Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik 30 alatt szultetek, es a...

Akik 30 alatt szultetek, es a gyerek mar elmult 8 eves, sajnaljatok azokat az anyakat, akik 40 korul vallalnak gyereket?

Figyelt kérdés
Ugy ertem, atfut az agyatokon, hogy jaj, szegeny, ezt ti mar nem birnatok, vagy hogy jaj, de jo, hogy ti mar nem ott tartotok?
okt. 2. 21:25
1 2 3 4 5
 41/45 A kérdező kommentje:
40-es, igazad lehet, mert mar mas is irta itt, hogy serto. En azert nem erzem annak, mert ha felem iranyulna az, hogy valaki sajnal egy helyzet miatt, nekem az ugrana be errol, hogy latja, hogy miben vagyok, es megerti, aterzi a nehez oldalat.
okt. 3. 19:39
 42/45 anonim ***** válasza:

41. Mindenki máshogy érzi, azért írtam hogy ezzel érdemes óvatosan bánni. Szerintem a sajnálkozás/ szánakozás olyan lenéző, bennem ilyen érzést kelt.

De pl nem csak én érzem így.

Egyik barátnőm pl nagyon szeretett volna, de nem lehet gyereke, már továbblépett, éli az életét, lezárta. Nehéz volt, de megbékélt ezzel, és rosszul esik neki ha elkezdenek sajnálkozni azok akikkel ezt megosztja mert kérdezgetik miért nincs még gyerekük. Hát esetükben azért mert nem jött össze. Ettől ő még nem lesz szánalmas, és nem érti miért kell az embereknek így reagálni. nem akarja hogy lesajnálják. Megalázónak érzi, és valahol igaza is van. Én is így érezném ha olyan helyzetben lennék mint ő.

okt. 3. 20:53
 43/45 anonim ***** válasza:
Én 40+osan szültem, én viszont fiatalon nem bírtam volna és hiba is lett volna több szempontból. Elsősorban a "kivel" kérdés miatt, ezért is nem merült fel sokáig, hogy legyen (voltak tartós kapcsolataim, de vagy túl fiatal voltam, vagy csak én akartam volna). Aztán. Egyrészt nem lett volna elég türelmem, kitartásom, önfeláldozásom (fogalmazzunk így), másrészt van egy szép családi csomagom, hiányzó apa, túl szigorú anya - nagyon nem lett volna jó ha én akkor vállalok gyereket, sem neki, sem nekem, kellett az a + 10-15 év, amit végigjártam az önismeret tekintetében (most majd mást baxok el a gyerekneveléssel kapcsolatban :D Harmadrészt én bizony örülök neki, ohgy a fiatal éveimet bulizással, fesztiválkkal, baráti nyaralásokkal, a 30as éveimet pedig a (most már) férjemmel, részben külföldön élve-dolgozva, és sokat utazva töltöttem, így nem volt bennem az, hogy úristen lemaradok bármiről is a gyerek miatt, nem hiányzik a bulizás stb., mert már a gyerekvállalás előtti években szépen lelassultunk. Az éjszakázástól rettegtem én is, és hát nem mondom, hogy nem adnék sokat egy 8 órás alvásért, de meglepően jól bírom, bár az is igaz, hogy most már akár 5-6 órákat is tudok néha egyben aludni. :D
okt. 4. 00:41
 44/45 anonim ***** válasza:
41: kevered a sajnálatot az együttérzéssel, az nem ugyanaz.
okt. 4. 00:42
 45/45 anonim ***** válasza:
20-as: hát az én környezetemben egyik 40-50-es sem néz ki nagymamának, ha köcsög lennék azt mondanám, rossz körökben forogsz! :D Az unoka kérdése meg olyan, ohgy hiába szültél te fiatalon, de egyre több fiatal nem, vagy nagyon későn vállal gyereket, szóval az sem garancia semmire. Ha valaki 40 évesen szül, akkor 70-75-öt simán megéri, az pedig már nem olyan lehetetlen, hogy a 30-35 éves fia/lánya szül addigra.
okt. 4. 00:46
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!