Szülnöm kellene? 36/N

Figyelt kérdés
Kb minden ismerősömnek van gyereke a közérzetemben. És hamarosan jön a 20 éves sulis találkozóm is ugyebár. Az osztálytársnőim közül is mind szültek már! Kivéve egy lány és én. Nem is igazán akarok gyereket, mert utálom a kisgyerekeket, de úgy érzem gáz a világ szemében, ha nincs. Szerintetek is? Nem tudom, szüljek? Miről maradok le, ha nem lesz gyerekem? Mert már kezdek kifutni az időből. Én 36 vagyok és az élettársam 42. Szívesen hallgatok tanácsokat, köszi. 36/N

okt. 31. 18:30
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
19%
Egy ilyen gondolkodású embernek szülnie kellene.
okt. 31. 19:33
 12/51 anonim ***** válasza:
100%

Ha az élettársaddal eddig nem merült fel a kérdés, akkor gondolom ő nem akar gyereket, ebben az esetben hogy szeretnéd kivitelezni? Azt hazudod, hogy szeded a gyógyszert, közben mégsem? Vagy gondolod, hogy meg tudod győzni azzal a roppant nyomós érvvel, hogy közeledik az osztálytalálkozó? 😀

(Amúgy a párodnak van gyereke? Vagy ő túlélte a saját osztálytalálkozóját gyerektelenként?)

okt. 31. 19:43
 13/51 anonim ***** válasza:
92%

Ezt az élettarsadtól kérdezd meg. Nem mindegy mi mit gondolunk?

En 40 éves koromig haligattam (részbeb rajtam kívulallo okok miatt, részben nem is voltam benne biztos, hogy akarok), én speciel -eddig - nem bántam meg. Sőt. Nagyon örülök. 4 eves a lányom.

De egyáltalán nem tudok konkrétan neked tanacsot adni, hisz nem ismerlek.

okt. 31. 19:49
 14/51 anonim ***** válasza:
42%
De gondolom valami rühes kis kutyád biztos van, akiből idiótát csinálsz. Ha le tudod azt írni, hogy utalod a kis gyereket, akkor nem csak anyának lennél szörnyű, embernek is az vagy. Az osztalytarsaidnak nyugodtan mond ezt így el.
okt. 31. 19:53
 15/51 anonim ***** válasza:
88%

"utálom a kisgyerekeket"

Ezek után mi a kérdés?

Ez nem kérdés, csak sima provokáció...

okt. 31. 19:55
 16/51 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha a párod is ennyire akarja biztos,hogy nem...
okt. 31. 20:00
 17/51 anonim ***** válasza:
100%
Én nem is értem, mi a kérdés. Nem szereted a gyerekeket, nem szeretnél. Kit érdekel a külső nyomás? Másnak vagy magadnak akarsz élni? Amúgy egyáltalán nem gáz, ha vki nem vállal gyereket. Az sokkal gázabb, ha vki csak a társadalmi elvárások miatt szül. Amúgy az élettársad mit szól ehhez? Gondolom, ő sem akar gyereket.
okt. 31. 20:04
 18/51 anonim ***** válasza:
100%

Légyszíves nőjünk már ki abból, hogy a társadalmi elvárásoknak megfelelve szülünk.

Nem, nem kell szülni! Opcionális érzelmi döntés kéne, hogy legyen. Aki nem akar, nem érzi magát késznek rá, az ne tegye. Ha nem szereted a gyerekeket és sajátot sem akarsz, akkor nincs kérdés.

okt. 31. 20:22
 19/51 anonim ***** válasza:
65%
Amúgy miért mész el az osztálytalálkozóra? Ha fizetnének se mennék. Nem érdekel a sok sablon életű ember, meg a kis Kevinkéjük, aki nyilván a legszebb és legokosabb az osztályban stb. Nekem unalmas lenne egy ilyen osztálytalálkozó, én a szakmai dolgokat többre becsülöm. Abban meg kevesen tudnak felmutatni valamit.
okt. 31. 20:27
 20/51 anonim ***** válasza:
61%

Egyébként meg azzal sincs semmi baj, ha nem szereted a gyerekeket, amíg nem csinálsz egyet és teszed tönkre az életét azzal, hogy nem szereted.

Szerintem teljesen jogos, ha valaki utálja őket, mert hangosak, büdösek, idegesítőek tudnak lenni. Álszent, aki ezt tagadja. Amíg nem bántod őket és távol tartod magad tőlük, addig mi a probléma ezzel, hogy felvállalod? Te legalább őszinte vagy.

okt. 31. 20:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!