Akik 30 alatt szultetek, es a gyerek mar elmult 8 eves, sajnaljatok azokat az anyakat, akik 40 korul vallalnak gyereket?
Az első gyerekemnél 24 voltam, nagyon szerettem fiatal anyuka lenni, de azért kicsit többet is gondoltam volna magamra. Szeretnék második gyereket, de egyedülálló 33 éves vagyok. Magamra úgy gondolok már most, hogy idős vagyok egy gyerekhez, de még úgy csak-csak beleférne a következő 3 évben. A 40 feletti(közeli) szülőkről azt gondolom, hogy idősek és sajnálom a gyereket meg őket is,hogy egyszerre élik majd át a menopauzát, illetve ilyen nagyi anyukával nőnek majd fel.
Örülök, hogy az enyém nagyobb, 3 éve érzem úgy, hogy felnevelnék még egy gyereket. Ha nem fog összejönni, akkor egyrészt adományozok petesejtet, másrészt nevelőszülőnek állok idősebb koromra, nagyobb gyereket megjelölve célcsoportnak. Nagyon foglalkoztat ez a téma, mert engem mindkét oldalról érint, és ahogy telik az idő, egyre jobban érint(és tolódik ki, kiket tartok öregnek és mit gondolok saját magamról). Sokan kortól függően is másfajta anyák vagyunk, azt vettem észre, hogy az idősebb szülők gyereki korábban "felnőnek".
Nekem eszembejutott, de csak azért mert egy kedves kolléganőm is akkor szült. Én 28 voltam, ő 38.
Ő jegyezte meg, hogy már milyen öreg lesz mire a kisfia leérettségizik, és még utána próbálja majd támogatni az egyetem alatt is.
Ekkor én is átgondoltam, hogy az a 10 év azért sokat számít.
32, azt a részt nem olvastad, hogy már magamat is idősnek tartom hozzá, és úgy tekintek magamra, mint egy idős anyukára, akinek minél gyorsabban kellene jó körülményeket összehozni, hogy ne csússzak ki?
És de, pont külső alapján(is) gondolom, én szerencsés helyzetben vagyok másokhoz képest. 40 felett meg bármikor beüthet a menopauza, de legkésőbb a gyerek 10 éves korában, pont a nehéz kamaszkorra fog jönni egy sárkányosodó személyiség, amikor a legstabilabbnak kéne lenni.
Valahol meg kell húzni a határt, a 40 feletti szülő már több, mint két generációval van a gyereke után, 36 meg kétszer 18 év, de 39 meg már bőven.
Senkit sem érdekel, hogy extrém esetben 30 évesen is van menopauza, mivel az extrém eset, a negyneveseknél meg majdnem mindenkinél beütött már, de amint elérik a 50et, mindenki átesik rajta. Persze szőrszálhasogathatsz, hogy nem az 50. szülinapon, de nem így értettem én sem. A menopauza jelzi az anyakor végét, és az a jó, ha akkor esik át rajta az ember, miután
a gyereke felnőtt, mert egy kamasz sem érdemli, hogy a hangulatingadozásos mindenbajos anyja(és apja!) ideiglenes, változott természetéhez kelljen igazodnia.
39 évesen én nem fogok szülni, 60 lennék, mire a gyerekem felnőne. Remélem 2 éven belül össze tudok hozni egy szerelmi kapcsolatot..
#34 nem értem az indulatodat.
Előtte is utána is élveztük az életet, ezen a gyerek nem változtatott.
#35! De, olvastam. Ugyanakkor csak a pár évvel idősebbekről beszélsz lenézően. Arról nem beszélve, hogyha te 2 éven belül hozol össze egy szerelmi kapcsolatot, akkor alig ismered az illetőt, akinek szülsz. Ha tartod a "határidőidet", a gyerek a rózsaszín ködben fogan, amit szakemberek pont nem ajánlanak, mivel olyankor nem reálisan látjátok egymást, ott van nagyobb esély az egyedülálló anyaságra. (Ez nem az én véleményem.)De az igen, hogyha ez igaz, akkor a gyerek ugyanúgy nem érdemel elvált szülőket, mint ideiglenesen sárkány anyukát.
Ez a sárkányság is egy hülye kifogás. Igen, 50 éves korig mindenki átesik a menopauzán, de nem mindenki lesz sárkány. Hány nő van, aki meg egy életen át az! Tény, hogy a hormonok befolyásolHATják a hangulatot, de ez tök változó. Ha biztosra mennénk akkor nők eleve ne neveljenek gyereket, mert vannak szép számmal, akik havonta egyszer sárkányok lesznek. Én például nem szoktam menstruáció előtt. Terhesség alatt se volt semmi hangulatváltozásom, de sokaknak nagyon durván van. Erről meg lehet kérdezni a férjeket. Akkor most senki ne vállaljon gyereket, mert szegény nagyobbiknak miatta lesz átmenetileg sárkány az anyja?🙄 Vagy honnan veszed ezt a kamasz kort? Én írtam, hogy most szültem és hamarosan 43 leszek. Kétlem, hogy kamasz lenne a gyerekem, mire klimaxolok. Attól inkább a sajátodat féltsd, mert ha 3 éven belül szülsz akkor neki sokkal nagyobb esélye van rá, hogy kamasz korára kap egy sárkányt 😉
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!