Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen idős korában irattad...

Milyen idős korában irattad be gyermekedet a könyvtárba és aztán milyen gyakorisággal látogatjátok?

Figyelt kérdés

Könyvtár látogatási szokásokra vagyok kíváncsi.

Pl.

Csak akkor mentek vissza, mikor már lejárt a kölcsönzési idő és vissza kell vinni a könyveket?

Vagy van, hogy bementek csak úgy kikölcsönözni még valamit?

Van hogy valami konkrét program miatt mentek csak be?

Milyen sűrűn látogatjátok?

Stb.

szept. 21. 21:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a falunkban minden hétfőn nyitva van a könyvtár

Én vagyok beiratva, de a lányom jár velem.

Általában két hetente megyünk amikor kiolvastuk a könyveket.

Két három könyvet szoktam én kivenni, ő pedig egy kettőt.

Van amikor sikerül elolvasnia van amikor nem.

szept. 21. 21:27
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Hat ego nem ego, sosem jartam konyvtarba, az egyetemin kivul ( egyetemi diplomam van, nem bufeszakon, szoval nem vagyok egy tudatlan ) , egyszeruen nem szerettem olvasni.

A gyerekem szeret szerencsere, de nem jarunk konyvtarba, az iskolaibol vwsz ki konyvet, meg veszek inkabb antikvariumba.

szept. 21. 21:35
 3/13 anonim ***** válasza:
68%

Hú...talán 2.5 éves volt. Azóta járunk 3 hetente.

Most 8.5 éves a lányom. Itthon is annyi könyve van, mint egy kis könyvtár. Mondjuk nekünk is a férjemmel. Egy egész fal padlótól plafonig tele van könyvvel.

Én magyar-könyvtár szakot végeztem. A férjem környezetvédelmet,de imád olvasni.

A lányunk nagyon szereti a könyveket, minden este mesét olvasunk neki kb születésétől. De néha már előtte is elolvastunk neki egy-kettőt,mikor este nagyon mozgolódott. Meg voltak altatódalok is,amiket már megismertettem vele születése előtt.

Szóval ő beleszületett ebbe. 6 éves korától ír-olvas,autodidakta módon tanult meg még óvodásként.

Már próbálkozik versek és kisebb történetek, mesék írásával. Kiemelkedő a fantáziája, az olvasási készsége. A tanítója jelezte,hogy az éven versenyre is viszi ( hangos olvasás). Az évfolyam legjobb olvasója lett 1. év végén.

Asperger szindrómás autista kislány.

szept. 21. 21:57
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
A feleségem 1 éves kora óta jár a lányunkkal, és mindig választ magának néhány könyvet.
szept. 21. 22:05
 5/13 anonim ***** válasza:
Nagy 8, kicsik 3 évesek voltak, amikor elkezdtünk könyvtárba járni újra (én régen nagyon sokat jártam). Én másfél-2 hetente járok, attól függ hogyan járnak le a könyvek, mikor hoznak vissza előjegyzett könyvet. Gyerekek változó, hogy jönnek velem vagy sem. Rengeteg könyv van nálunk kikölcsönözve mindig. Nekem ez a legfőbb szórakozásom, kislányunk betegsége miatt eljárni nem tudok szinte sehova. Nagytesó is szeret olvasni, kicsiknek pedig mindig van kivéve esti mesélős könyv, illetve ismeretterjesztő, amit nap közben olvasunk, illetve könyvek, amiket tudnak nézegetni egyedül is (nem olvasnak még).
szept. 21. 22:09
 6/13 anonim ***** válasza:

Könyvtári babaklub miatt 1,5évesen irattam be, akkor heti 1x bejártunk másfél órára, külön szobába csak babakönyvekkel, olvasgatni, beszélgetni. Olyan 2 éves korába kezdtem el kivenni könyveket neki, egyszerre hatot, 3hétre lehet kivenni. Csak akkor viszem vissza amikor lejár a határidő.

Kb 80könyve van itthon, minden nap nézegeti, este olvasunk neki.

Nem tudom mennyire számít jónak a memóriája de rengeteg mesét kívülről tud, a könyvtári könyveket is pár olvasás után szóról szóra visszamondja. Biztos rengeteget számít, hogy ennyit olvasunk neki.

szept. 21. 22:15
 7/13 anonim ***** válasza:

3,5 éves volt.

Általában 5-6 könyvet hozunk ki. Egy hónapra lehet. Az általában elég - nem csak a kiolvasásukra, hanem a rongyosra olvasásukra, van amit hosszabbítunk is.

Más programra még nem mentünk soha, de már nézegettem a társasjáték klubot vagy a diavetítést vagy a mesedélutánt.

szept. 21. 22:24
 8/13 anonim ***** válasza:

Kb 2 éves kora óta járunk, általában havi egyszer. 12 könyvet szoktunk kihozni egyszerre.

Minden nap mesélünk baba kora óta.

Már 4,5 éves nagyon jó a képzelő ereje.

szept. 21. 22:27
 9/13 anonim ***** válasza:
Én vagyok beírva, de évtizedek óta, az én nevemre vesszük ki a könyveket. Nálunk rengeteg babás program van a könyvtárban, előtte mindig megnéztük a könyveket, úgyhogy kb 7-8 hónapos korától járunk. Ha kiveszünk valamit, csak akkor visszük vissza, mikor lejár, vagy még online ráhosszabbítunk, mert messze van a könyvtár, két átszállás, babaprogramra meg már nem járunk. Amikor jártunk, akkor havi kétszer kb. Most máshová járunk gyerekprogramra.
szept. 21. 22:35
 10/13 anonim ***** válasza:
Általánosban kötelező volt beíratkozniuk, valami sulis támogatás miatt.
szept. 21. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!