb szrik a gyerekére, csak "villogni kellett".

Szóval igen, vannak ilyen egybites nők, akik képtelenek önálló döntést hozni, inkább szül, mert a pasija gyereket akar aztán meg szpik vele 18-20 éven át, mert vissza már nem csinálhatja.

nov. 1. 08:54
 37/51 SZTANN ***** válasza:
64%

Csak akkor szülj, ha igazán AKAROD - ha van párod, aki szintén akarja, ha együtt akarjátok felnevelni, ha valóban ÉRETT VAGY az anyaságra.

Minden más nettó hülyeség (mit várnak az osztálytalálkozón? csak erről beszélgetnek mások? ... ). Akárhány éves is vagy.

Amit írtál, abból az jön le, hogy egyáltalán nem akarsz gyereket ("utálod a kisgyerekeket"???!!!!), akkor ne menj olyan társaságba, ahol a gyerek az egyetlen téma.

Biztosan neked vannak érdekes, izgalmas egyéb témáid, azokkal járj össze, akik ugyanaz iránt érdeklődnek.

- Ha már mégis osztálytalálkozóra készülsz, tervezz valami izgalmas beszámolót a saját munkádról, sikereidről, érdeklődésedről - kápráztasd el a többieket ezzel! (A fiatal kismamák a gyereket tartják legnagyobb sikerüknek, azért beszélnek róla, hiszen a munkából is kimaradhattak miatta, kicsit bezárkóztak.)

nov. 1. 09:37
 38/51 anonim ***** válasza:
84%

36!

A barátnőd már azért is egybites, mert a házasság ELŐTT kellett volna letisztázni, hogy ki akar gyereket és mennyit.

Ha ez meglett volna, akkor a férj se győzködte volna utána, vagy ha mégis, akkor könnyen rövidre lehetett volna zárni...

nov. 1. 09:42
 39/51 anonim ***** válasza:
86%
Amúgy szerintem troll kérdés, de nekem a társadalmi nyomasrol eszembe jutott még egy gondolat. Rengeteg dolog van, amit a társadalom döntő többsége nagyon szeret, és furcsán néznek azokra, amik nem. Nekem két ilyen dolog kapásból beugrik, az egyik, hogy nincs jogsim, mert nem akartam soha, a másik, hogy rettegek a kutyáktól, így nem is szeretem őket. Furán néznek arra, aki nem vezet, mert hát "kiszolgáltatott vagy", meg ilyenek, de én erre csak legyintek, és azt mondom, felnőtt emberként így is ugyanúgy megoldottam még mindig, hogy eljussak A-bol B-be. A másik, hogy a világon hatalmas kutyakultusz uralkodik, nagyobb szerintem, mint a gyerekkultusz. Én személy szerint úgy látom, senki nem szegez fegyvert a fejedhez, hogy márpedig szeresd a gyerekeket, és szuljel, viszont rengetegszer szembesültem azzal, hogy magyarázkodnom kellett, hogy miért nem vagyok oda a kutyakert...mindegy, ettől én nem sertodtem meg sose, elmondtam a mierteket, minden gazda megértette, és kész. Hozzáteszem, sajnos nagyon sokszor talalkozok közterületen olyan emberrel, aki póráz nélkül setaltatja a kutyáját, és van, amelyik még fegyelmezni se tudja/akarja. Mégse hívom rájuk a rendőröket, pedig ez egyenesen torvenyellenes. A kutyások tobbsege egyébként akkor is normális szerintem, ha nem használ pórázt, egyszerűen ők csak nem fogják fel, hogy van, aki fél ezektől az állatoktól. De rajtam szoktak látni a rémületet messziről, ezért rögtön megkötik őket. Szóval a kulcs az alkalmazkodás mindkét fél részéről. És a másik, hogy én nem érzem gáznak, hogy nem vezetek, vagy nem szeretem a kutyákat, ezért nincs is bennem indulat a többi ember iránt, akik csinálják ezeket...a gyerekellenesekben miért van?
nov. 1. 13:44
 40/51 anonim ***** válasza:
85%

Szintén nincs jogsim, nem is lesz.

(Hozzáteszem, én megpróbáltam, de ugyebár ami nem megy, azt nem szabad erőltetni, így félbehagytam.)

Nekem is célozgatnak bizonyos emberek sokszor, olyankor visszavágok, hogy szerencsére velük ellentétben nem olyan helyen lakom, hogy kocsira legyek rászorulva.

Kutyákért szintén nem rajongok. (Macskám van, de sokáig attól is ódzkodtam, mármint lakásban tartani.) Képen, videón nagyon cukik a kiskutyák is, de élőben ahogy liheg, és nyalakszik + levakarhatatlan némelyik, az engem taszít, a jellegzetes “kutyaszagról” nem is beszélve.

“És a másik, hogy én nem érzem gáznak, hogy nem vezetek, vagy nem szeretem a kutyákat, ezért nincs is bennem indulat a többi ember iránt, akik csinálják ezeket...a gyerekellenesekben miért van?”

Ez is hatalmas igazság.

Semmi bajom azokkal, akik tudatosan nem akarnak gyereket, jó esetben a felnőtt ember el tudja dönteni, mit akar és mit nem.

De akik köpdösnek minden gyerekes szülőre, és gyűlölködnek a gyerekekre, azokat nem tudom tolerálni…

nov. 1. 14:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!