Aki kevés gyermeket vállal az miért teszi,aki sokat az miért?
Nekünk két gyerekünk van, a rokonaink es barataink nagy részének is 1-2 gyereke van. Jellemzően azért ennyi, mert anyagilag ennyit mer az ember bevállalni hosszútávon, ennyinek tudtunk megfelelő méretű ingatlant vásárolni, plusz az ember belegondol abba, mi lesz, ha valamiért munkanélkülivé válik tartósan, beteg lesz vagy bármi. Muszáj erre is gondolni, a mi generációnk már látta a szülein, mennyire le lehet süllyedni különböző dplgok miatt, és nem mindegy, hogy két gyereket kell eltartani vagy 6-ot.
Sok ismerősnek, rokonnak, akiket nem támogattak a szülők, alapból csak 1,5 szobás panelre telt, azt is hitelle, már ez eldönti a kérdest.
Mert annyit szerettünk volna. En mindig nagy családot képzeltem el magamnak, már gyerekként is.
A férjemmel 2 gyerekben egyeztünk ki először, de én nem bírtam elengedni, hogy legyen mégegy. Így lett 3 gyerekünk most teljesnek érzem a családot, bár lehet 2-3 év múlva majd egy negyedik gyereken fog járni az eszem. 🫣😆
#11 a jó isten tudja.
Unatkozik a kérdező
Egész életemben 2-t terveztem.
A férjem 3-at.
Nekem már volt egy, mikor összejöttünk, született 2 közös, mondtam, így akkor kiegyezhetünk. (Mindhárom lány.)
Aztán idén terhes lettem újra, 6 év után. (Meglepett.)
December elejére várjuk a fiunkat.
Nem igazán izgat, ki mit gondol. Ha az ítélkezőknek a legnagyobb örömük rajtunk csámcsogni, az nem rólunk állít ki szegénységi bizonyítványt.
Egy gyerekünk van, mert:
- mentálisan nagyon megviselt az első terhességem (igaz covid alatt volt, lehet most más lenne)
- nem szerettem otthon lenni vele
- karriert akarok építeni
- rossz mintát hozok testvérek közti különbségtétel témában
- ezt az egyet valószínűleg akkor is szépen, tisztességesen fel tudjuk/tudja egyikünk nevelni, ha munkanélküliség, haláleset, stb történik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!